Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

kingik 

všechny recenze uživatele

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, kterými ovládá počítače ve svém pokoji. Ví, že nemá šanci na vyléčení a chce spáchat sebevraždu, obrátí se však na něj detektiv Sellitto s prosbou o pomoc. Z fotodokumentace pořízené u nalezeného mužského těla vyplývá, že vrah na místě záměrně odložil několik věcí, a policie neví, co to znamená. Lincoln si přeje aby s ním na případu spolupracovala mladá policistka Amélie. Pochopitelně je to i trochu trapné....Washington všechno ví a všude byl a je chytrý, jak rádio, a ani jednou se nesplete. Snímek má řadu zvratů a finále je poměrně napínavé, ale ta Washigtonova neomylnost mě pomalu přestávala bavit. 60% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale mě se tento film líbí. Kam se hrabe atmosféro na "Sedm", ale herci se snaží a až na pitomoučký konec mě tento film baví. I když, po dalších opakováních mi více vadí naivita některých scén a to, jak detektivové konají/nekonají...a Al Bunda pro mě prostě nebude respekt budící detektiv :-) ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělej thriller, kterej se snaží kopírovat slavnější film Sedm a to se mu asi 3/4 filmu celkem obstojně daří, jenže závěrečná pointa vraždy je přinejmenším tuctová a celý pátraní a vyšetřování, který probíhalo předtim se tim kazí a film zapadá do průměru normálních ne moc zajímavých thrillerů. Naštěstí to celý zachraňuje Denzel Washington, kterej ačkoliv je po celou dobu nehybnej a válí se jen na posteli s ultra kompem, tak zase předvádí jak skvělej herec to je a vpodstatě s jednim prstem táhne celej film a jenom občas mu vypomůže Angelina Jolie. Nebýt Sedm a dementního konce, tak by to byl určitě jeden z nejlepších thrillerů, takhle ztrácí originalitu, ale i tak je to výbornej film ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....90-te roky - šlo sa na vlne rôznych filmov o masových vrahoch-toto však je slabšie po každej stránke.Od A.Jolie ako vyšetrujúcej policajtky po D.Wasingtona -nuž čo mal chudák hrať ked mu dali úlohu imobilného,paralyzovaného detektiva - ťažko niekto niečo vymyslí,keď môže len ksichtom hýbať....pozrieť sa dá i trocha napínavé to je ,ale žiadna sláva.Bez hviezdneho obsadenia by to bol len jeden diel napr.z NCIS. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $73miliónovTržby USA $66,518,655Tržby Celosvetovo $151,493,655║ na thriller dosť slušné čísla _Režisérsky štýl Phillipa Noyce my vždy sedel a pri tomto prípade tomu nie je ináč. Kriminálny príbeh s dávkou tajomna je tak prešpikovaní, že s nášho pohľadu pozorovateľa treba ostražito striehnuť a lámať si hlavu nad podstrčenými dôkazmi spolu s dvojicou pátracích detektívov v podaní Denzel Washington a Angelina Jolie. Gradácia deja trvá až do konca a vyvrcholenie snímky len môže nakoniec uspokojiť chúťky po poriadnom thrillery aký dosť citeľne po filme Sedem na trhu chýbal. Zberateľa kostí som našťastie videl v kine a o to pocit z filmu je umocnenejší, bol to zážitok, dosť hustý na atmosféru. /videl v kine: 95%/ ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (reich)
  • Angelina Jolie (Amelia Donaghy) přiznala, že pro film natáčela i nahé scény, ale režisér Phillip Noyce je nakonec nechal vystřihnout, protože odváděly pozornost od příběhu. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama