Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Herb Brooks byl jmenován trenérem amerického hokejového týmu pro Olympijské hry v Lake Placid v roce 1980. Nastiňuje svůj plán, kdy chce hru postavit na kanadsko-ruském hokejovém stylu, což hned v úvodu vzbuzuje nejistotu. Brooks říká, že tímto způsobem lze porazit i dosud neporazitelné Sověty. Od vedení dostává volnou ruku ve výběru týmu a v tréninkových metodách. Brooks přizve do realizačního týmu jako svého asistenta Craiga Patricka a poté vybírá na kempu v Colorado Springs 26 hráčů z řad amerických universit. Začátky přípravy jsou těžké. Hráči mají mezi sebou nevyřízené účty. První přípravný zápas absolvuje tým v Norsku s místní reprezentací a ten končí remízou. Brooks zuří, nevidí v týmu zápal pro hokej, a tak po zápase nenechá hráče odejít do kabiny, ale dá jim velmi těžké a náročné tréninkové dávky. Hráči tak pochopí, že Lake Placid nebude jen výlet a zábava. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (419)

tron 

všechny recenze uživatele

„Možno vás to prekvapí, chalani, ale ja veľmi na sentimentálne rečičky nie som.“ Mám rád dobré športové melodrámy, ale toto je skôr druhá SPOMIENKA NA TITANOV, ako ďalší ROCKY (alebo PRIRODZENÝ TALENT). Kurt Russell (VEC, ÚTEK Z NEW YORKU) sa snaží a celkom mu to ide, ale ani on nedokáže od priemeru zachrániť priemerný scenár, ktorému nespasí kožu ani fakt, že vznikol na základe skutočných udalostí. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Až škodolibě jsem se pobavil nad tím, že vrcholem filmu není zisk nejcennější trofeje, ale porážka Sovětů. Film tak končí v momentě, kdy zázračné studentíky čeká ještě jeden zápas, o kterém se však dozvíme až z titulků. Ale i tak si s tím tvůrci poradili se ctí. Stejně jako s celým příběhem. Žánrové mantinely naplnili až po okraj, ale dál už se neodvažili, což je docela škoda. Až na scény přímo z "ledu", které braly dech, film nepřináší nic nového. Ale co čekat od Walta Disneyho, že? ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Česko-slovenského fanouška musí potěšit, že se v americkém filmu o hokejové reprezentaci Československa hovoří jako o druhé nejlepší na světě a že z nich výběr USA měl strach. Daleko větší obavy však měl pochopitelně ze sovětské sborné, v podstatě neporazitelného mužstva. Škoda, že na olympijské hry tenkrát ještě nejezdili hráči z NHL, bylo by to jistě zajímavější a dost možná by Sověti nedominovali takovým způsobem, avšak pro Čechy je to dobře, protože na turnaji století pak mohli být těmi, kdo profesionály z nejlepší ligy světa porazil poprvé na slavném turnaji, turnaji, který byl setkáním nejlepších hráčů světa. Snímek Hokejový zázrak je zdařilý, ukazuje přesně to, co je v podobném žánru třeba, Kurt Russell hraje svoji roli skvěle, hudba příjemně podbarvuje scény a když si vezmeme, že je to do jisté míry rekonstrukce skutečných událostí, musíme být spokojeni. Chvílemi to je pro našince až moc proamerické, ale ono se není čemu divit, když jde o americkou reprezentaci. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Mám ráda hokej, byla to fantastická sportovní událost, bylo dobré, vidět ten příběh mladičkých hokejistů, kteří dokázali neuvěřitelné, ale nemůžu si pomoct, lepší než průměr ten film nebyl. Patriotismus mi tam vadil opravdu hodně a celý film byl natočen tak nějak ploše. Tichonov si nebyl sice podobný ani trošku, ale ten jeho pohled byl naprosto výstižný. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Z hokejového prostředí je to to nejlepší co se dá sehnat. Pravda, filmů o hokeji moc neni, ale i tak je to výborně natočený a i pro ty, kteří nejsou fanoušci hokeje, to může být velice dobrý film, který dokáže lehce vtáhnout do děje. Velkým plus tohohle filmu je perfektní kamera při zápasech, každá akce je braná z několika úhlů a kameraman si stim ještě různě pohrává, takže tomu neni co vytknout, jen gólový situace podle mě postrádají víc emocí, chtělo to mnohem bouřlivější prostředí na stadionu a větší radost hokejistů, toho se dostává, až ke konci a to hlavně v zápase s SSSR, tedy v zápase kterým tenhle film vyvrcholí, ale žádný bouřlivý prostředí z toho neni stejně moc cítit a to je škoda, to by byl ještě větší zážitek. Samozřejmě se taky nemůžu nezmínit o Kurtu Russellovi, jeho výkon je mimořádný a typově se na to hodí dokonole, trošku mimo byl Tichonov, ale to nebyla nějak zvlášť podstatná postava, ale jeho výraz při porážce byl dokonalej a ten americkej patriotismus taky nebyl tak stršnej, jak se tady v některých komentářích uvádí. Rozhodně je to jeden z těch lepších sportovních filmů, ale na úplnou špičku se to nedostalo ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Není pravda, že by šlo o vyjukaný tým nezkušených chlapečků z amerických univerzit. Brooks s hráči pracoval nikoli šest měsíců, ale téměř rok a půl. Osm hráčů z jeho výběru absolvovalo i MS 1979 v Moskvě. (Robbi)
  • Historická chyba ve filmu: V utkání s Norskem na OH je jako jeden z autorů gólu uveden Buzz Schneider. Ve skutečnosti tomuto soupeři na turnaji žádnou branku nedal. (Robbi)
  • Kurt Russell se vzdal části svého honoráře, aby mohl 800-1000 hlavý komparz jíst teplé jídlo, namísto svačiny. (HellFire)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Kurt zase trenérem?

Kurt zase trenérem?

01.02.2005

Poté co Kurt Russell ztvárnil legendárního hokejového trenéra Herba Brookse ve filmu Miracle, asi patrně našel v tomto pro film vděčném řemesle zalíbení. Od hokeje si tentokrát odskočí ke koním ve… (více)

Reklama

Reklama