Reklama

Reklama

Sněhurka a jak to bylo dál

  • Česko Sněhurka navždy šťastná (více)

Obsahy(1)

Když Zlá Královna umřela, Sněhurka se se svým milovaným Krásným Princem vydala na cestu domů. Jenže netušila jednu věc, a to že Královna měla bratra, který nebyl o nic lepší než ona a navíc se ještě dokázal proměňovat v odporného oheň chrlícího draka. A ten drak se za smrt své sestry Sněhurce pomstil strašlivým způsobem. Jejího milého Krásného Prince unesl a zaklel do odporného skřeta, o čemž však panna neměla ani ponětí a tak se jej vydala osvobodit. A protože trpaslíci šli po předchozím vítězství nad zlem oslavovat a ještě se z tripu nevrátili, musela na pomoc přibrat jejich sestřenice trpaslinky. A znáte ženské, tvrdé avšak hádat se se sestrami nikdy nepřestanou... (monolog)

(více)

Recenze (53)

tombarider

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl mnohokrát jako dítě, doteď máme někde originál whs. Z mých vzpomínek to bylo velmi hororové. Když jsem se na to koukl teď, mám podobná pocit.:) Je to zajímavý námět, a byl by z toho i super scifi horor. Prostě to vypovídá skutečnost, že to že vyhrajete jednu bitvu, neznamená že máte válku v kapse, a v životě není žádné jsou jen šťastní navěky. Sněhurka a princ si to tady museli ještě hodně zasloužit. No Kníže a drak jsou opravdu hororový, sněhurka jemná a princ správnák, navíc je tam milion vychytávek, za největší bych označil výra kuřáka, který chce být pořád zlý, a je s ním fakt švanda. Nemůžu to hodnotit objektivně, ale z mnoha pohledů je to zajímavý počin, aneb jak to teda bylo dál....? ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Nejlepší postava je kromě hlavního záporáka především popletený a věčně hulící Vejr. A přestože Sněhurka zde vypadá jako herečka ze soft porna, přesto příběh zaujme a pobaví menší i větší diváky. Očekával jsem, že se celý film ponese v duchu parodie na Sněhurku, no trochu jsem se spletl, ale i tak to byl poměrně hezký zážitek. ()

Reklama

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Vedle Lvího krále a Nekonečného příběhu jedna z nejúžasnějších pohádek, jakou jsem kdy jako dítě viděl - a baví i dnes po letech. :-) Nejoblíbenější postavou filmu samozřejmě Vejr. ;-) Pozor, nesledujte s novějším dabingem! Chcete-li si tuto pohádku užít, pak zásadně s tím původním. V novém dabingu je spousta věcí prostě špatně - kromě toho, že se tam Vejr nejmenuje Vejr, tak kníže naprosto ztratil v novém dabingu grády. V tom původním je nadabován nezapomenutelným naprosto démonickým hlasem, při kterém naskakuje husí kůže. :-) ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Ó, taková nostalgie mě jímá, když jsem to po dvaceti letech našel na netu a dokonce v tom správném dabingu. Jedna z nejúžasnějších pohádek, která už si nebere servítky jako jiné a dýchá z ní hrůza. Kníže je dokonale strašlivý, jeho změna ve draka je něco, co mě vždy dokonale fascinovalo. Celé to má nádherně ponurou a krutou atmosféru a příběh je tak dobrodružný, že Indiana Jones je proti tomu nudná komorní komedie. Navíc výborná hudba a nesmrtelná hláška "Heeeeej, jsem zleeeej!". Už z nostalgie nemohu dát jinak než 100 %. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Abych začala od konce. "Jsi připravena žít šťastně až do smrti?" Při téhle princově otázce už jsem chroptěla smíchy. Pohádka mě minula v dětství, takže jsem s množstvím nakoukaných pohádek věděla přesně, kdy se vybouří Bouřilka a Tajemný průvodce pro mě byl od začátku odhalený jak Michelangelův David. U čeho bych se asi jako dítě bála, jsem se ve svém stařeckém cynismu bavila. Když to shrnu - chtěla bych si umět vykouzlit kytky a pak bych chtěla toho báječného netopýra. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film původně natočila společnost Filmation v roce 1988 pod názvem Sněhurka a Zlé království. Vedení společnosti Disney se ale obávalo, že si lidé budou snímek plést s originálním pokračováním, produkovaným právě jejich studie. Při vzniku filmu se tak právníci studia Walt Disney snažili producentům jejich práci co nejvíce znepříjemnit. I proto tak v pohádce nejsou trpaslící, na které vlastní práva právě Disneyova studia, ale trpaslinky. Po dokončení snímku vznesla společnost Walt Disney žalobu, která uvedení filmu opozdila o pět let, donutila produkční fírmu vyhlásit kvůli právním poplatkům bankrot, v několika drobnostech změnit obsah filmu a také název na svou konečnou podobu. (monolog)

Reklama

Reklama