Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Takovej hodně průměrovatej průměr. Nijak mě to neurazilo, ani mě to nijak nezaujalo. Sigourney byla asi docela dobrá. Vždy si za jejím ksichtem představím vetřelce, takže mě zaujalo, že se tváří i vášnivě a dokáže vyjadřovat emoce. Hlavní hrdinka byla trochu unilá, ani nevím, jestli kdovíjak krásná. Ale co se mi líbilo, i když to nelze považovat za velké plus filmu, byla celkem velká role Táborského. Prostě chcete-li do filmu českého úchyla, zavolejte jemu. Celkový dojem max.50%, ale stejně jsem byl velmi zvědavý a dokoukal jsem to :D ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad se podívat na klasickou pohádku jinýma očima (i když každá pohádka je svým způsobem horor, v každé chce někdo někoho sníst nebo zabít). Úvodní scéna slibovala zajímavou podívanou, která se však pomalu vytrácela kolísavým tempem a nevyrovnaným udržováním atmosféry. Levný look, nedostatečná odvaha ještě trochu přitvrdit a především nuda, i když výkon Sigourney Weaver v roli psychopatické královny stojí za to. ()

Reklama

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl jako kluk, bál jsem se, že najdu v kalhotách překvapení, až film skončí (nestalo se), ale s odstupem času na ten film pořád vzpomínám, a i když nevím, jak originální je nápad převést pohádku do hororu (tradiční pohádky, nejen evropské, jsou vždycky tak trochu horor), ale mě to přijde fascinující. ()

SharpChick 

všechny recenze uživatele

Zaujala mě myšlenka zpracování klasické pohádky jako "příběhu hrůzy", osobně si myslím, že se na to Sněhurka hodí více než obstojně. Ovšem díky příliš vysokému očekávání jsem byla zklamána. Dle mého názoru je dovětek názvu zcela zavádějící a zkreslený, protože jsem žádnou "hrůznost" ve smyslu, v jakém si ji vykládám já, nepostřehla. Zůstal průměrný film pohrávající si s motivem macechy - čarodějnice, zrcadla, otraveného jablka, ovšem bez trpaslíků (pouze s bandou jakýchsi znetvořených individuí, z nichž pouze jedno mělo pod 120 cm) - tenhle fakt je podle mě neodpustitelný... K obsazení - Sigourney byla kouzelná, zvlášť proto že předtím dávali Vetřelce :D ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Nevidím na tomhle zpracování nic moc hororového. Na to byl ten strašidelný les přece jen málo strašidelný a oškliví "trpaslíci" zase málo oškliví, ale nadruhou stranu některé pohádky bratří Grimmů byly opravdu drsné, tak proč se jim trochu nepřiblížit? Pokud nejste nadobro zdeformovaní Disneyho verzí, není to zas až taková hrůza. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Keď macocha (Sigourney Weaver) vystupuje z koča má nechty upravené francúzskou manikúrou. O chvíľu neskôr v izbe už len priehľadným lakom. (ti88na)
  • Keď sa macocha (Sigourney Weaver) teší zo smrti Liliany (Joanna Roth), bradu a krk si zašpiní krvou. V nasledujúcom zábere sa stará o zraneného muža ale tvár má čistú a iné šaty. V ďalšom zábere už má bradu a krk opäť od krvi a pôvodné šaty. (ti88na)
  • Herečka Sigourney Weaver, která si ve filmu zahrála roli zlé macechy, prohlásila, že by ho své dceři nepustila. Prý by se jí až do konce života bála. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama