Reklama

Reklama

Dva bezcílní muzikanti, kytarista mexického původu (Cheech Marin) a bělošský bubeník (Tommy Chong), se náhodou potkají a zažijí spolu řadu podivných dobrodružství, včetně toho, že se podílejí na bizarním pašování marihuany. Profesionální huliči Cheech Marin a Tommy Chong se dávají dohromady v komedii Stoupat jak dým, která sleduje tuhle značně sjetou dvojici na okružní cestě po Kalifornii. Ačkoli je jejich cílem sehnat jen trochu trávy, nakonec jsou omylem deportováni do Mexika. Zoufale se odtamtud snaží dostat domů, a proto přistoupí na nabídku, že převezou přes hranice káru plnou marihuany. Podaří se jim to ale stihnout dřív, než všechno vyhulí? Po cestě navíc naberou dvě stopařky a jakousi šťastnou náhodou se jim vždy podaří setřást poldy, kteří jsou jim - zcela nepovšimnuti - celou tu dobu v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

hosta 

všechny recenze uživatele

Na tohle dílo jsem dostal tip od kamaráda. Absolutně jsem netušil o co jde, ikdyž nejsem zrovna nějaký superuživatel THC tak jsem se výsostně bavil! Tohle dílo je tak zajímavě nadlehčené, že vlastně jde v příběhu o nic, ale vy máte pocit jak kdybyste chtěli vše řešit s aktéry. Prostě mě to zatáhlo do děje a jejich pozitivní nálada mě provázela po celou dobu filmu. Přidávám se k těm lidem, kteří tento film vydzvihují oproti dnešní produkci. Většina nových děl jsou jen o tom, kdo se víc zhulí atd., zatímco Up In Smoke jen ukazuje životní cíle skupiny nadšenců THC. Tenhle film má nápad, zábavu a co je hlavní, že se tváří inteligentně. Jako další plus je hudební doprovod :-) ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

-Could I see your license, sir? -Whuut? -Your license. Where's your license? -License. It's on the bumper, man! Back there, man! -No, I mean your DRIVER'S license. -Oh yeah, I got my driver's license, man... hey I thought'a somethin' really funny, man... hey, yo momma! (...) -Sir, what's your name? -Whaat? -Whats your name? -Uuhhh... isn't it on the license, man? Yeah, that's it! Pedro De Pacas, man, that's my name. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna v autě krátce po seznámení naprosto vynikající, žádná další už mě ale tak nepobavila. Ty džouky byly jaksi nedotažený. X krát jsem čekal na pointu, která nepřišla buď vůbec, nebo v nějaké úsporné podobě. Na svou dobu to mohl být poměrně odvážnej a progresivní počin, za to to ode mě má body plus. Jinak ale slabší kus. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Dva bezcílní muzikanti, kytarista mexického původu (Cheech Marin) a bělošský bubeník (Tommy Chong), se náhodou potkají a zažijí spolu řadu podivných dobrodružství, včetně toho, že se podílejí na bizarním pašování marihuany. Tommy Chong je i autor a režisér filmu, který má velmi dobré recenze. Mě moc nezaujal, byť je v něm spousta dobrých fórů. Jednak zde zahlodal zub času (1978 vs. 2021) a druhak, a o tom jsem přesvědčen, byl sestříhám bůhvíkým. Tak třeba nevíme, jak se hoši dostali od soudu do Mexičanova bytu apod. Zajímavost : Wally Ann Sharon , ta prsatá blondýna - stopařka, byla pornoherečka. ()

ambrožmrož 

všechny recenze uživatele

Šílená komedie, která je vyhulenější více než její dva hlavní představitelé prožívající neskutečné situace vychazející z jejich hédonistického životního stylu. Skvělá hudba, kupy hulení, nehorázná sranda a cheech and chong osobně vám zaručí pohodové strávení hodinky a půl, zvláště pak, jste-li vykouření aspoň tak, jako ten policajt v jedné z mnoha nezapomenutelných scén tohoto originálního filmu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Film byl zakázán kontrolní institucí pro publikaci v Jižní Africe kvůli strachu z toho, "že by film mohl podpořit vnímání mladistvých směrem ke kouření marihuany". (7ynek)
  • Ve filmu slovo „man“ zazní 295krát. (Epistemolog)
  • Skoro celý film je natočen v Los Angeles, jen některé scény jsou točeny přímo v Mexiku. (Terva)

Reklama

Reklama