Reklama

Reklama

Zatô Ichi Senryô Kubi

  • Japonsko Zató Iči Senrjó Kubi (více)

Recenze (14)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

V tomto díle Zatojči tančí (!), hraje na bubny (!!), najímá si lehké děvy a nechce jim platit (...), nebo se také konečně setkává s protivníkem, který mu dá velmi solidně zabrat. Jinými slovy, tohle je opět povedená část, kde jeden slepý masér zvládá něco, na co by jinde bylo potřeba samurajů hned sedm, jen vesničany před nájezdníky nechrání, ale rovnou se snaží uzmout jim to, co bylo ukradeno. Závěrečný souboj je znovu řešen kombinací souboje s bezejmenným davem a následným střetem se zavilým skřetem (ehm, teda, padouchem), který je tentokrát ozvláštněn nejen tím, že Iči není o dva levely lepším šermířem, jako je tomu jindy, ale i tím, že jeho oponent projednou používá i něco jiného, než jen katanu (mimochodem, jiné japonské tradiční zbraně bych docela ocenil v dalších dílech). Jakže, vy po mě za to chcete peníze?! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Šestý a opět špičkový díl Zatoichiho ... Tentokrát mi přišel v podstatě hlavně akční, Zatoichi se zde nesetká téměř vůbec s normálními postavami, jen se kolem něj motá jeden parchant vedle druhého. Všichni mají enormní zájem o truhlu plnou zlata, na kterou si Zatoichi v jednu chvíli filmu v lese jen tak sedne a na svých cestách odpočívá. Je napaden gangstery, které samozřejmě ve vteřině rozseká a pokračuje v cestě. Co se stane s truhlou pak neví nikdo, ani jednotlivé bandy zločinců, ani chudák Zatoichi, který nedokáže nikomu vysvětlit, že si chtěl jen odpočinout na cestě, tak si na něco sedl a že nevěděl, co to ve skutečnosti je ... ani divák netuší. Zatoichi klasicky porazí ... spíš by se dalo o tomto díle říct, že doslova vyhladí, veškeré nepřátele a gangy. Jedinný, s kým má opravdové problémy je krutý bojovník se samurajským mečem a bičem, skutečný bratr Shintarô Katsua ... skutečný mistr meče - Tomisaburo Wakayama (objevil se již v druhém díle jako jiná postava, bratr Zatoichiho), který je znám zejména z šestidílné ságy Lone wolf and cub (1972 - 1974)) a TV seriálu Oshii Samurai (1973). Zatoichi s ním svede tradičně ve finále souboj a má opravdové problémy, každopádně film dopadne klasicky ... ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Pri uvodnej scene, v ktorej Zatoichi priam baletnym sposobom eliminuje pocetnu skupinu komparzistov, ma napadlo jedno zabavne prirovnanie. A to ze Zatoichi pri svojej rychlosti a nadvahe , je ako taky Japonsky Sammo Hung :). Sice to s tou nadvahou u neho nieje take "ocividne" ako v pripade Hunga, obratnost s akou likviduje svojich nepriatelov je vsak taktiez impresivna:). Ale k filmu. Siesty diel Zatoichiho pritvrdil a ako vzdy krasne suboje, su konecne zafrkane trochou tej krvi :). Nie ze by mi to v predchadzajucich dieloch nejak chybalo, ale je to velmi vytanym ozivenim. Podobne ako v druhom diele, hlavneho zaporaka tu stvarnil Shintarov nemenej slavny brat Tomisaburo, ktory tu mimo katany pouziva aj dlhotansky bic. A to, ze snim vie majstrovsky zaobchadzat si na vlastnej kozi vyskusa aj sam Zatoichi. Chemia medzi bratmi a ich zaverecna konfrontacia je uzasna. Sees the glint of money and trows all caution to the wind. That's the problem with men who can see. (10/10) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Šiesta časť je kompozične ladená do čiernej ( tmavej ) farby, zväčša sa odohráva v noci, v pološere alebo počas hmly. V duchu svojho hesla: tma je moja výhoda, sa slepý šermiar dostáva z jedného boja do druhého a sily sú vyrovnané - aj keď je protivníkov oveľa viac. :) Záver je poriadne nadupaný, ale to je pri tejto sérii zvykom. Tu je predchádzajúca časť a nasledujúca časť. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Šestý film ze série o Zatoichim. Zatoichi je nespravedlivě obviněn z krádeže peněz, aby očistil své jméno, musí najít pravé viníky. První film v němž se při soubojích objeví krev. Druhý film v němž hraje jeho skutečný bratr Tomisaburo Wakayama postavu samuraje Jushiro, je to jiná postava než ve snímku Zoku Zatoichi monogatari. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (1)

  • V závěru snímku se střetne Zatoichi (Shintarô Katsu) a Jūshiro Senba (Tomisaburo Wakayama), kteří jsou ve skutečnosti bratři. Druhý jmenovaný je však v titulcích uveden jako Kenzaburo Jo. (Rominator)

Reklama

Reklama