Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Willard (Martin Sheen) si během služby ve Vietnamu získal pověst vynikajícího vojáka. Je pověřen důležitou misí: musí v džungli najít a zlikvidovat amerického plukovníka Waltera E. Kurtze (Marlon Brando), který dezertoval a vede v čele oddaných domorodců soukromou válku proti Vietnamcům i proti Američanům. Cestou proti proudu Mekongu na hlídkovém člunu Willard se svými muži poznávají nejpodivnější a nejrůznější aspekty válečného pekla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Diskuze

Vladajsoucna

Vladajsoucna (hodnocení, recenze)

(mOnkey): Včera na ČT 2 jsi měl šanci. A je pravda, že Redux je daleko působivější, původní verze mi přijde poněkud nedotažená, dějově ukvapená, málo podmanivá.

(mOnkey)

(mOnkey) (hodnocení, recenze)

Tak to já jsem opravdu asi jediný, kterému se líbí Redux tak, jak je, a nic bych na ní neměnil. Původní dvouapůlhodinovou verzi jsem nikdy neviděl a ani po tom nijak zvlášť netoužím.

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Hoonza: je pro mě hrozně těžký udržet pozornost 3 hodiny a 20 minut, ale celek mi to docela dává i když jsou ty okolnosti natáčení na filmu taky určitě poznat.

Hoonza

Hoonza (hodnocení, recenze)

Je fakt, že ke konci film tak nějak ztratí tempo a hlavně v redux verzi může i trochu nudit. Jako příčinu bych viděl to, že Coppola měl problémy s Brandem, natočil s ním spoustu různých scén a pak pořádně nevěděl, co použít, aspoň tak to na mě působí z dokumentu Hearts of Darkness. Tam jde vidět, že když natáčeli scény z chrámu, tak jakoby pořádně nevěděli, co natáčet. A když největší hvězda filmu příjde s obrovskou nadváhou a chce nehorázné prachy, tak to na klidu moc nepřidá :-)

Slartibarkfast

Slartibarkfast (hodnocení, recenze)

Jak to vypadá s tím DVD, co právě vyšlo? Já si to kupoval v minulém vydání a byl tam u toho zprzněný zvuk. Doufám, že to byl jen vadný kus.. Nějak se mi za to nechce vyhazovat další peníze zbytečně. Díky za poznatky..

dr.ramoray

dr.ramoray (hodnocení, recenze)

vadilo a vadit mi bude ten rituálně popravený vodní buvol...nejen proto že jsem v jeho roce narozený...prostě to už bylo za čarou...  

na příspěvěk reagoval whack

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Když jsem tenhle film poprvé viděl tak jsem netušil jak moc je známý (ani Kmotra jsem neznal) a uznáváný takže mě nemůžete obvinit z hraní si na intelektuála. Jsou filmy, které jsou uznávané. Člověk třeba i tuší proč, ale není to z nějakého důvodu jeho šálek kávy. Nicméně tohle je film, který mě ihned naprosto pohltil a ještě 3 dny jsem nemyslel na nic jiného (podbný pocit jsem měl například u filmu Vlákna). Nic podobného jsem předtím neviděl a ty nádherné záběry v kontrastu s tím co se děje na obrazovce mě prostě vyrazily dech. Proto je pro mě film hodnotný. Tenhle pocit jsem měl jen u několika filmů.

Diego

Diego (hodnocení, recenze)

Mentalita divaku je v dnesni dobe jina, jsou schopni obdivovat filmy typu Pocatek, jak je high inteligence, potrebuji filmy, kde jsou zvraty, kde si reknou wow..tohle je ale jizda pro alternativni jedince, kteri si sednou, naliji whisky, zapali cigaritu, zastavi cas a vychutnavaji si ten brilantni existencionalisticky zazitek a následně usnou u Doors...samozrejme jdou pak rano do prace, kde si o prestavce pusti simpsny:)..ale tyhle filmy potrebuji..jednou za cas..ja je potrebuju:)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

jako toš myšlenka možná byla dobrá ale ja sem od půlky už usínal ... jako já válečné filym a že sem jich už celkem viděl ale tohle už na mě bylo moc .... jakože to bylo dluhé ale hodnotil bych to tak na 75 %

ministrfilmu

ministrfilmu (hodnocení, recenze)

msnek
to můžeš řešit dokola (takže neřeš). tady se nehodnotí zábava ale kvalita někdy i jen myšlenka viz mechanický pomeranč.
 ostatní
 ta redux verze je zároveň zremasterovaná nebo co? vypadá to jako novej film ;-)

