Reklama

Reklama

Star Wars: Příběhy z Impéria

(seriál)
  • USA Star Wars: Tales of the Empire
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Pomstychtivá mladá žena a bývalý Jedi procházejí nelítostným Galaktickým impériem v různých obdobích a jejich rozdílná rozhodnutí určují jejich osudy v rychle se měnící galaxii. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

clump 

všechny recenze uživatele

Krásně temná atmosferická lahůdka. Tonálně perfektní. Tenhle poetičtější a hloubavější styl se ke Star Wars, aspoň v mých očích, hodí nejvíc. Respektive ve mě vyvolává nejsilnější emoce a zážitky. Kratší stopáž kupodivu nevede k pocitu uspěchanosti. Spolu s Tales of the Jedi asi nejefektivněj vyprávěný příběhy z předaleký galaxie. Pravda, díly o hraběti Dookovi byly ještě o fous silnější, ale i tak vynikající a svoje. Poznámka pod čarou: Konečně bych taky chtěl něco víc vědět o režisérech jednotlivých epizod. Protože od finále Klonových válek přes zmíněný Tales of the Jedi a Vadnou várku až po tady Příběhy z Impéria nám tu vyrostlo několik tvůrců, který by si vedle Filoniho a spol. taky zasloužili trochu pozornosti. Jmenovitě zejména Nathaniel Villanueva a Saul Ruiz mají na svědomí jedny z vrcholů veškerých Star Wars a přitom o nich skoro nic nevíme. ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

— My anger gives me strength, and it is that strength that I offer the Empire. — I když o Impériu vlastně ani moc není, nabízí tato minisérie, stejně jako předchozí Tales of the Jedi, pohled do minulosti a osudu dvou známých postav a poodkrývá některé zajímavé detaily z jejich života. V rámci krátké stopáže nelze čekat žádný komplikovaný děj, tyto malé střípky z předaleké galaxie mě ale baví. I když si myslím, že se daly vybrat mnohem vhodnější a zajímavější postavy. Svět Star Wars je bohatý na postavy a příběhy a série Tales of tak má obrovský potenciál. Myslím, že Disney by ho mělo pořádně využít, rozšířit dosavadní dvě minisérie a soustředit se na více různých, třeba i málo známých postav ze všech období Star Wars, od Staré Republiky až po Reyin nový řád Jedi. Dovedu si představit třeba podobný náhled do života nájemných lovců nebo řadových vojáků Impéria a povstalců. Animace je vážně fantastická! ()

Reklama

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době Star Wars content, který jsem byl schopný shlédnout, což vzhledem ke stavu Lucasfilmu je celkem úspěch. Grievous potěšil, že jeho vyobrazení je na úrovni 2003, Morgan Elsabeth je podobný problém jako Black Widow bylo by hezké kdyby její příběh byl vyprávěn pár let zpátky, ale užil jsem. Baris Ofee a ukázka jejího pádu a vzestupu bylo též nádherné a Jason Isaac zpátky v roli inkvizitora pomůže zapomenout na tu sračku z Kenobiho. Solidní tím, že to je zkratkovité tak to má ale výhodu, že to pomůže událostem narozdíl od Bad Batch odehrát se přirozeně napříč roky a animace byla vynikající. Celkově Star Wars paradoxně nejlépe funguje, když jde plně do temnoty a to se tady ukázalo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Filoni je sice mnohými považován za někoho kdo do budoucna spasí Star Wars, ale tady těžce nevyužil potenciál. Příběhů které by se věnovaly čistě temné straně a nechaly trochu nahlédnout pod pokličku impéria zase tolik není a minimálně ta část s inkvizitory ukazuje že jde o divácky hodně vděčnou látku. Jenže jak už sem zmínil na začátku, potenciál dát divákům trochu něco jiného tu zůstal po hříchu nevyužit a kraťoučká stopáž jednotlivých epizod to jen podtrhuje…60% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Velká škoda té krátké stopáže a nenaplněného potenciálu, poněvadž linka Morgan Elsbeth nebyla nijak moc poutavá a kdyby nevznikla, nikomu by to zcela upřímně nevadilo – pravý opak však paradoxně platí o druhé polovině, která se zaměřuje na zrod sithských inkvizitorů. Jelikož, co univerzum Star Wars nyní potřebuje je nový směr, který Tales of the Empire mohl zacelit – ale bohužel to neudělal. Příběhy Impéria, sithů a temné strany síly jsou totiž něco, po čem fandové touží odjakživa, a je nesmírná škoda, že Tales of the Empire nenabízí takřka nic, co by pravého fanouška Star Wars zaujalo, nebo vyloženě nadchlo a šlo mu vstříc. Být to plnohodnotný seriál ve stylu Clone Wars, anebo alespoň antologie ve stylu Visions, šlo by o fantastickou televizní podívanou, protože na rozmezí cca 10 minut prostě nejde odvyprávět poutavý, koherentní a funkční příběh s vlastní mytologií. Jde tak o zklamání, který jen potvrzuje, že Disneyho myšáci a kravaťáci zkrátka nevědí, co si s univerzem Hvězdných válek počít. Inu, Dave Filloni svoje tvůrčí vize pravděpodobně vyčerpal.... VERDIKT: 6,5 tie fighter stíhaček z 10 ()

Reklama

Reklama