Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna, influencerka známá svým provokativním obsahem, se na sítích tajemně odmlčí. Když patnáctiletá Nina najde fotku polonahé Anny v mobilu svého táty, rozhodne se ji vypátrat. Sled dalších událostí změní život jak Nině, tak její rodině. Thriller #annaismissing je volným pokračováním úspěšného seriálu #martyisdead ověnčeného International Emmy Award 2020. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (213)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Silné! Když úplně pominu zdejší české neherce, kteří se na našem malém rybníčku chtějí rovnat světovému trendu a kteří v určitých pasážích nepůsobí zas tak dobře, tak jde teda o hodně, hodně, hodně kvalitní kus filmařiny. A to po všech stránkách. Audiovizuálně bezchybné a na vysoké úrovni, co se týče postav, scénáře i celého vyústění zápletky včetně finálního "kdo to tedy udělal" jde stejnětak o vrchol českého filmu, ne-li možná to úplně nejlepší, co jsem měl možnost "u nás" vidět a naplno film dokonce exceluje i ve vedlejších stránkách jako jsou zakomponované prvky, detaily nebo dobová autenticita. Napětí je ve vzduchu od úvodních minut a podobnost se zahraničním Searching nebo Missing je zcela namístě, protože se film nese ve velmi podobném detektivně-vyšetřovatelském duchu mladé hrdinky. Potěší rozplétání příběhu a postupné dávkování střípků, bavily mne ne tak často vídané detailní prvky jako je elektroauto s kamerou, práce s vedlejšími postavami, zakomponování trendů dnešní doby a "cool" mluvy mladé generace a celé to zkrátka působí tak moc dobře, až je s podivem, že tohle opravdu vzniklo u nás. Barvitý, nápaditý a v závěru hodně dusný a nepříjemný úkaz toho, jak drasticky může člověk platit za své chyby, byť jen malé a v jádru začínající jako nevinné, a jak nebezpečný je dnešní internetový svět i mediální a justiční systém. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Na podobnú tému ako predošlý Sokupov Martyisdead ocenený Emmy. Zvolenú formu rozprávania má Soukup v malíčku a znova natočil plne kompetentný film, a to i na zahraničné pomery. Okrem technickej stránky treba oceniť i prácu s mladými hercami, resp. ich autentické herecké výkony. Príbeh je znova dobre premyslený, a to aj s pár prekvapeniami, ktoré určite väčšina neuhádne vopred (v závere so mnou scenáristi teda pekne vydrbali: bez pardonu). Zvolený spôsob komunikácie postáv (či už online alebo v reálnom svete) taktiež reflektuje v akom prostredí sa film odohráva (12-15 roční teenageri), ale určite i veľa ľudí staršej generácii odradí, pretože to jednoducho "nevstrebú". A je to škoda, pretože to Soukupovi a spol. určite citeľne ubralo z tržieb. Ďalej oceňujem, že scenár podnetne pracuje i s viacerými témami modernej doby ako napr. sexuálni predátori na internete, sharenting, sila médií a verejnej mienky, influencerov a možné následky konania v online svete a ich dopad na ten reálny. Vo výsledku vlastne ani nemám moc čo kritizovať. No druhým dychom musím dodať, že filmov podobnej formy vzniká dosť i v zahraničí a v porovnaní s takým Searching alebo Nezvestná je pocitovo annaismissing stále o kúsok slabšia. Silné 4* a 80% ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Fandím těm pár odvážlivcům, kteří se v Česku snaží o žánrové filmy. A zrovna tenhle dlouho vypadal dost povedeně. Pavel Soukup zjevně žánru rozumí a ví, co dělá. Také mne potěšilo obsazení zcela neznámých tváří do hlavních rolí, což se u  nás také moc nevidí. Na příběhu bylo bohužel vidět, že vznikal jako webový seriál a některé zbytečné cliffhangery zbytečně tloukly do očí. Také s detektivní linkou si scenáristka docela naběhla, protože filmu v závěru zlomila vaz. Po mnoha zavádějících stopách a edukačních dialozích film skončil zcela nenápaditě (70%). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oproti "martyisdead" výrazně filmovější s více postavami a čistokrevnou detektivní zápletkou o hledání zmizelé influencerky. Chybí překvapení, které jsem cítil u Martyho a znalý divák už zná tvůrčí úmysly i cestičky po kterých se bude pokračovat ale pořád je to vynikající záležitost, naprosto předčící vše české, co bylo tento rok v kině. Práce s herci je znamenitá. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Česká filmografia sa v poslednej dobe nebojí skúšať aj niečo iné a dávať šancu mladším tvorcom, ktorí majú čo povedať a vedia ako to povedať. A tento film je toho dôkazom, kvalitný thriller v modernom kabáte, ktorý si ma okamžite získal. Je dômyselne a chytro vystavaný, dokáže prekvapovať, postavy nie sú čiernobiele a réžia či kamera sú na vysokej úrovni, a oceňujem aj pekné hrátky s prechodmi. Posledná tretina je rozhodne najsilnejšia a najúdernejšia, kde si ma film pekne povodil, už keď som si myslel, že to mám prekuknuté, tak som sa mýlil, a hlavne chválim, že to kam sa to ubralo nebolo odnikiaľ, ale dávalo to zmysel a pôsobilo to logicky. Čo dodať, som nadšený a je to pre mňa veľmi príjemné prekvápko. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Film má i seriálovou podobu rozdělenou do devíti epizod. Seriál je o více než půl hodinu delší a nabízí nové i rozšířené scény. Některé scény jsou v seriálu oproti filmu v jiném pořadí. (fisus)
  • Filmový projekt vznikl ve spolupráci s Nadací PPF. (Leopard105)
  • Meda (Terezie Holá) v čase 8:35 v kuchyni sleduje na tabletu jihoafrického hudebníka, producenta a parodického umělce The Kiffnesse. (Piplik)

Související novinky

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

03.02.2024

Večer v sobotu 3. února 2024 proběhl v Divadle Archa v Praze 14. ročník slavnostního předávání Cen české filmové kritiky, které každoročně uděluje Sdružení české filmové kritiky výrazným a chváleným… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

04.01.2024

Ve čtvrtek 4. ledna byly Sdružením české filmové kritiky oznámeny nominace pro 14. ročník výročního předávání Cen české filmové kritiky, které by tentokrát měly vyzdvihnout výrazná česká… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama