Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

cskomando 

všechny recenze uživatele

Dnešní móda sociálních sítí všude kolem nás např. Face, Whats, Mess... za chvíli se stanou i součástí filmů. Každopádně musím uznat, když už má člověk jéct do zblbnutí, tak pořádně. Další z povedených filmů po searching a vy si říkáte co tam může být asi zajímavého? Řekněme, že děj má spád a rychle utíká, napínavá atmosféra každou minutou pátrání a když už si říkáte tak už na to přišla, je to jasné... Kdepak! Máme tu zvrat a vzápětí další a další, až člověk jen nevěřícně zírá do úplného konce. Kreativita se oceňuje, dechberoucí atmosféra a vyšetřování na vlastní pěst tomu dodává grády. Věřím, že tvůrci přijdou opět co nevidět s dalším podobným filmem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

VYHLEDÁVÁM:  ZMĚNA IDENTITY… JAK PŘEDSTÍRAT ZMIZENÍ... JAK UTAJIT IDENTITU… JAK SKRÝT HISTORII PROHLÍŽENÍ… JAK SKRÝT INTERNET…  Jako… je zajímavý zjistit, kam až se jedním kliknutím myši dostanete, co zjistíte, co vyřídíte. Uvědomíte si, jakouže za sebou necháváme digitální stopu. Tím a těma nápadama, co a jak udělat to baví. Jinak je to místy zdlouhavý, většinou jde o konverzaci, slovní i psanou. Naštěstí to v pravej čas vytáhne překvapivý zjištění, takže začne bejt zábavnější i děj. A pak další a pak další… až to graduje téměř v Cimrmanovským stylu („Vichr z hor“, vole!). Taky nám chtěj říct, že se v tý dnešní, pojebaný, korektní době, vlastně nemá cenu obracet na policii. To thrillerový finále je trochu dementní a kvůli jejich chování dám jen ty 3*. I když jen…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jak vysledovat „Velkýho bratra“. 2.) Ještě doma nemáme Siri.  ///  Thx za titule „num71“.                 PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Steven47 

