Reklama

Reklama

Brazilský masakr

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Po úděsné autobusové nehodě zůstane v brazilském městě poblíž pláže bez pomoci skupina dobrodruhů. Zatímco čekají na příchozí pomoc, rozhodnou se zajít do místního baru a užít si tak alespoň nějakou party s místními. V baru si dají několik piv a několik sklenek caipirinha a seznámí se s milým místním mladíkem Kikem. Vše se příjemně vyvíjí. Ráno už není tak pozitivní, když cestovatelé zjistí, že jim chybí všechny věci a peníze. Nejen to, všichni, kteří s nimi v noci popíjeli v baru, se chovají odtažitě a nikdo jim nechce pomoci. Jediný Kiko jim pomoci chce a nabídne jim pobyt u jeho strýce v domě, který leží v hluboké a temné džungli a kde mohou v „bezpečí“ počkat na pomoc... Postupem doby zjišťují, že bělostná písečná pláž a nepropustná džungle kolem ukrývají temné, zatím neodhalené tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

V Brazílii už místní přestalo bavit, jak se amíci roztahujou a rozhodli se z nich taky něco mít ( a to ne jen ledviny), samozřejmě proti jejich vůli. Bohužel narazili na slaďouše Duhamela, který prostě není Sean Bean a rolím, kde by měl nedej bože umřít se vyhýbá, jak čert kříži. Tudíš asi správně tušíte, že intenzita a poselství prostě nemohlo být dotaženo do konce. A je to velká škoda :-(. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na Johna Stockwella se často ukazuje jako na toho, co má slabost pro vodu a co leccos spacká (Do hlubiny, Osudové léto), ale jednou za čas dokáže mile překvapit (příjemné drama Šílená/krásný). Pro Turistas platí to druhé. Tahle žánrová laskomina je dokonale vyvážená, drží se pravidel žánru a pohybuje se přesně na té hraně, kdy jí divák ještě leccos spolkne. Z unylého scénáře Stockwell vytřískal maximum. První polovina má příjemné tempo i atmosféru, dokáže nalákat nejprve na autobusovou akrobacii a pak na obrázky jako vystřižené z pohádkové dovolené. Jenže parta sympatických Američanů přitáhne pozornost jednoho místního chirurga, který moc dobře ví, jakou cenu mají mladé orgány a trocha té hebké kůže z těla sličné slečny. První půlkou se tak line nepříjemné mrazení, co na naši partičku v nehostinné brazilské džungli čeká. Druhá polovina je pak o poznání akčnější s několika lahůdkovými scénami, korunovaná podvodním zúčtováním a vykazující už i několik zbytečných logických lapsů. Nicméně vždycky děkuju za žánrový příspěvek, ve kterém nejsou žádné nadpřirozené slátaniny. Stockwellovi se navíc vydařil i výběr neokoukaných tváří (Josh Duhamel – oba díly Transformers, Olivia Wilde – Alpha Dog, Melissa George – 30 dní dlouhá noc, 3:15 zemřeš), které do puntíku plní to, co plnit mají. Když si pomyslím, o kolik prvoplánovější mohl být tenhle snímek v méně povolaných rukou, jsem za výsledek moc rád!! V rámci žánru jisté *** a ½.. Jo, a abych nezapomněl, super hudba. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak o masakr se zrovna nejednalo, ale nutno říct, že jako svižný thriller (jak by řekl můj kámoš) to funguje dobře. Film postrádá hluchý místa a scénami v jeskynních vodách se dokonce staví do role nadprůměrného snímku ve svém žánru. Co se týče příběhu, tak nemůže zklamat, protože Brazílie je divoká a černý trh s orgány se myslím doteď může v některých částech jižní Ameriky stále provozovat. Problém jsem měl asi jenom s herci. Proč musí být ve všech těchto filmech svalnatí týpci a holky s postavičkou do Maxima? Proč nemůžu jednou v hororu vidět tlustýho nebo naopak úplně vychrtlýho amíka s křivýma zubama? Scénář není vhodné kritizovat, protože slov je ve filmu docela málo a když už z těch ´´herců´´ něco vyleze, tak to není zas tak špatný. :-))) Celkově tedy jsem docela potěšený, jen škoda, že mě nedokázal Stockwell překvapit na více místech. Velmi pěkné 3 hvězdičky. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý thriller, ale určite nie horor. Veľmi pekné prostredie, ktoré európana hreje pri srdci, keď to vidí. Jednoduchá zápletka, jednoduchý dej, klasický záver. Dá sa povedať, že jedno veľké klišé s zopár svetlými momentami. Priemerní herci a fajn začiatočník Josh Duhamel. Film priláka hlavne teen publikum. Záver sa zvrtne nechutnou cestou, ale to som aj očakával. V akčnejších scénach je kamera horšia a pôsobí chaosne a roztrasene. Inak určite nie som sklamaný, dostal som to čo som očakával. 60% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Svižný thriller jak se patří. Děj šupajdí kupředu, nic se moc neřeší, napětí je slušné a prostředí je pro horor taky vynikající. Scény v podvodních jeskynních jsou parádní, zde je atmosféra určitě nejsilnější, protože stísněné prostory pod vodou navozují tu správnou klaustrofobii a beznaděj. Masakr to až takový nebyl, autoři mohli možná ještě přiostřit. Děj je chudý, ale o to tady nejde. Chování postav občas dost divné, ale ještě se to dá. Melissa a Olivia byly skvělé, možná to nejsou nejlepší herečky, ale mně se líbí a ve filmu je vidím rád. Celkově se jedná o solidní horor z netradičního brazilského prostředí s poměrně zajímavým a kontroverzním tématem. 60% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Nehoda autobusu byla úspěšně natočena hned na první pokus. (Avalon820)
  • Všechny postavy filmu poznáme pouze jménem, příjmení neřekne žádná z nich. (Pepinec)

Související novinky

Narkobaroni jdou po krku Owenovi

Narkobaroni jdou po krku Owenovi

31.12.2008

Jižní Amerika je v kurzu. Včera jsem se rozplýval nad mimořádně šťavnatě obsazeným Stalloneovým The Expendables, které se brzy začne natáčet v Riu, a dnes je tady Cartagena. To není jen název… (více)

Béčkové horory útočí

Béčkové horory útočí

20.07.2008

Pokud jste příznivci sofistikovanějšího strašení ve stylu třeba Osvícení či Šestého smyslu, neobtěžujte se číst dál. Dnes si totiž dáme porci hororů, které o kategorii A nezavadí ani náhodou. A právě… (více)

Reklama

Reklama