Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Will a jeho mladší bratr Jacob vyrostli v bídě a utrpení. Když dospěli, zvolili si velmi neobvyklý způsob obživy – stali se z nich odborníci na zaklínadla, čarodějnice, strašidla a jiné stvůry. Navštěvují ponuré vesnice, pečlivě zapisují strašidelné legendy a za úplatu jsou ochotni nestvůry zlikvidovat. Ve skutečnosti však pouze zneužívají pověrčivosti vesničanů, aby z nich vytáhli peníze. Žádné stvůry totiž neexistují, vždy jde o zinscenované představení, které sami připraví.  Zatímco z Jacoba vyrostl učenec s bohatou fantazií, Will upřednostňuje bohémský způsob života. Sice spolu vycházejí, nikdy však nezapomněli na dávný spor. Když byli ještě malí, jejich sestřička vážně onemocněla. Jacob tehdy dostal za úkol prodat krávu, aby měli na lékaře. Jacob ji ale vyměnil za „kouzelné“ fazole. Will Jacobovi jeho naivitu i po patnácti letech neustále připomíná. Bratři netuší, že jejich podvodné kousky byly odhaleny. Francouzský generál Delatombe je nechá sledovat a následně i zatknout. Domnívá se, že Will a Jacob nejsou jedinými podvodníky v oboru, podle něj v okolí praktikují špinavé triky také další šejdíři, kteří mají na svědomí zmizení devíti děvčátek. Delatombe má pro Willa a Jacoba návrh: Pokud se jim podaří odhalit podvodníky a najít zmizelé dívky, budou omilostněni. Bratři nemají na vybranou, pod dohledem Delatombova italského poskoka Cavaldiho vyrážejí do akce. Místní obyvatelé jsou zoufalí. Je jisté, že zlo pochází z nedalekého začarovaného lesa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (648)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Terry Gilliam natočil pro mě často nepochopitelné filmy (Brazil, Imaginárium), ale také natočil 12 opic. Bratři Grimmové nedopadli zdaleka tak špatně jak zdejší hodnocení vypadá. Nápadů je poměrně hodně. Dojem kazí slabší triky, s kterými si ovšem Terry nikdy zase tak moc hlavu nelámal. Skutečně to hodně balancuje mezi komedií a hororem. Atmosféra vesnice a lesa by se klidně dala zaměnit s Ospalou dírou. 65% ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Trapná nádeničina, kterou si Terry Gilliam ryze prakticky a s téměř stoprocentní úsporou logiky a invence vydělal čas i peníze na ve stejné době chystaný skvost Tideland, kterému dal veškerý talent, um, pronikavost i odvahu - a vyplatilo se to miliónově (ne, ne, nechápejte mě špatně, Tideland peníze nevydělal, ale bez něj by umění filmu a příběhů bylo o dimenzi míň bohaté). Tohle ovšem není film, ale správně umístěná rohožka s kasičkou. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Film vypadá trošku škaredě digitálně, na druhou stranu si ale někdo konečně uvědomil, že Monica Bellucci je nejkrásnější ženou na světě. V blahé paměti mám ještě zapsanou titulní obálku časopisu Pevnost, kde byla vyfocená v šatech zlé královny ve fialové verzi a tehdy jsem si zase já myslím uvědomila, že fialová je nejkrásnější barva na světě. Ale to odbočuji. Film vypadá trošku škaredě digitálně a některé střihové momenty nedávají smysl - ať už se to týká zmatku v přesouvání z místa na místo nebo skákání od komediální nálady bratří nemotorných hrdinů k sadistickým francouzským okupantům pouštějícím hrůzu. Postava Leny Headey (další nejkrásnější ženy na světě) by mohla být trochu lépe zapracovaná do celého příběhu. Ale chemie tria Heath-Matt-Peter na mě zabírá a vzhled věže a jejích obyvatel je tak nádherný, že se filmu i přes předchozí výtky podařilo umístit se v mém košíku guilty pleasure žánrovek, ke kterým se čas od času vracím. