Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Námět a děj zajímavý, ale herecké výkony a scénář jsou naprostý průměr. S knižní předlohou se to nemůže rovnat, ale tak to povětšinou bývá. Srovnávat to proto nebudu. Napínavé to sice je, ale napodruhé už vás toho moc nezaujme. Výběr Angeliny Jolie a Denzela Washingtona byl asi dobrým tahem, ale jejich výkony mi připadaly jako kdyby byli po dlouhé narkóze. Naopak přehlédnout nešla Queen Latifah v roli ošetřovatelky a její smutný konec. Celý snímek vypadal tak nějak ospale, pochmurně. Nic výrazného, nic extrémního. Hudba taky taková všelijaká a nevýrazná. Zdaleka nejhorší to však taky nebylo, ale víckrát už to vidět nemusim. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte možnost zhlédnout tento film v originálním znění, pokuste se vyhnout dabované verzi Novy. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že snižuje výsledný dojem (terminologií ČSFD) minimálně o jednu hvězdičku. Což je velká škoda absolvovat, poněvadž se jedná o velice zajímavý thriller se skvělým obsazením. Angelina Jolie představující nezkušenou a řadovou policistku rozehraje společně s charismatickým Denzelem Washingtonem hru plnou záhad, hlavolamů a překvapení. Mimochodem, vzhledem k postavě, kterou zde Denzel hraje, lze zachytit nezpochybnitelný herecký um tohoto opáleného štramáka. Prvkem rozptýlení je El Bunda (Ed O´Neill), zjevivší se v seriózní filmové roli. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(85%) SBĚRATEL KOSTÍ je pro mě lepším filmovým počinem, než jsem si myslel. Ne, že bych předvídal nějakou slabotu, přesto byly jisté aspekty filmu prvotřídní. Myslím tím konkrétní scény a hutná atmosféra, která si udržela tempo od začátku až do konce. Nesouhlasím s některými názory, že zde atmosféra a celková svižnost snímku byla až v druhé polovině. Úvod máme zajímavý a zaměřující se na nepříjemnou nehodu hlavní postavy Lincolna. Poté se dějství přesune na první vyšetřování systematického a záhadného, sériového únosce a vraha, kde poznáme roli obyčejné pochůzkářky Amelie. Takže úvod k tomuto výtečnému filmu byl víc než slušný. Hlavní herecké duo těchto mnou zmíněných postav, které sehráli Denzel Washington a Angelina Jolie bylo úžasné. Denzelova postava byla krásně napsaná – jeho profesionalitu v hledání stop jsem mu sežral i s navijákem. Jolie jako nezkušená, ale nadějná policistka, v kterou Denzel věřil, byla rovněž dobrá a hlavně přirozená – na nic si nehrála. Dokonce má tento filmový skvost i nějakou tu hloubku k zamyšlení. Chemie mezi ústřední dvojicí byla opravdu velká. Jsem spokojen i s ostatními vedlejšími rolemi – snad se všemi. Dobře je na tom i filmový soundtrack, který se samozřejmě dá nejlépe poslouchat ve filmu než samostatně, ale i tak super. Vytknout se tomu dá opravdu minimum. Možná některé trochu přehnané scény, kdy Denzel přijde opravdu na vše, ale i to má své logické opodstatnění. Spíš mi přišel trochu nedopracovaný závěr, který rozhodně má hlavu a patu a k tomu všemu je i poměrně dost napínavý. Jen bych ho více rozvedl a vylepšil. Bylo to takové moc urychlené. Ale zase jak říkám, bylo to napínavé a docela i drsné, kdy jsem se o Denzela fakt bál. Tempo to má neuvěřitelně velké. Rád bych klidně přidal aspoň 20 minut navíc a k tomu vypilovanější závěr a hned by to byla větší bomba a dal bych 5/5*. Ale i tak jsem nad míru spokojen. Dle CSFD apod je to o dost lepší než jsem očekával. Film, který se dá vidět víckrát. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....90-te roky - šlo sa na vlne rôznych filmov o masových vrahoch-toto však je slabšie po každej stránke.Od A.Jolie ako vyšetrujúcej policajtky po D.Wasingtona -nuž čo mal chudák hrať ked mu dali úlohu imobilného,paralyzovaného detektiva - ťažko niekto niečo vymyslí,keď môže len ksichtom hýbať....pozrieť sa dá i trocha napínavé to je ,ale žiadna sláva.Bez hviezdneho obsadenia by to bol len jeden diel napr.z NCIS. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sběratel Kostí se bude líbit těm, kterým se líbilo Sedm. Oba dva mají mnoho společného. 1 - V hlavních rolích vynikající herecké výkony. Zde to byl Denzel Washington a Angelina Jolie. 2 - Vrah se zde mihl ještě před rozuzlením. 3 - V hlavní roli černoch a běloch (teď si dělám srandu:)) Režisér odvedl vynikající práci a perfektně do všeho zapadá brilantní práce kameramana. Jednoznačně film doporučím každému, koho potkám. A film sledujte raději na lačno. Jídlo se v tomhle případě nevyplácí. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 66,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 151,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama