Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (171)

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Ten pád z nebes, co je v názvu, opravdu sedí. Na film jsem se těšil a minutu od minuty mě čím dál víc nebavil. Seriál jsem neviděl a film mě prostě nezaujal. Totožnost sériového vraha je odhalená hned na začátku, takže je to během filmu bez jakýhokoliv překvapení. I když musím vyzdvihnout, ten hlavní záporák byl zahranej teda výborně. Jenže to je asi tak jediný, co je tady dobře zahraný...Film mě byl vychválenej od jednoho známýho do nebes, o to větší bylo moje zklamání, takže za to hvězda dolů. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Nebýt nesmírně hloupého a příliš jednoduchého scénáře, ve kterém jen máloco dává smysl, mohlo se jednat o velmi důstojné pokračování výborného seriálu. Elba totiž stále táhne, má to skvělou dávku napětí a Serkis je jako padouch velmi dobrý. Nad ten nesmyslný příběh a zvláštní konec se bohužel zcela povznést nedokážu. Jsem rád za další setkání s DCI Lutherem, ale za tento počin si Netflix pochvalu nezaslouží. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se rozhodnout, jestli se mi to líbilo, nebo ne, což se mi stává spíš výjimečně. Na jednu stranu to bylo nablýskané a svištící, ale na druhou divné, bez logiky a docela prázdné. A moc jsem nechápala, proč byl Luther vlastně ve vězení (pokud to na něco navazovalo, tak to tam nebylo vysvětleno). ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Po celkem slabé páté sérii, je tu John Luther s celovečerním filmem. Co se týče příběhu, je to přesně takové, jaké se dá od tohoto týpka očekávat. Andy je výborný protivník, tajuplnost a drsnost filmu rozhodně nechybí. Ale některé momenty jsou opravdu silné přitažené za vlasy ať už vězeňska část, ba i paradoxně celkové finální rozuzlení, které tak trošku připomíná spíš příběhy agenta s dvěma nulami. Takže jako celek dobrý, ale tak dobré, jako byly první tři série už asi nikdy Luther nebude. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Televizní look sice zůstal, přesto se dá s trochou nadsázky říct, že Luther nikdy nevypadal líp. Problém je tak za vlasy přitažený příběh se záporákem, který je víc teatrální než děsivý. Lutherovo nitro navíc bylo plně vytěženo v prvních třech řadách, takže už zbylo místo jen na plácání se ve vedlejších postavách, které jsou tady do velké míry pouze šablonami. Škoda, protože jinak ten filmový formát Jamie Payne využil solidně, tohle je ale důkaz, že tyhle krimi, ať už je to Broadchurch, Happy Valley, nebo klidně Sherlock, prostě nejde natahovat věčně a proto je lepší skončit na vrcholu. 6/10 ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne a podmorské scény sa robili v Lite Studios v Bruseli, Belgicko (v najväčšej a najhlbšej nádrži v Európe). (Arsenal83)
  • Väzenie, v ktorom sa Luther (Idris Elba) nachádza na začiatku filmu, je väznica HM Dorchester, ktorá bola zatvorená v roku 2014 a prešla niekoľkými veľkými prestavbami, aby bola pripravená práve na tento film. (Arsenal83)
  • Tento film dostal pozoruhodné povolenie natáčať na Piccadilly Circus dlhšie ako to bolo umožnené ktorejkoľvek inej produkcii. (Arsenal83)

Reklama

Reklama