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je hrozně zmatený... Mohla to být pohádka, ale to by nesmělo tolik lidí skončit se sekyrou v zádech, s brouky všude možně nebo třeba v břiše kobyly, co jí čouhají z pusy pavučiny. Mohlo to být fantasy, ale to by se nemělo natáčet v takhle divadelních kulisách a být v některých okamžicích silně infantilní. Nebo třeba horor? To bych se ale aspoň jedinkrát musela bát, což by se mohlo stát jedině tehdy, kdy bych každých 5 minut Bratří Grimmů prokládala například Kruhem, Omenem a podobně. Triky vypadají jako nejmíň 15 let staré, ale nějakou lokální (tj. velmi občasnou ;-)) atmosféru filmu upřít nemůžu. Matt a Heath se snažili, ale bohužel neměli moc příležitostí pořádně hrát. Ale i tak - za ně a pár dobrých nápadů ty 3* dám, ale jsou opravdu slabé, moooooc slabé. Doufám že Terry Gilliam dostane brzy zpět do formy, v jaké byl do 12 opic a že jeho příští film bude stát za to. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdyby podobný film natočil kterýkoli jiný režisér, získal by patrně mnohem lepší ohlas, jenže Terry Gilliam si svými předchozími snímky nasadil tak vysokou laťku a fandovskou obec nažhavil tak silně, že výsledný dojem je lehce rozpačitý. Pověsti o tom, že za konečnou podobu mohou zásahy producenta, popřel sám Gilliam, stejně jako to, že nemohl pracovat se svým oblíbeným štábem. Kouzelný les má v sobě kousek typicky Gilliamovské atmosféry tajemna, jenže scénáristické i režijní preciznosti Dvanácti opic nebo výtvarné bizarnosti Brazilu nedosahuje film ani náhodou. Spousta jednotlivostí sice divákovo oko potěší, ale výsledkem je sice nadprůměrná, ovšem nikoliv vyjímečná pohádka. Celkový dojem: 75 %. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Když Jacob (Heath Ledger) "přiletí" se stříbrnou sekyrou do věže, padne tváří na zem a sekyra taky. V tu chvíli se předmět nepřirozeně prohýbá, což dokazuje, že je z gumy. (Fevas)
  • Tomáš Hanák (otec Angeliky) svou účast komentoval: "Američané potřebovali výrazné oči. A ty já mám. Hned dvě, navíc kousek od sebe, čímž se ušetří za dopravu, protože se moc nenajezdí. Na casting jsem moc nechtěl, byl slunný den. Ale jako vždy jsem změkl a nakonec pár neotřelých kukučů do kamery udělal. Z castingu Jessicy Horváthové mi zavolali, že to vypadá nadějně, že to má být nějaká pohádka a že to točí nějaký... snad... Gilliam či tak nějak. Bum! A zem se zachvěla. Terryho film Brazil je pro mě jeden z absolutních vrcholů, vzorů a met jakbysmet. Takže mě příliš nezajímal ani scénář ani to, zda budu mít dvaceti nebo jen třicetimetrový karavan. A už první setkání s Terrym bylo tak zábavné, že jsem se hlavně těšil... ale zároveň se i bál abych mu film nezpackal." (NIRO)
  • Film se částečně točil v Praze. Scény ze středověkého městečka pak byly natočeny na dolním nádvoří hradu Křivoklát. Štáb pracoval i na hradě v Ledči nad Sázavou a v jedné sekvenci můžeme vidět i hrad Kost. (HappySmile)

Související novinky

Matt Damon je Marco Polo

Matt Damon je Marco Polo

04.05.2005

Scenárista Kráľovstva nebeského William Monahan sa púšťa do písania scenára k pripravovanému dobrodružnému filmu MARCO POLO, ktorý bude vychádzať z Polovej autobiografickej knihy Travels ("Cesty").… (více)

Reklama

Reklama