Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, ještě nedostudovaný právník Rudy Baylor, se dostává k případu, který na první pohled vypadá prostě a průhledně. Čím více se s ním seznamuje a čím více poznává své klienty, tím více odkrývá kolosální řetěz pojišťovacích podvodů, v němž jde především o obrovské zisky na úkor zdraví lidí. Rudy si uvědomuje, že narazil na ojedinělý případ v historii civilního práva, že jde o miliony, ale také o holou existenci. Protivník je až příliš silný a sebevědomý. Proti mladému a ještě nehotovému právníkovi stojí jeden z nejlepších státních obhájců USA. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Friedrich Nietzsche kdysi napsal, kormě jiného, jednu moc chytrou větu: "Ten, jenž bojuje s monstry, by si měl dát pozor, aby se sám nestal monstrem." Francis Ford Coppola si ji evidentně dobře zapamatoval a vytvořil snímek, který by se touto větou dal krásně a výstižně charakterizovat. Rainmaker je snímek, který vás zpočátku zřejmě vhrne do víru obrovského nudění se. Hodinku se neděje zhola nic a nesympatický Mattík řeší jednu triviálnost za druhou. Z nudného opojení mě spolehlivě vytrhl soudní proces, který byl zcela delikátní. Filmy, kde se snaží jeden člověk stát za pravdou za každou cenu a ani na vteřinku nezaváhá, když má možnost vrhnout se hlavou proti mnohem mocnějšímu až pekelnému bezpráví, určitě mají potenciál chytit muže za koule a ženy za...ani vlastně nevím, zda ženy podobným ekvivalentem disponují. Potěší i příjemný spoiler →, dá se říct, happyendovský závěr, kdy zlá společnost sice dospěje k absolutnímu krachu, ale z potenciálních peněz tím pádem nakonec neuvidí nikdo nic.← spoiler A moje znalosti určitě rozšířilo, či narušilo i počínání zdejší poroty. Dodnes jsem si myslel, že porota pouze vynáší verdikt "guilty" or "not guilty". O trestu poté rozhoduje soudce. V tomto filmu porota rozhodovala i o trestu, což mě velice zaskočilo. Kdybych nebyl líný, tak by to snad stálo i za vygooglení si. Malou výtku si neodpustím skoro až k takové pohádkovosti celého příběhu. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film mi vybrala uživatelka eLeR. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich filmu z pravnickeho prostredi o jedne bezskrupulozni pojistovne a chlapci, jenz zemrel na leukemii kvuli zamitnutemu pojistnemu naroku. Brilantni Matt Damon i DeVito, jehoz role jako jedina ve filmu ma i zabavnou stranku, ktera je k jistemu odlehceni nutna. A atmosfera ze soudni sine je misty opravdu hutna.. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Hutné drama z americké soudní síně, které díky sympaticky idealistické postavě Matta Damona udržuje naději na zdárný konec až do svého finále. Coppolovi se díky jeho umu a typově takřka „čistému“ charakteru Rudyho Baylora podařilo celý příběh podat stravitelně a lidsky – s ohledem na to, jak (ne)stravitelné a nelidské praktiky se tu odehrávají. Vedlejší linka s Claire Danes je výborná a plně dokresluje Rudyho charakter, který se jako hedvábná nit line celým filmem. Závěrečná naléhavost a gradace soudního líčení je působivá, nicméně těm nejsilnějším žánrovým zástupcům (Čas zabíjet a Philadelphia) „jen“ dýchá na záda. [85%] ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tento film je ukázkou kvalitní filmařiny, to beze sporu. Výborně zrežírovaný, precizně zahraný, s lidským příběhem, inteligentními dialogy a jemným humorem...jen postrádá větší porci originality (jemu podobných filmů je natočených opravdu hodně, ale Vyvolávač patří k těm nejlepším z nich). Hodnotím poctivými 4*, rozhodně doporučuju. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Mladý Matt ještě za něco stojí, je vidět tu jiskru v oku a tu vervu s kterou se vrhá do dalšího případu a snaží se uspět ve světě finančních žraloků a velkých korporací... kdo by to byl do něj řekl. Dneska? Jen starý páprda, co skáče ze střechy na střechu a nosí příčesek... jo a taky má doma 3 holky, omg. Jako čaroděj mě dejme tomu chvílemi zaujal. 7/10 ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Rudy Baylor (Matt Damon) na začátku příběhu jezdí a bydlí v třídvéřové Toyotě Starlet s motorem o zdvihovém objemu 1,3l. (tulakfelix)
  • Hrubý sestřih filmu měl kolem 6 hodin. (Satan)

Související novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama