Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

monolog 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jak dlouho bude Raimimu procházet tohle nekonečný vykrádání sebe sama. Já vím, s každou novější verzí se to zlepšuje, ale i tak je docela zajímavý natočit čtyři filmy na stejnej námět, akorát ostupně trošku obměňovaný určitýma částečkama nebo zaměřením filmu (buď na strach, nebo na humor). Každopádně je tohle zatraceně děsivý. mnohem strašidelnější, než všechny ostatní dohromady (nebo i jednička Evil Dead bez přičtení strašlivýho zápornýho potenciálu strachu z trojky). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To je tak šílený obrazový old school, že už za to si to zaslouží nějaké uznání. Ten jako z prdele vytažený obraz tomu prostě dodává neskutečnou atmosféru. I kdyby to bylo záměrně, pořád by to fungovalo. Už mi zase bylo dvanáct a čuměl jsem, vyděšený k smrti, na ohranou šumící videokazetu s třiadvacátou zrnící a poskakující kopií horrorového filmu. Tohle prostě funguje stoprocentně. Atmosféra, doprovodné zvuky a hudba, kamera, monstrum, uřvaná hlavní hrdinka. "Join Us!" 4.5* ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Neboj se, budeš prokletá jenom když znesvětíš hroby mrtvých........... První Evil Dead u nás kolovala pod názvem Kořeny, tento prequel má podnázev V lese. Mám velice špatnou kvalitu, film je sice nahrán na dvd, ale je značně poškozen. Kdysi byl na VHS a ta už byla tak zničená, že se z tím nedá nic dělat. CITÁT - Přidej se k nám........... 30 minut totálního řevu, krve a masakru. Cesta do sklepa je nejklidnější část příběhu. CITÁT - Půjdem na piknik, Bruci ?........... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pár let předtím, než Raimi vypustil do světa své Smrtelné zlo, natočil tuto režijní (skoro) prvotinu, jíž to vlastně všechno začalo. Within the Woods jsem sice viděla v otřesné kvalitě a počáteční amatérismus je znát, ale i tak, nezaměnitelný styl a počátky zrodu kultovní hororové série jsou zřetelné, i přes ten "horrible picture.":) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pri pozeraní tohto prequelu Evil Dead sa mi vybavili príjemné nostalgické spomienky, keď sme na chatách počúvali Mortician s ich kultovými intrami (zasvätení vedia o čom je reč:).. Práve rušivé "distortion" zvuky sú dominantné a spolu s amatérskou kamerou utvárajú veľmi nepríjemnú atmosféru strachu...Odporúčam pozerať pred spaním potme a na sluchátkach,:))) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film vznikl jen jako promo pilot k získání financí na celovečerní film Lesní duch (1981). Sam Raimi a Bruce Campbell ho následně pouštěli potencionálním sponzorům, komanditním společnostem zubařů, právníkům a dalším profesionálům. Jak říká Bruce Campbell: „Zubaři byli tehdy nejlepší, napakovaní penězi, vždycky z nich něco káplo.“ (FAITH.BABE)
  • Film měl premiéru v Detroitu v kině s názvem "The Punch a Judy" v srpnu roku 1979. (prokda)
  • Film měl původně vyjít jako bonus v roce 2002 v kolekci Evil Dead, ale došlo k právním problémům s hudbou použitou ve filmu. (Halloween9)

Reklama

Reklama