všechny recenze uživatele

Tím nejzajímavějším na snímku Nezvěstná je bezesporu provedení, které využívá všemožné aplikace a sociální sítě, v jejichž prostředí se odehrává velká část děje. Je osvěžující, když film ukazuje, že pokud o vás aplikace sbírají veškerá data, nemusí to být vždy na škodu. Na druhou stranu se jen těžko přehlíží fakt, že naprosto bezradná FBI a policie nezvládnou to, co 18letá holka se základními technologickými znalostmi. A tyhle díry a logické nedostatky jsou k vidění na můj vkus až moc často. Příběh sám o sobě je celkem poutavý, dobře si pohrává s očekáváním diváka a udržuje si jeho pozornost. Těch zvratů je sice možná v určitou chvíli až moc a kdyby se na úkor pár z nich zkrátila stopáž, jenom by to prospělo. Hlavní hrdinka je sympatická a místy otravné chování se dá obhájit nastalou situací. Sluší se zmínit ještě Javiho, který je pomyslným srdcem filmu. Je nicméně škoda, že herecké výkony většiny osazenstva na mě nejednou působily jako z nějaké telenovely. Nezvěstná tak sice atraktivně využívá zajímavý koncept, ale bohužel na jeho úkor upozaďuje další klíčové prvky, kvůli čemuž je výsledek spíše neuspokojivý. 5/10 ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Duchovní nástupce Searching, který se povedl. Opět tu máme netradiční formu, která je využita na dřeň a funguje hlavně díky provedení a dobrému scénaři, který ví přesně jak dávkovat informace, zvraty a emocionální momenty. Líbila se mi určitá aktualizace reakcí internetu na dění, jako je obří popularita ture crime a šílených teoretiků. Ovšem film je svěžím pokračování, díky dobré obměně proti první filmu. Dítě hledá rodiče, zároveň autoři chytře ví, že lidé po jedničce budou očekávat jisté zvraty a odhalení a tak jsou chytře o krok na před. Díky tomu vás i lehce potahají za nos. Některé hrátky s formou z první půlky byly trochu rušící, protože to narušilo styl foundfootage. Stejně tak konec je moc překombinovaný a zbytečně "akční" jakoby si autoři nebyli jisti samy sebou a svým dílem, jak tvůrci Pátrání, kde bohatě stačilo jak rozuzlení záhady a emocionální uzavření. Holt je rok 2023 a když konec nemá "epické" finále, tak nemůže zaujmout že? Trochu flashbacky na Ulici Cloverfield a její konec. Nebýt těchto zaškobrtnutí jedná se o téměř stejně silný mysteriózní thriller jako Pátrání. Pořád ale zábavná, chytře zhotovená, promyšlená, napínavá podívaná, která baví od začátku až skoro do samotného finiše! Méně úderné Pátrání! Silně doporučuji ale oba filmy, v rámci žánru jsou to pecky. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Šipka kurzoru počítače opět v akci. Pro matku (Nia Long) mladé June (Storm Reid) se odjezd na dovolenou se svým novým přítelem (Ken Leung) do exotické Kolumbie stane osudným. Její dcera ji po plánovaném návratu domů marně vyhlíží na letišti. Po matce (i jejím příteli) se slehla zem. Nyní se počítač a veškeré dostupné technologie denní potřeby stanou pro mladou dívku pomocníky při vyhledávání a střádání stop velmi záhadného zmizení. Obdobný až mimořádně stejný koncept užila tvůrčí dvojice Nicholas D. Johnson a Will Merrick už ve své prvotině Pátrání. Vznikl tehdy zajímavě rafinovaný desktopový thriller. Veškeré atributy rafinované spletitosti byly použity i tentokrát. Jen ten požadovaný moment překvapení už se nedostavil v takovém rozpětí a napětí. Co by vlastně mělo být napodruhé tak strašně napínavého na pohybujícím se kurzoru po ploše počítače, neustálém klikání na všemožné aplikace zaheslovaných a náhle zpřístupněných uživatelských účtů a iPhone komunikaci. Pochopitelně se to neobejde bez zásadního zvratu, co vrhne hlavní stín podezření na milence máti. To filmu ale nestačí a v závěru přijde s ještě větším šokujícím odhalením osoby, která měla na starost realizaci celého záludného plánu záhadného zmizení. Vymyšlené to není nikterak pitomě, má to své nápady a invenci, ale ani za mák to není napínavé. A thriller, i ten odehrávající se prostřednictvím plochy počítače, by alespoň měl být trošku napínavý. A ještě bych měl výtku stran herců. Bez výjimky byli naprosto všichni pramálo zajímaví. Vypadalo to, že byli obsazeni, aby se dodržela rasová vyváženost, takže v hlavních rolích dvě černošky, pak hned následuje Asiat, kamarádka hispánského původu (Megan Suri) a nově do komunikace z daleké Kolumbie při pátrání přibyl i Portugalec (Joaquim de Almeida). Docela mě pobavilo, že Ken Leung je viditelně starý, je ročník 1970, ve filmu je ale o deset let mladší. Drastických scén se nedočkáme. Film je mládeži přístupný. Finále je tak trošičku, opravdu jen malinko, akčnější. Opakovaný vtip přestává být vtipem stejně tak opakovaný koncept přestává mít efekt působivosti. A to se právě přihodilo tomuto filmu. 6/10 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku filmu jsou vidět záběry z filmu Pátrání (2018), který se v mnoha ohledech podobá filmu Nezvěstná. (Osiris_o.O)
  • Film se odehrává v červnu 2022. (mikki089)
  • V polovině filmu dostane hlavní hrdinka sms od producenta filmu Seva Ohaniana, který prozradí celý zbytek filmu. (mikki089)

Související novinky

Reklama

Reklama