Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ariel je poněkud vzpurná mořská víla, která žije v podvodní říši v Atlantiku. Touží poznat svět lidí, i když ji její otec, vládce podvodní říše Triton, důrazně varuje, že obyvatelé moře to mají přísně zakázáno. Ariel se zamiluje do prince Erika, kterému zachránila život, když jeho loď ztroskotala v bouři. Aby ho mohla znovu spatřit, požádá o pomoc mořskou čarodějnici Ursulu. Ta slíbí, že jí na tři dny přičaruje lidské nohy, výměnou za její krásný hlas. Ale pokud ji během této doby princ z lásky nepolíbí, bude se muset vrátit do moře a navždy čarodějnici sloužit. Ariel na to přistoupí. Netuší ale, že Ursula udělá vše, aby Ariel prince nezískala. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (167)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

28. celovečerní Disney Trvalo to celých 30 let, než na Disneyho trůn opět usedla princezna. Po Sněhurce, Popelce a Růžence přišla na řadu Ariela, dcera krále Atlantiky, Tritona. Její příběh z pera Hanse Christiana Andersena byl sice rozpracován o pozitivní konec a rozvinut v příjemný franchise, ale celé je to maximálně ku prospěchu věci. Nejprve na tento film navázal seriál a důsledně popsal Arielino dospívání, ve druhém filmu se stala matkou a třetí zacyklil všechny tyto dějové linie. Jenom ten Erik mohl být akčnější, stejně jako Triton a Uršula méně Gappa. Ale trio rybka, racek a krab jsou naprostá klasa. A dabing je dokonce v jejich případě i vynalézavý (Šuplík). Skvělé písně ční vysoko nad disneyovským standardem, výborný je i seriál, který svého času průkopnicky přinesl příběhy z velkého plátna také do našich domovů. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Možná až moc dětské, ale právě pro děti je to stvořené a účel to splňuje. Seriál mého dětství z americké produkce, který má krásnou hudbu i animaci a jednou ukázali amíci, že v každej pohádce pro děti se nemusejí hlavní postavičky oddělávat dynamitem nebo obří palicí a už jen díky tomu mám Malou mořskou vílu tak rád. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Šikovne rozohraná a zvládnutá celovečerná rozprávka z dielne W. Disneyho. Klasický príbeh H. Ch. Andersona v takých šatách, ktoré mu slušia. Šikovne nakreslené obrazy, sympatické postavy a veľmi dobré hudobné motívy (s nomináciu na Oscara za hudbu sa nedá nesúhlasiť). Ani dnešným okom to nevypadá zle. Štyri hviezdičky bez ďalších poznámok. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Malá morská víla je asi najromantickejší animovaný Disney film🙂. Krásne pesničky. A ešte je to aj vtipné. 85%. UPDATE: (01.04.2023) Druhé vzhliadnutie ma nebavilo o nič menej ako prvé. Pozreté s deťmi v originálnom znení, mladší synček už povyrástol, tak aby to bolo fér, pozreli sme si to ešte raz :-). Animácia je krásna, najmä zámok. Hudba je super. Čo robí The Little Mermaid nádhernou disneyovkou je okrem kultového príbehu a samotnej Ariel skvelý soundtrack!!! Najobľúbenejšie skladby: Part of the World, Under the Sea, Kiss the Girl. Najobľúbenejšie scénky: Na člne (Kiss the Girl) a na zámku - naháňanie "obeda". Zvažujem aj 5* a asi teda moje hodnotenie zaokrúhlim vyššie. Chobotnica mohla dostať menej priestoru, to považujem za jediné mínus. Už teraz som zvedavá na hraný film, ktorý čoskoro dorazí do kín. Dúfam, že to nebude nejaká ďalšia katastrofa ako Pinocchio s Tomom Hanksom! ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Další skvělá Disneyovka, která mi přišla sice od druhé poloviny poněkud uspěchanější, ale jinak nemám co říct proti. Ariel je sympaťačka, ať už mluví, či nemluví. Na postavy dodávající největšího podílu humorné vložky se dostalo taktéž v dobré míře. A příběh má hlavu i patu. Opět, stáří filmu není vůbec znát. 90% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (61)

  • Pri Arieliných pohyboch vlasov pod vodou sa animátori inšpirovali záznamom astronautky Sally Ride v beztiažovom stave. (krasomama)
  • Vzhľad morskej čarodejnice bol z veľkej časti inšpirovaný americkou travesty umelkyňou Divine. (matthew.17)
  • Pohádka drží mezi tituly od Disney absolutní rekord v prodeji zlaté sběratelské edice. (Dlee)

Související novinky

Lady Gaga v Malé mořské víle?

Lady Gaga v Malé mořské víle?

16.10.2018

Následující novinku si zařaďte do složky „nepotvrzené spekulace“, nicméně podle čerstvých zpráv projevilo studio Disney zájem o zpěvačku a herečku Stefani Germanottovou aka Lady Gagu (Zrodila se… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama