Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Napínavý a nápaditý thriller s dobrými hereckými výkony (jen Sam Neill by mohl mít v repertoáru své mimiky více než jen jeden přiblble drsňácky-ustaraný výraz). 70% Následující text může být považováno za spoiler (i když jsem se snažil naznačit co nejméně): Trochu zklamáním je úplný závěr. Kdyby snímek skončil otevřeně při mytí hlavy, pak bych to považoval za prvotřídní závěr a jednoznačně bych hodnotil 80%, ale tvůrci zvolili závěr, za který by se stydělo i leckteré amatérské béčko. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller, v ktorom postavy premýšľajú aj chybujú adekvátne tomu, ako sú vykreslené. Veril som im bez problémov, veril som celému príbehu. Pár žánrových nevyhnutností šlo bez problémov tolerovať a dokonca som nemal problém ani s typickým nadstaveným finále, pretože definitívne toho psychopata zniesli zo sveta tak štýlovo, že to fakt stálo za to! Chutné... a s prihliadnutím na dobu vzniku - 4*-ka ako vyšitá! ()

Reklama

RAiken 

všechny recenze uživatele

Konečně thriller přesně jak má být. Sympatické hlavní duo, úžasně sympaticky nesympatický záporák a patřičně stísněný prostor, kde se mohou tyto 3 skvěle zahrané postavy pohybovat. Ke všemu ještě působí všechny osoby tak nějak lidsky a chápete jejich jednání a ani u jednoho z nich si nemůžete říct: Bože, to je ale v*l nebo k***a, poněvadž všichni jednají tak, jak byste očekávali nebo alespoň jak si myslíte, že byste jednali pod takovým tlakem. Takže thriller na pohodu a svěží... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dvadsiateho mája. Úplne bezvetrie. Uvideli sme škuner. Názov neznámy.“ Úplne bezvetrie radíme do "novej austrálskej vlny" pozostávajúcej z filmov austrálskych hercov, režisérov, producentov a scenáristov, ktorí v 80. rokoch po prekonaní rôznych problémov v Austrálii (uzákonenie systému, ktorý umožňoval miestnym filmárom riadne zbohatnúť na nakrúcaní bez ohľadu na to, čo resp. akej kvality, či skôr nekvality, vznikne) začali natáčať úspešné hity. Touto vlnou dokázali, že hoci najmenší svetadiel na svete nerobí ročne sto filmov, tak ak už niečo predsa len vytvorí, stojí to väčšinou zato. Úplne bezvetrie je miestami až majstrovský, fakt poriadne nechutne vyhrotený psychotriler s extra nádherne jednoduchou, ale práve preto perfektne fungujúcou zápletkou. S jej použitím a s použitím len troch hercov (a jedného psa) a monumentálnej hudby vytvoril režisér psychologický triler s množstvom pamätných okamihov (znásilnenie, video, svetlica, veslovanie). V tom období boli podobné filmy o psychopatických stfalkeroch, ohrozujúcich pár/rodinu/jednotlivca, veľmi obľúbené (Stopár, Psychopat zo San Francisca, séria Otčim, Spolubývajúca, nový Mys hrôzy). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dva muži na člunu + žena a pes - to by mohlo skoro znít jako nějaké zfilmované pokračování humorné knížky od britského humoristy Jerome Klapka Jerome. Ale to byste se spletli. A dost! .-). Tenhle film jsem viděl hodně dávno a zanechal ve mně dost nepřijemné pocity. Já tyhle kulisy miluji. Je jedno, jestli jde o ponorku, nebo loď uprostřed širého oceánu. Jako suchozemec jste prostě limitovaní těmi pár metry čtverečními pevné půdy pod nohama odkud se dá uprostřed nekonečných vod dýchat. Už jen samo moře, dokáže být nemilosrdným nepřítelem a co teprve, když někomu na palubě takzvaně hrábne, nebo má nepřátelské úmysly. Pak není moc míst, kam prchnout. Trojice tehdy ještě ne moc slavných herců už v tomto filmu prokázala, že umí. Mužského diváka samozřejmě zaujme asi nejvíce mlaďounká Nicole a i když možná leckdo z nás nemá rád otevřenou vodu a houpání podlahy pod nohama, věřím, že i tak by ten výlet na moře s Nicole jen ve dvou zvážila :-). Já tedy stopro! Většina komentujícíh obsah vykecala, takže tu nemá cenu psát koment a nezmínit závěr. Tehdy před lety jsem byl z filmu hotovej. Je to přesně ten typ thrillerů, jako byly třeba Strašáci. Tam je to farma, tady je to loď. Tam běhá nebezpečí  kolem, tady dělí hrdiny a padoucha od sebe mnohdy jen tenké dřevěné dveře kajut, které se dají bez problémů prokopnout. Když jsem to včera viděl znovu, samozřejmě už zmizelo to skvělé kouzlo překvapení.  Lekačky nefungovaly. Ale koukala na to se mnou omladina a kupodivu ač má mé filmy (rozuměj ty staré a tím pádem nekoukatelné) za něco kvůli čemu je škoda vypínat Netfusx, u tohohle se až bála. A já měl z toho upřímnou radost. Jednak kvůli tomu, že to Phillip Noyce natočil nadčasově (už jen ty objížděčky kamery kolem lodí) a pak také proto, že jim budu rád a stále dokazovat, že se pletou. A jednoho dne na to snad přijdou sami a budou tyto filmy, kdy se mohlo točit co jste chtěli a nikdo vám do toho nekecal krom producenta, sami vyhledávat. Protože těch  vyvážených soudobých snímků, s vyváženým počtem herců (a mnohdy i neherců) s korektním dějem budou prostě přesyceni. Odpaluji 4  světlice! * * * * ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Film je založen na stejnojmeném románu od Charlese Williamse. (Chatterer)
  • Zdrojový román Charlesa Williamsa "Dead Calm" bol čiastočne inšpirovaný skutočnými vraždami rodiny na palube plachetnice pri pobreží Floridy v roku 1961. Prípad sa týkal vyznamenaného veterinára z druhej svetovej vojny menom Julian Harvey. (Arsenal83)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama