Reklama

Reklama

Anakonda

Trailer

Obsahy(1)

Do hlubin amazonského pralesa se vydává výprava dokumentaristů, vedená profesorem Stevenem Calem, aby našla tajemný indiánský kmen Širašama. Cestou expedice neplánovaně získá dalšího člena, lovce Paula Saronea, který chytá hady pro zoologické zahrady a jeho loď uvízla v hustých kořenech. Paul jim vypráví indiánskou legendu o obrovském hadovi, události v džungli však dávají tušit, že by nemuselo jít jen o mýtus. Krátce po vyplutí se Steven ocitne v ohrožení života, když při pokusu uvolnit zaseklý lodní šroub vdechne vosu. Sarone provede tracheotomii. Zachrání mu tak život, znamená to však, že se výprava musí vrátit a dopravit Stevena do nemocnice. Sarone navrhne plavbu zkratkou, kterou prý dobře zná, a výprava v tísni neochotně souhlasí. Nový směr plavby se jim však stává osudným. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

kingik 

všechny recenze uživatele

Anakonda kouše, saje, rdousí, ale na Jennifer Lopez je zdá se krátká. Námět na subžánr eco hororu je příznivý, prostředí atraktivní a herecká parta adekvátní. Nejvíc vyčuhuje maniakální Jon Voight, který to taky v závěru od anakondy slízne, a vyvržen natrávený z jejích útrob vypadal solidně. Má to pomalejší rozjezd, svižný prostředek, a solidní dojezd. Digitální anakonda v některých záběrech působí přesvědčivě a v některých uměle, a do reálného hada ji něco málo chybělo. Když zaútočila na své oběti, bylo na co se dívat. Když to srovnám s horory s podobným námětem, rozhodně tenhle patří asi k tomu lepšímu, co bylo v daném žánru natočeno. Tady opět spolehlivě trůní na dně tabulky, ačkoliv vysokou metu měl na dosah. Nejslabší článek filmu bych viděl asi v tom, jak chtěl být moc dobrý a když ho zpětně rekapituluji, přece jen je tak nějak fádně natočený, ale co čekat od bývalého filmového kritika Luis Llose. Poznal, jak je lehké kritizovat a natočit nějaký super film se mu nepodařilo, a tak od režie moudře upustil. Tohle je jeho nejlepší film. 70% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Mystický kmen uprostřed Amazonky nikdo nikdy neviděl. Natáčecí štáb plný mladých lidí se vydává do jejich vod, aby kmen našel. Po chvíli potkávají zničenou loď a ztroskotance. Ztroskotanec Saron (Jon Voight) je zavede dál do divokých řek Amazonie. Příběh má jednoduchou zápletku, ale všichni jí chceme vidět. Všichni čekáme, až se tam několika metrový had objeví. Amazonka je ráj pro milovníky přírody. Zároveň to je ale sakra nebezpečné místo. Skupinka filmařů to bude mít možnost na vlastní kůži okusit. Film příjemné utíká, a i když se had objevuje skoro až v polovině filmu, tak přesto mě to docela bavilo. Efekty jsou někdy až příliš na oko a pár scén je vysloveně k smíchu. Přitom se ve filmu najdou známá jména a Anakonda jako taková mně bavila. Kdyby byl scénář trošku jinačí a nenatahoval ten nekonečný konec, tak by se mi to jistě líbilo více. (45 %) ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poměrně kultovní béčková záležitost, která jde zhlédnout, avšak nějak zvlášť záživná není. Něco, co tvůrci nevychytali: a) Ve scéně, v níž Jenifer Lopez vystřelí anakondě kus mozku z hlavy, je krásně vidět díra v její hlavě. Když však o chvíli později klesá pod vodu, tak díra je pryč. b) Když žijící posádka lodi uvolňuje loď, která uvízla, můžeme v pozadí vidět vodopád, v němž voda záhadně "padá" vzhůru. S největší pravděpodobností je to trik - film puštěn pozpátku. ()

V_erus_h 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě klasika.. Viděla jsem to ještě jako úplně malá, do toho mi děda před spaním vyprávěl pohádky o anakondách, takže tenhle film mě zkrátka musel zaujmout.. A navíc hady prostě miluju.. :D.. Pokaždé, když ho dávají v TV před půlnocí, musím ho nostalgicky zkouknout.. Takže jo, je to béčko s každým coulem, ale jedno z těch, co se dají v klidu bez nudy vidět.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dámy mají rády pevné objetí, jenže tohle bývá zpravidla to poslední. A třeba taková Jennifer Lopez se bude zuby nehty snažit, aby to nebyl její případ. I když tuší, že z antropologicko-filmařské expedice v Amazonii, která pátrá po domorodém kmenu, zbude jen torzo. Tajemně přitažlivý deštný prales, pestré osazenstvo lodi, jeden posedlý lovec, gigantické nebezpečí ve vodě. Rozehrané by to bylo dobře, že by nevadil ani prostý příběh a hloupoučké dialogy. Jenže jakmile dojde na nějaký konflikt (ve vodě i mezi posádkou), podprůměrný tvůrce Luis Llosa netuší, co dělat. A nabízí jednu hloupost za druhou. Tehdy (1997) jsme nicméně hltali záběr z nitra hadího jícnu nebo efektní útok nad vodopádem. Triky jsou kolísavé kvality, dnes (2017) spíš úsměvné, ale dá se to snést. Celkově je to přímočaré, pokleslé a hlavně krátké. Pořád ale funkční. Z herců potěší snad jen pokroucený lovec Jona Voighta, zbytek je za statisty. Přepálené tři hvězdy. PS: Ten „obrácený“ vodopád je fakt cool. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (19)

  • Film byl nominován na šest Zlatých malin, a to v kategoriích nejhorší film, nejhorší herec, nejhorší režie, nejhorší scénář, nejhorší nová hvězda a nejhorší pár na obrazovce, na který byl nominován John Voight a anakonda. Snímek nakonec neproměnil ani jednu z nominací. (Terva)
  • Film je uveden v seznamu 100 Most Enjoyably Bad Movies Ever Made v knize THE OFFICIAL RAZZIE® MOVIE GUIDE od zakladatele "Golden Raspberry Award" Johna Wilsona. (PußyMagnet)
  • Owen Wilson byl při natáčení zraněn živou anakondou. (Terva)

Reklama

Reklama