Reklama

Reklama

Jednoruký šermíř 2

  • Hongkong Xin du bi dao (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý hrdina Lei Li (David Chiang), mistr v boji se dvěma šavlemi, je proradným Longem (Ku Feng) - bojovníkem skvělých schopností, vynikající reputace, ale prachmizerného charakteru - vmanipulován do souboje o čest a dobré jméno. Ve skutečnosti jde o nastraženou past - Long se totiž podobnými cestami rád zbavuje potenciální konkurence. Lei Li se zkušenějším Longem prohraje a v souladu s předem dohodnutými pravidly je nucen useknout si paži a zavázat se, že jednou provždy skoncuje s kung-fu. Dost možná by v předčasném invalidním důchodu zůstal, ale situaci zásadně změní setkání a následné přátelství s nadějným hrdinou Fengem (Ti Lung). Zákeřný Long si totiž nemohl nepovšimnout Fengova rostoucího věhlasu, takže na něj nastražil důmyslnou past ne nepodobnou té, do jaké se kdysi chytil i Lei Li. (MaedhRos)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Luk80 

všechny recenze uživatele

武术的高手, to jen tak na úvod. Nový jednoruký šermíř bez pochyby překonal první díl, ale samozřejmě na " návrat " to zdaleká nemá. David Chiang možná působí jako benjamínek, ale jak je vidět není radno ho provokovat, bo to co předvedl na konci to se jen tak nevidí. Sekal to tam jak cibulu do guláša a spoušť co zanechal na mostě donutila mistra Longa vyslovit legendární větu - takový rychlý šerm !!! Bez vlasů je David mistr Shaolinu a bez ruky je mistr šermu. Ovládá totiž tři meče s jednou rukou. Kulisy jsou klasické a už jsem si na ně zvykl, ty lesní uličky jsou skoro všude. A tam právě číhá nebezpeči. Ale jak už jsem řekl, " Návrat " se mi líbil daleko více. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Známe kung-fu tváre a Feng Ku tradične v zápornej roli. Škoda, že drvivá väčšina scén sa odohráva v interiéri. Inak je to klasicky jednoduchý príbeh, v ktorom dominuje kung-fu z mečom, ale hlavný záporák pre zmenu používa trojdielnu čínsku palicu. Väčšina súbojov je slabšia, ale na 2 až 3 akčné scény (jeden proti jednému) sa oplatí pozrieť, stoja zato. S wuxia efektami sa tvorcovia krotili, čo je samozrejme fajn. Aj keď logika dostáva tradične pár poriadnych faciek, celkovo má film od začiatku slušné tempo a k záveru pekne graduje. ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Působivý příběh o zradě, přátelství a pomstě s řadou dost silných momentů, kde (evidentně umělá) krev občas teče proudem. David Chiang je jako v sebelítosti se disciplinovaně utápějící ex-bojovník Lei Li odzbrojující, ovšem Ti Lung se nedává nikterak zahanbit - jeho Feng je samé mladistvé nadšení, samý ideál a po většinu času je naprosto k sežrání. Chemie mezi oběma hlavními protagonisty funguje výborně - tak výborně, že když si vzájemně hledí dlouze do očí, neřkuli když oba plánují, jak budou společně sedlačit, člověka napadá ledacos...:-) Ku Fengova trojdílná tyč vzdorující gravitaci je taky epes. A Li Ching je neuvěřitelně roztomilá. Sečteno a podtrženo, "New One-Armed Swordsman" je parádní film - dostal mě napoprvé - a dostává mě dodnes. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když jsem byl předem přesvědčen, že tato verze "jednorukého šermíře" nemůže překonat Return of the One-Armed Swordsman z roku 1969, po skončení filmu jsem s otevřenou hubou uznal, že se tyto dvě verze ve své kvalitě rovnají, ba že skutečně, je tato verze prostě lepší. Ony se ty filmy těžko srovnávají. "Returon of ..." byl jedna velká řezničina plná soubojů, perfektní choreografie a krve. Tato verze, tedy "Nový jednoruký šermíř" je zejména drama a to velice smutné, melancholické, a postupem času nehledě na delší stopáž filmu, silně napínavé ... Hlavní hrdina ve filmu téměř vůbec nebojuje, jen se stále brání vzít do ruky meč, nedokáže překousnout svoji minulost a porážku od zákeřného mistra. Jak to ale bývá v těchto filmech, okolnosti v podobě pomsty jej "rozruší(či rozzuří ...)" natolik, že meč do své jedné ruky nakonec vezme a TAKOVÝ MASAKR, jakého jsme svědky ve finále, jsem u SBček z této doby viděl opravdu málokdy. Počet padlých se nedá spočítat, navíc šanci nemá absolutně nikdo. Nepřátele kosí jako smrtící stroj nemající nejmenší konkurenci ... A to se nechal celý film tak ponižovat ... Ano, tohle je skutečně skvost, byl jsem nadšen a ve finále naprosto zaskočen. Choreografie sice nedosahuje kvalit japonské choreografie soubojů na meče (Japonsko v tomto nemá konkurenci ...), ale čert to vem, zde se počítá "výsledek" ... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Spomínam si, že tento film som ešte videl, keď mi bolo zhruba 12 rokov. Vtedy som ešte niektoré veci videl inak, ako dneska. Scenár v podstate má len malé chybičky, ale najviac mi asi vadí prehnanosť niektorých scén. A áno, pri niektorých jed vidieť, že aj režisér mal slabšie dni. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama