Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (171)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Po M3gan další film, který má nemálo společného s epizodou z Black Mirror. Ale možná je to jen tím, že tvůrci BM byli ve svých vizích opět napřed a je to náhoda. Ale i kdyby ne a při vytváření modus operandi jde o přiznanou inspiraci, nevadilo by to, pokud by se zapracovala do dobrého příběhu. Což se v celovečerním Lutherovi stalo. Charismatický Elba, vynikající Serkins, dobrý námět i solidní zpracování... . Je tedy Luther: Pád z nebes peckoidní kriminálka? Za mě ne, ale pro skalní fandy seriálového Luthera možná ano, protože se naučili přehlížet "detaily", jako třeba 2,5 km procházku po Norských pláních jen v košili a s rozepnutým kabátem, potápěči letící v zásahové helikoptéře a další nedomyšlenosti a vymyšlenosti, kterých kritičtější mysl, resp. náročnější divák neuvidí málo. Vynahrazují to vizuálně působivé, vypjaté scény a charisma Elby. Pokud si s tím vystačíte, tak Luther: Pád z nebes, považujte za slušnou kriminalku a hvězdu si přidejte. 70% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tři s hodně odřenejma ušima. Seriál sem neviděl, takže nevim jak to navazuje, nebo ne. V jakým smyslu to má s seriálem něco společnýho. Ale seriálový a televizní to je. Pozná se to na sto honů. Nic áčkovýho a nákladnýho to určitě nebylo. Akce je slabá, zápletka neskutečně drhla. Ale lepší jsem to nečekal. 50%. ()

Reklama

Daiker 

všechny recenze uživatele

Luther patří k tomu nejlepšímu co se týče seriálů se sériovými vrahy.... Bohužel tento film je průměrný. Sériový vrah je divný a když jsem viděl Serkise, viděl jsem Gluma 🙂 Měli udělat další pořádnou sérii s prvotřídním psychopatem, která je originální a šokuje.... Lite verze pro Netflix se moc nepovedla... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nechybělo mnoho, a vynikající seriál, u něhož ani trochu nevadí, že toho zasraného protestantského heretika hraje negr, doplnili o vynikající film. Má to švih, spád, napětí, solidní akci, hezkou výpravu i naprosto parádně úchylného glummasouna. Nechybělo! Jen kdyby tentokrát scénárista Nahet Kříž tolik nečichal ředidlo a celé to pak nenapěchoval obezličkami a lapsy na hranici kauzálního kokotismu, demence a mnohdy až mozkové smrti, které sice Netflusovská a BBC cílová skupina dozajista s mlaskáním sežere i s tou shnilou žížalou na konci, ovšem jakýkoliv alespoň trochu soudnější divák se akorát tak nasere, že se z něj někdo dvě hodiny urputně snažil dělat totálně vymatlaného čuráka. A tak jsem tomu, ač nechtě, musel tři hvězdy odsát nosem. Doteď cítím hovna. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Eye candy záležitosť, ktorej akoby primárnym cieľom bolo upozorniť na to, že Idris Elba by bol skvelý James Bond a Andy Serkis by bol skvelý záporák. Jeho psychopat má totiž také prostriedky a možnosti, že by čumeli aj slávni bondovskí antagonisti. Čiže ak už tu máme Pád z nebies, tak Elba už svoju oficiálnu bondovku nepotrebuje. Má to trochu divnú dramaturgiu, ale stále je to prehľadné a má to atmosféru a napätie. Je vysoko pravdepodobné, že finále v Nórsku už bude pre polovicu Johnových fanúšikov príliš. Ja mám ale problém skôr s tvrdením, že pre niektorých ľudí je smrť lepšia ako odhalenie nejakého toho tajomstva a ono by to išlo bez problémov aj bez toho uväznenia, ktoré poriadne rozohratie zápletky skôr zdržuje. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Väzenie, v ktorom sa Luther (Idris Elba) nachádza na začiatku filmu, je väznica HM Dorchester, ktorá bola zatvorená v roku 2014 a prešla niekoľkými veľkými prestavbami, aby bola pripravená práve na tento film. (Arsenal83)
  • Ranná bojová scéna medzi Lutherom (Idris Elba) a Davidom (Andy Serkis) bola natočená na opustenej stanici metra Aldwych, ktorá bola pôvodne otvorená v roku 1907, ale od roku 1994 bola zatvorená. Národná galéria a Britské múzeum ho použili na ochranu niektorých zo svojich najcennejších pokladov pred nemeckou bleskovou vojnou. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Londýne a podmorské scény sa robili v Lite Studios v Bruseli, Belgicko (v najväčšej a najhlbšej nádrži v Európe). (Arsenal83)

Reklama

Reklama