Darkage

Darkage (hodnocení, recenze)

Prva polovica filmu perfektná ale od chvile ako sa Martin Sheen stretne z francuzmi to je nuda a druha polka filmu stoji za prd. Moje hodnotenie: 40%

Gadyn

Gadyn (hodnocení, recenze)

msnek: Já to třeba, když jsem Apokalypsu viděl poprvé, ani netušil a bavil jsem se tak královsky, že se okamžitě zařadil mezi moje nejoblíbenější filmy. To, že se nudíš ty neznamená, že otatní musí taky, tak to nesváděj na nějakou klasiku...

msnek

msnek (hodnocení, recenze)

Zdá se mi, že spousta lidi u tohoto filmu přidala nejakou tu hvězdu jen z důvodu, že je to považováno za klasiku. Při vzpomínce na tenhle film, se mi vybaví hlavně slovo nuda. Docela by mi zajímalo, jak by to dopadlo hodnocení, kdybyste nevěděli, že je to uznavaný film s vysokým hodnocením....

Milwa

Milwa (hodnocení, recenze)

tři ztracené hodiny...čekala jsem od toho hodně, hlavně nějakou myšlenku, katarzi...nic, nic, jen barevný, depresivní 3 hodinový videoklip..

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

Apokalypsa není film o Vietnamu. Četa je film o Vietnamu. Apokalypsa je film o zrůdnosti a šílenství celé válečné mašinérie, o tom, co dokáže s lidskou psychikou. Vietnamská válka je tu jenom nepodstatná kulisa, kterou lze nahradit jakýmkoliv jiným konfliktem, protože ve všech válkách je to stejné. Úchvatné dílo, po roce od prvního shlédnutí přehodnocuji a přidávám jednu hvězdu navíc.

na příspěvěk reagoval Martin741

Němi

Němi (hodnocení, recenze)

O ano, zrovna Apokalypsa je velmi stadni film. Nakonec 160.000 hlasu a 35. nejlepsi poradi IMDb to dokazuji, ze? Co na tom, ze film je uz 30 let obdivovana klasika. Spis se tu ale projevuje prevelke sebevedomi jednoho noumika, ktery nepochopil co sleduje. Ze se tim musi vzdycky hned pochlubit :(

Texan

Texan (hodnocení, recenze)

Přes tři hodiny trvající nuda, která se tváří, že je něco víc a ono jí to prošlo. Už jsem viděl hodně slabých dějově nezvládnutých a nevěrohodných zmatených filmů, ale tenhle zatím jednoznačně vede. Vysoké hodnocení jen potvrzuje význam závislosti úsudku na stádu.

sportovec

sportovec (hodnocení, recenze)

Srovnatelných válečných film je určitě víc, i když určitě ne přehršel.

 (hodnocení, recenze)

Film jsem dlouho odkládal, ale to co jsem pak viděl byla naprostá paráda. Délka mi vadila jen minimálně. Jinak můžu říct, že tohle je naprosto jedinečný válečný film. Absolutně netuším, zda je něco podobného. Neříkám, že je nejlepší, ale je prostě jiný. Skvěle jiný.

Němi

Němi (hodnocení, recenze)

Nesynchroni zvuk byl na nedavnem posetkovem vydani u cz dabingu (!). Divat se na tenhle film s dabingem a jeste se k tomu otevrene priznat vyzaduje vic nez male mnozstvi vkusu.

sportovec

sportovec (hodnocení, recenze)

Trpělivost růže a moudrost přináší. Pádivost děje za každou cenu naopak ne vždy zaujme.

Související novinky

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

10.01.2023

Opakuje se snad historie a nadělí nám legendární režisér Francis Ford Coppola (Kmotr) další Apokalypsu? Na takové soudy je asi brzy, pro tuto chvíli to ale vypadá, že produkce na vysněném projektu… (více)

Reklama

Reklama