Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známá pohádka o princezně, která prospala dlouhých sto let... Zapamatovat si jména a osudy všech pohádkových princezen je sotva možné. Ale řekne-li se princezna Růženka, není pochyb o tom, že každý hned ví, jak to s ní bylo. Je to díky tomu milému, obyčejnému jménu, nebo proto, že její příběh je tak neobvyklý a zajímavý? (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

otík 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně tragická, toporná, prostá, levná, trapná a na výsost hloupá pohádková variace na klasickou pohádku O Šípkové Růžence. Vše je zde hrozné - herci, kulisy, námět, hudba, písničky. Nic nestojí za zmínku, snad jen to, jak zcela hloupé dialogy pronášené naprosto amatérsky hrajícími herci dokážou vyloudit shovívavý úsměv diváka. A kdo vybral hlavního mužského představitele, ten snad s filmem neměl nikdy nic společného. Tak strašného herce jsem v pohádce ještě neviděl. Za jednu hvězdu Simona Stašová ve své roli zlé sudičky, jinak tvůrce nachat zkamenět! ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní pohádka vyprávějící jednu z mnoha variací na klasickou pohádku O Šípkové Růžence. Do hlavní role byla obsazena mladičká E. Horká, což samo o sobě naznačuje nevysokou úroveň díla. Tato nepřesvědčivá herečka představovala naivní princeznu s vizáží dítěte, nevyzrálým chováním a tradičně nevkusným oděvem a ani tentokrát mě nepřesvědčila o svých hereckých kvalitách. Musím však podotknout, že nebyla v této pohádce nejhorší, neboť toto její obvyklé místo zaujal její nápadník ovčák Václav, kterého představoval F. Kreuzmann. Nejmladší člen slavného hereckého rodu ztvárnil svou roli mimořádně prkenně a ospale a do páru s E. Horkou se tak překvapivě hodil. Nejvýraznější vedlejší roli ztvárnila princeznina chůva M. Hynková, jež mě také příliš nezaujala. Uraženou vílu, která přivodila na království spící kletbu, představovala S. Stašová a její vílí kolegyně H. Friedrichová a S. Sequensová. Ničím zajímavé královské rodiče představovala M. Dvorská a A. Filip. Jediné mírné vzrušení se objevilo při královských námluvách, což mají na svědomí nápadníci princezny V. Vydra a J. Knot. V malé roli ovčákovy matky se ukázala jeho skutečná matka A. Kreuzmannová. Bohužel musím konstatovat, že televizní pohádka M. Bobka s jeho variací na známý pohádkový příběh je po všech stránkách slabá a rozhoduji se mezi jednou či dvěma hvězdami, což se stává u filmů s E. Horkou standartem. ()

Reklama

a-ja 

všechny recenze uživatele

"Ta hradba z růží by tě zranila, kdybys chtěl v nestřežené chvíli tam jít, kde leží dívka spanilá, uspaná prokletím zlé víly..." Tu písničku si pamatuji od toho roku, kdy pohádku poprvé dávali v televizi... A pohádku mám ráda, i když nevím, jestli víc nesnáším Evu Horkou nebo princeznu Růženku (blbý mi přijdou obě)... :-) Zato jsem měla moc ráda Helenu Friedrichovou, tak málo času jí osud vyměřil... Jo a to vílí kouzlo by se mi líbilo - kromě spaní taky zařídilo to, že se v zámku celých sto let vůbec neprášilo... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Taková ta klasická pohádka, která připomíná třípatrový krásný dort. Pak ovšem zjistíte, že zase tak vyumělkovaný není a je spíše nudný. Mě se mnohem více zamlouval původní film o Růžence. Dokonce i kulisy byly snesitelné. Ovšem ta píšťálková hudba, už tolikrát použitá, přechody mezi obrazy tvořené...ano obrazy a excentricky malované růže jakoby vytvářené na skle, tak přesně to se mi nelíbilo. A když už princ princeznu vysvobodí, tak ani pak film nekončí. Tady jsem se popíchal o trny. ()

007hanka 

všechny recenze uživatele

Jelikož je tu celkové hodnocení opravdu nemilosrdné, zahraju si na hodnou sudičku a můj ortel zní že jakkoli je příběh profláknutý, princezna protivně infantilní a zachránce toporný, zastíněni mimořádně dřevěnými výkony představitelů hlavních hrdinů v pohádkách za posledních 15 let, podali výkon vcelku uvěřitelný a text z nich alespoň nepadal jako když je škrtěj. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama