Reklama

Reklama

Hra na vraha

  • Česko Maturiťák (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Při hře ve staré opuštěné škole nešťastně zemře holčička. Ostatní děti se rozhodnou o nehodě mlčet, ale netuší, že někdo je viděl. A ten někdo přichází o šest let později na jejich maturitní ples, aby je všechny zamordoval. Klasika whodunit slasheru vezoucí se na slasherové vlně z počátku 80. let následovaná třemi pokračováními. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Viděno na youtube. Po úspěchu Carpentova Halloweenu a Mlhy se Jamie osvědčila jako dobrá herečka a tak se pro Lyncovu volbu do hororu osvděčila,zvláště kdy jí konečne poprvé vidíme odhalenou. Film mě hlavně zajímal kvůli Jeff Wincottovi,který mi několikrát dokázal,že opravdu hrát umí,tak jsme byl zvědav na jeho filmové začátky a byl jsem potěšen,že si ve filmu zahrál Leslie Nielsen,který předvedl,že není jen panák do komedií a parodí,ale také,že zvládne i vážné role. Hra na vraha začíná sice zajímavě,ale natočena je až moc snaživě. Díky dobře provedenému začátku a rozjezdu mi půl hodina utekla dobře,pakk to nějak jede a nastupující vraždy,které sice nybyly nějak extra zvládnuté,ale mě postačující. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jamie Lee Curtis sa po Halloweene stala kráľovnou vyvražďovačiek, čo okamžite potvrdila svojou účasťou v tomu odpovedajúcich snímkach Halloween 2, Hmla, Terror Train – a kanadská Hra na vraha. Hodnotím ju ako najslabší príspevok Jamie do pod-žánru. Film na mňa pôsobil strašne fádne, matne a nezaujímavo. Chápem, že v roku 1980, kedy sa slashery plus mínus ešte iba dostávali do módy, mohlo ísť o solídny zárez, ale s odstupom desaťročí je to ozaj veľmi slabé. Ani kasting bohvieako nevyšiel, herci z vedľajších postáv hrajú nesympatické postavy, hoci mala Jamie len 22 rokov, pôsobí tu skôr ako tetka, než stredoškoláčka a Leslieho Nielsena vo vážnej úlohe jej otca je možno zaujímavé vidieť v nekomediálnej úlohe... prvé dve minúty, potom už je to s ním značná nuda. Tanečné scény wtf. Remake z roku 2008 tiež biedny. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Typické trilerovské béčko, akých vzniklo v tomto období množstvo. Iným je možno iba to, že ho produkovala Kanada a obsadila do nich 2 hviezdičky - Leslieho Nielsena a Curtisovú. Zápletka je veľmi neoriginálna, treba vypátrať masového vraha, ktorý kosí jedného študentíka za druhým, pričom vieme, že to súvisí s detskou minulosťou daných študentov. K tomu nám hrá dobrá 80-ková disco hudba. Škoda, že chýbajú nahotinky, akých by som v tomto žánri - študetnských slasherov - očakával. Čo ale nechýba je celkom schopná atmosféra, ktorá drží diváka v napätí a tak opomenie aj také lapsusy ako vražda el. mixérom s metlačkami. Škoda, že sa k záveru Nielsen k slovu už príliš nedostane. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

I navzdory všem slabostem filmu - čekání na první vraždu celou jednu hodinu, slabé provedení ostatních vražd, mě Prom Night docela zaujal. I přes malý počet vražd, jejich vizuální slabotu dokázal vytvořit něco, co se dnešním žánrově podobným snímkům moc nevede, jakousi atmosféru. Prostě mě bavilo na to koukat a nijak mi nevadilo, že oproti slasherové smršti, která probíhala i ve stejně starých filmech, je to dost pozvolné. Bavila mě disco hudba, na níž tu většina lidí nadává, hodně mě bavila Jamie Lee Curtis, jíž to tady neskutečně slušelo (a ani mi nějak nevadilo, že jde strašně poznat, že jí není 17 jak velí role, ale už celých 22) a ta její taneční scéna byla hodně povedená. Bavila mě ta ublížená pomstychtivá svině i její přitloustlý kumpán, bavil mě fakt, že je to jeden z mála "studentských" filmů, v němž nevystupují jen královny krásy a králové přiteplených metrosexuálních předváděcích mol, ale prostor dostali i obyčejní mladí lidé (ten slimejš s nádhernou dodávkou). Ano, určitě jsem čekal více, ale to, co jsem nakonec dostal mě vůbec nezklamalo. Jen jsem pořád čekal, kdy Leslie Nielsen nahodí svůj klasický debilní ksicht a do něčeho vrazí nebo o něco zakopne :-). ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, o které se mnozí ani neotřou a hodnocení mají nanejvýš 50%. Prom Night jedním z takových je. Hledáte strach, krev, zábavu? Jedno vám slíbit mohu, strach se dostaví. Ne snad, jak hrůznou atmosférou tento slasher disponuje, ale stačí několik málo minut na to, aby jste se zhrozili, cože vám to zabralo místo na disku. Dobře, přeháněl bych... První půl hodina, kdy si děti hrají na vrahy je povedená, ale minimálně platí, že druhá polovina patří na smetiště. Snad jen vstup vraha na scénu pomocí telefonátu viz. Black Christmas, má nějakou úroveň. Nicméně váš respekt si nezíská. Běhá v kukle se sekerou, a má co dělat sám se sebou, natož pak s oběťmi. Rovněž mordy nestojí za nic, pokud ovšem nejste fandové kečupu a jiných potravinářských barviv. Do toho všeho si přidejte příšernou disco hudbu a máte výsledek. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Podľa skladateľa Paula Zazu mala byť scéna z plesu sprevádzaná súdobými aktuálnymi disco hitmi. Keď však producenti nedostali súhlas k použitiu hudby, skladateľ musel za jeden a pol týždňa vyprodukovať niekoľko podobných skladieb, pričom si mal dávať pozor, aby neboli natoľko podobné, že by ich niekto kvôli tomu zažaloval. (beso74)
  • Dejová línia s Leonardom Murchom - psychopatom neprávom obvineným zo zabitia dievčaťa, ktorý práve ušiel z ústavu, bola do filmu vsunutá až dodatočne. (beso74)
  • Film bol zakázaný vo Fínsku, Švédsku a na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama