Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ichi (Ayase Haruka) je slepá Goze, která aby přežila, vydělává si hraním na šamisen. Není však dobrá jen v hraní na šamisen, ale i v boji s mečem, který ji slouží jako slepecká hůl. Už několik let hledá jistého mistra Laidó, který ji nechal jako malou v domě Goze, aby se tam naučila hrát a zajistil ji tak nějakou budoucnost. Někdy ji navštěvoval a učil ji boji, ale Ichi se nikdy nedozvěděla, kdo to byl a jestli to třeba není její otec. Proto ho hledá, aby zjistila jeho pravý původ. Náhodou se dozví, že by se měl objevit ve městě Bitou. Jenomže čekat ve městě, které je zrovna terorizováno klanem Banki, není dvakrát bezpečné. Ichi bude muset využít své dovednosti, aby vůbec přežila, i když se jí snaží pomáhat jistý Toma (Osawa Takao), který ji náhodně potkal. Jenže i on má své problémy a jistý hendikep, kterého se bude muset, aby přežil, zbavit. (Kiyoshi)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (77)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem neměl možnost vidět žádný z filmů o Zatoichim, slepém šermíři, tak Ichi ( jeho dceru ?) posuzuju zcela tímhle japonským samurajským kultem nezasažen. Příběh slepé samurajky mě chytil díky hlavní představitelce o něco níž než za srdce, zhruba v oblasti perinea, souboje byly stejně rychlé jako kvalitní, romantická linie nemastná, neslaná, hlavně díky Osawa Takaovi, jehož výkon bych přirovnal k nejlepším romantickým rolím Marka Vašuta ( namátkou třeba .......), vůbec, kdyby celá ta jeho napůl komická, napůl hrdinská role byla vyškrtnuta, tak by to celému filmu jen prospělo. Prostě a jednoduše mě sral skoro stejně jako záporáci v čele s Shidou Nakamurou, jejichž komické přehrávání tlačí vcelku slušný akční film do nechtěné sebeparodie. Finální hromadný souboj taky nic moc, srovnám-li třeba s finále v 13 samurajích, tak tohle byla hospodská rvačka, nu a souboj Takaa a Nakamury byl ...teď ještě najít nějaký jiný sofistikovanější termín než trapný...ne, nestojí mi to ani za googlování..trapný musí stačit. Takže za to perineální polechtání, slušné ( nikoliv vynikající souboje) atd.. za lidovku. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Akční, lehce "fantasy" film z období feudálního japonska, doby samurajů. Jedná se o variaci na "Ichi" - slepý rónin s neuvěřitelným sluchem a ultimátní iaidó dovedností. Já jsem si to užil velmi, protože tohle je můj oblíbený žánr a moc chyb se tu neobjevuje - je to sázka na osvědčenou jistotu. Ale ani to nepůjde do filmotéky - historické, kulturní a bojové reálie jsou zde na vedlejší koleji a jen v rámci nezbytnosti. Příjemné, ale ne nezbytné pokoukání. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

V žiadnom prípade sa to nechytá na Zatoičiho, známeho samurajského slepca Ičiho, po ktorom je aj tento film pomenovaný. Už slepý samuraj kosiaci kde-koho je na hrane, ale keď sa k tomu pridá žena-samurajka, ešte k tomu útla a veľmi mladá, logika dostáva poriadne zabrať. Aspoň spočiatku mi vadila aj nadľahčenosť niektorých postáv. K záveru film ale naštastie zvážňuje. Súboje sú na druhej strane dobre nasnímané, k tomu nejaká tá digitálna krv, dobrá hudba a zaujímaví záporáci. Nebyť hlavnej hrdinky, ktorá sa hrá na chudáčku, bolo by to ale určite lepšie. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Příběh jednoduchý, akce poskrovnu, výprava na první pohled přesahuje děj i zápletku, ale stejně je to poměrně silný film, který nenudí a uspokojuje hodně filmových očekávání. On je ten příběh sice jednoduchý a tak nějak i lehce čitelný, ale přesto je to právě on, který mně na filmu zaujal nejvíce, ba až bych řekl, že mně dojal. ()

Galerie (25)

Související novinky

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Reklama

Reklama