Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Což o to, atmosféra je dobrá, hnus, špína a úpadek. Žádná naděje, protloukání se životem. Jenže příběh moc nedrží pohromadě. Rozplizne se do více rovin, některé se ani neuzavřou, příliš překvapení se také nekonná... Jako by snímek režisérka šila horkou jehlou a sama dost dobře nevěděla, co chce filmem říci. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% - Tak taková hrůza, jak tady popisují někteří komentátoři, to podle mého nebyla. Na druhou stranu byl děj trochu zmatený a hůř se v něm orientovalo. Co se týkalo vlastního vyšetřování, vypadalo to, že vyšetřovatelé byli vedeni spíš přáním scenáristy, než nějakým postupným logickým odhalováním faktů. Kdo vraždil, nebylo těžké určit, přesné důvody jsme se však nedozvěděli. ()

Reklama

manonfire 

všechny recenze uživatele

Herci na úrovni, bohužel však vysoce převyšující totálně zpackaný koncept režisérský potažmo scenáristický. Ten příběh byl prostě slaboučký, nelogický a navíc z něj měl člověk pocit, že finální verzi rozhodl střihač, jenž požil. Škoda, protože jinak jsou příběhy jižanských bažin a sériových vražd k sobě atmosféricky velmi příhodné. Tady ale režisérka spíš předvedla, že absolutně neumí vetknout filmu právě ten faktor, který může ze své pozice ovlivnit. 20% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Celkem obstojné krimi, které sice neupoutá nápadem či originálním zpracováním, ale nenudí a dokáže udržet pozornost, čímž 80% svých žánrových vrstevníků z poslední doby převyšuje. Sympatické je i obsazení J.D. Morganem, Jessicou Chastain a Samem Worthingtonem, který, světe div se, docela i zahrál. Potěší i Tommy Bouchačka alias Stephen Graham. Překvapuje mě nízké hodnocení. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jméno otce producenta zajistilo zajímavé obsazení, Dryburghova kamera nalézá zajímavé úhly, ale ten impresionismus a upřednostňování sociálního dramatu před poctivou investigativní prací nemusí být každému po chuti, obzvláště pokud režisérská ruka neoplývá jistotou. Pokud bylo toto inspirací pro True Detective, tak především tím, čeho se vyvarovat. Plochých charakterů, prázdných dialogů a rozmělňování atmosféry. Navíc mám pocit, že dvojici detektivů Morgan a Worthington by vzhledem k jejím schopnostem více vyhovovala pozice nočních hlídačů v supermarketu.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • V rámci přípravy na své role navštěvovaly Sheryl Lee a Chloe Moretz rehabilitační centrum pro drogově závislé. (oje)
  • Původně měl film režírovat Danny Boyle, ale po jeho odstoupení, byla na režisérskou židli vybrána Ami Canaan Mann, což je shodou okolností dcera režiséra Michaela Manna, který film produkoval. (Riddick77)
  • Film sa inšpiruje sériou desiatok nevyriešených vrážd mladých žien počas niekoľkých dekád južne od Houstonu v oblasti prezývanej "killing fields." Po vydaní filmu sa dokonca podarilo niekoľko vrážd vyriešiť. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Reklama

Reklama