Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (474)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tradiční horor s netradiční zápletkou, v jejímž středu neční nic menšího než po čersvém masu toužící rostlinky. Dokud příběh plynul pomalu, byl jsem docela spokojen, odstrašení přišlo až po nepříjemném zjištění, že ony tajmené květiny jsou logicky uvažující tvorové (!), kteří dokonce dokáží svou oběť vábit pomocí zvuků mobilního telefonu. Je ovšem třeba uznat, že tvůrcům se podařilo dodat snímku působivou atmosféru, která sice není děsivá, ale paradoxně vám možná připomene vaší zahraniční dovolenou. Díky počáteční nevědomosti a hlavně velmi dobře volenému rytmu snímek dobře uteče, tedy až na nepříliš povedenou seznamovací část. Od chíle kdy jsou hlavní postavy na cestě k pyramidě směřuje snímek velmi rychle do svého nepovedeného dvojího - zbytečně efektivního - finále. Smůle je ovšem v tom, že oba konce jsme jakožto žánru znalí čekali a právě ono zdvojení nepůsobí příliš dobře. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No vida, jak málo stačí pro docela dobrou zábavu. Sympatičtí herci, atraktivní prostředí a chytrý scénář vám namixují svižnou porci zábavy i napětí. Režisér Smith nažene čtveřici týnejdžrů na vrcholech několik tisíc let staré pyramidy v jihoamerické džungli a už nenechá je slézt. Máme zde skoro klasickou sestavu dvou amerických párů. Kočičky jsou vnadné, chlapci odvážní a poznání světa chtiví a ten jim zdá se leží u nohou. Proto neodmítnou nabídku jednoho Němce z plážového mejdanu jít s ním hledat ráno jeho bráchu. Vypravil se totiž před několika dny kamsi do džungle na jedno v mapách nezanesené archeologické naleziště a ještě se nevrátil... ------ Přiznám se, že jsem byl celkem mile překvapen. Hlavně scény z nitra pyramidy byly dost napínavé. Komu se líbili Turistas ať koukne i na filmy Ruiny a Adéla ještě nevečeřela :-). A dozvíte se také, proč asi zanikla mayská civilizace * * * ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

A že sa z plazivej a spievajúcej marišky nedá uvariť silný čaj. Dá. Aj keď úvodné skratky a pózy naladia diváka na apatickú vlnu (tak potrebnú strávenie amerických " teen hororov" kde je banda natupírovaných modeliek a športovcov vo flip-flopoch postupne zmizikováná z plátna), tak vysvetlenie nielen že nie je na cezdržku ale dáva aj zmysel. Hore na kopčeku je to celkom slušný teror. Trošku dopilovať úvod a záver a nemám výhrad. 70% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rutinná žánrová záležitosť, ktorej odporúčanie by som nechal na iných. Pre mňa bol film pomerne originálny možno len náznakom dobrého nápadu a pár naozaj brutálnymi zábermi. Inak film horrorovou atmosférou veľmi neoplýva, dokonca, svoj štandard si drží pár ľakacích scén, ale mimo nich som nezatajil dych ani raz. A musím povedať, že je to škoda, pretože nápad a miesto príbehu boli sľubným základom. 60%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Koncept: "Neser sa do cudzích kultúr, bo zle dopadneš", je v mládežníckom turistickom horore posledných desaťročí pomerne dosť často opakovaný. Jednoducho - jeden až x mladých výletníkov z cudziny príde k nezvyčajnému turistickému alebo adrenalínovo-športovému cieľu, vzdialenému odporúčaniam z bedekerov. Tam však okrem čarokrásnej exotiky žije zvyčajne nejaké bubu, ktoré zabíja. Ruiny v tejto záľahe dopadli obstojne, i keď v druhej polovici trochu strácajú dych. Otázka však stojí inde: prečo toľko takýchto filmov? Čo za tým stojí? V koho prospech? Odpovede sú minimálne dve: Výrobcom a zadávateľom tejto odrody teenagersky populárnych kúskov ide o ušľachtilé zachovanie pôvodných, panensky neporušených miest a čo najmenšie zasahovanie škodlivými dôsledkami masovej turistiky (aj v tej adrenalínovej sa už vyskytujú masy - stačí pozrieť niektoré fotky z Everestu). Alebo druhý dôvod, ktorý mi príde logickejší - za takýmito filmami je snaha nasmerovať cieľovú skupinu na turisticky odporúčané ciele, zaručujúce všetkým subjektom cestovného ruchu skvelé zisky, minimálne straty. Pri zachovaní istej sterilnosti, čo sa autenticity poznávania týka, to ale nemusí nikoho až tak trápiť. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Pred natáčaním sa Laura Ramsey rozprávala so zdravotnými sestrami, ktoré liečili ľudí na psychiatrických oddeleniach, aby pochopila zmýšľanie tých ľudí, ktorí si myslia, že v ich tele sa niečo hýbe. (Pat.Ko)
  • Studio zakoupilo práva ke knize Ruiny ještě předtím, než vyšla. Po jejím úspěchu požádalo jejího autora, aby napsal i scénář k filmu na základě své knižní předlohy. Scott B. Smith vyhověl, ale scénář výrazně pozměnil. Nejen že vypustil celé sekvence knihy, ale více si pohrál i s postavami. Například v knize je vražednou révou posedlá Stacy, ve filmu je to Eric. Ve filmu je rovněž zásadně přepracovaný celý konec knihy. (Rodriguez)
  • Scéna s amputací nohy byla jako první představena manažerům studia ke schválení. (Kudly4)

Reklama

Reklama