Reklama

Reklama

Zatóiči gojótabi

  • Japonsko 座頭市御用旅 (více)

Recenze (8)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán. Pro Zatoichiho to v tomto díle platí snad víc, než kdy dřív. Film se sice drží stejného schématu jako předchozí díly (vesnice, yakuza, Zatoichi někomu pomáhá ..., potulný samuraj, co ho chce zabít ...), ale příběh mě zkrátka dost bavil. Jediné, co bych vytknul je to, že se většina scén odehrává ve tmě. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Další obzvlášť vydařený film o Zatoichim. Byť se téměř celá akce odehraje až na konci, stojí to za to a to především díky příběhu, který se tentoktáte opět nese v potemnělejším a beznadějněším duchu. Zatoichi se i přes svou snahu o konání dobra zavrhován i dobrými lidmi, vězněn a mučen. Nakonec ale povstane a se zlem se vypořádá téměř démonickým způsobem. Skvělé. K dobru filmu jde také excelentní Shintaro Katsu a zajímavý netradiční soundtrack. ()

Reklama

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Zatoichi potká umírající těhotnou ženu a pomůže jí s porodem. Při něm ale žena umře a zanechá ho s novorozenětem na cestě k jejím příbuzným. Ti jsou ovšem zadluženi u místní yakuzy, a tak může začít spravedlivé vraždění... Zkrátka 23. díl jedné z nejdelších a zároveň nejlepších filmových serií. Nejvíc se mi líbil Ichiho trik s kamenem úplně na začátku, i když boje jsou jako vždy hoodně dobré)) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Perfektní díl, ve kterém sice není příliš prostoru pro menší souboje. Naopak zde více vyniká Katsuovo herecké umění. Zde se opět hluboce ponořil do své role a rozdává jak smích, tak smrt ... Navíc hlavní záporák je pořádně "hajzlovskej" a od začátku jsem jak jemu tak jeho kumpánům přál ochutnat Zatoichiho ostří. Výborně ztvárněná záporná postava. Ve filmu se objevuje již značná míra exploitačního násilí, čímž atmosféra postupem času dosti houstne. Finální masakr je opět grandiozní bojově-choreografické dílo s neuvěřitelně temnou atmosférou. Zatoichi se opět mění před divákovými zraky v opravdového démona a i když likviduje záporáky, jde z něj opět strach. Dobrá stovka nepřátel padne a Zatoichiho finální vynoření se z ohně požáru je více než vypovídající ... Naprostá špička. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skvělý díl, který začíná porodem, k němuž dojde venku, v přírodě a jediným svědkem je Ichi, který je nakonec nucen dítě porodit. Výborná scéna, která vyznívá vtipně, ale zároveň končí tragicky. Pak už je na Ichim, aby splnil svůj slib a našel dítěti jeho otce. Ale to rozhodně není tak jednoduché, jak se zdá. Navíc vám ještě pořád někdo hází na hlavu kameny. Parádní díl, který mě bavil od začátku do konce. ()

Galerie (56)

Reklama

Reklama