Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace slavného románu R. L. Stevensona o hledání pokladu, který na ostrově v Karibiku ukryl slavný pirát Flint. Příběh vypráví Jim Hawkins, který se jako dospívající chlapec zúčastnil výpravy za pokladem. Do hostince jeho matky se totiž nastěhoval bývalý Flintův kumpán Billy Bones, který měl mapu k pirátskému pokladu. Po jeho smrti se mapa dostane k Jimovi, který ji předá vlivným přátelům baronu Trelawneymu a dr. Liveseyovi. Ti zorganizují cestu za pokladem, do jejich posádky se však dostane několik bývalých Flintových pirátů v čele s jednonohým Johnem Silverem. Ten trpělivě čeká na příležitost, aby se sám zmocnil pokladu. (TV Nova)

(více)

Recenze (112)

kamigava 

všechny recenze uživatele

Přijemný dobrodružný film o pirátech, jak má být. Ch. Bale jako mladý kluk, který ještě nebyl takovou hvězdou jako jsme ho viděli dnes v excelentním výkonu Bruce Waynea/Batmana. Vždycky si vzpomenu na svoje dětství, kdy jsem četl dětskou knížku Ostrov pokladů, kde místo lidí byla zvířata. Škoda, že ji nemůžu už najít, rád bych si ji zase prohlédl. V paměti mi ale utkvěla černá známka a slepý Pew, který mi dodnes nahání hrůzu více, než dlouhonohý John Silver. Pokud film beru z hlediska dobrodružných filmů, dostal ode mě 4 hvězdy, ale jako film takový by získal 3. I tak jsem se ale nenudil. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Zpracování nádherného románu Roberta Louise Stevensona jsem měl tu čest, krom tohoto zfilmování, shlédnout i koprodukční verzi z roku 1972. Musím říci, že obě verze jsou vyrovnané. Dobrodružství zde máme naservírované příjemně s dynamickými akčními scénami, okořeněné bezvadnou stylovou hudbou a slušným hereckým obsazením v čele s Charltonem Hestonem v roli Johna Silvera. ()

Reklama

sumidi 

všechny recenze uživatele

"Štastnej ten, kdo padne první ranou!" Heston podává fantastický herecký výkon a housle Chieftains oživují dobrodružství, které mě pokaždé zavede do jiného světa, o kterém v hlouby důše sním. Na filmech jako tenhle jsem vyrůstal a vždy se k nim rád vracím. Má i svoje slabší místa, ale celý je bez efektů a tím spíš vypadá realisticky s atmosférou dobrého pirátského příběhu. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

To pravé dobrodružství a film vonící pirátstvím, malárií, slanou vodou a dálkami. Dobré herecké výkony (teď už si pod jménem Dlouhý John Silver nepředstavím nikoho jiného než Hestona) a vynikající hudba od The Chieftains, která zní skutečně dobově a patřičnou měrou i bukanýrsky. Zapomeňtě na všechy Piráty z Karibiku a Ostrovy Hrdlořezů, tohle je poctivá pirátská hudba a poctivý pirátský film. A jen ironií osudu je nejlepší zpracování románu R. L. Stevensona produkt TV. A hlavně piráti jsou PIRÁTI! Ne žádní šampóni z Karibiku. Stačí se jen zadívat do řezaných tváří Hestona, Reeda, Leeho a je to tam. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velmi dětská záležitost tenhle dobrodružný TV film, která mohla fungovat pouze do doby než Johny Depp všem ukázal jak to v Karibiku chodí. Dnes ve stínu všech těch Pirátů z Karibiku tohle jen těžko zaujme... Bohužel...Samozřejmě film byl natočen podle klasiky, kdo by ji neznal a knihu nečetl... Místo mladičkého Balea mne zaujala spíše účast skutečné herecké ikony Ch. Hestona, který si střihl Johna Silvera. Ve svých 67 letech si to po ostrově s bambitkou a šavlí pobíhal celkem svižně a to to nebyl zdaleka jeho poslední film ! Oceňuji tropické lokace i hezkou plachetnici Hispanolu... Dávám za tři dublony z pokladu. * * * ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je natočen na motivy knihy "Poklad na ostrově" od Roberta Louisa Stevensona z roku 1883. (StrYke)
  • Loď Hispaniola, bola v skutočnosti replikou lode H.M.S. Bounty, dnes už neexistujúcej lode, ktorá bola vyrobená pre potreby filmu Vzbura na Bounty. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama