Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jason se vrací na scénu a jeho návrat je tím nejlepším, co šestka nabízí. V provazcích deště, probuzen bleskem, povstává z hrobu, aby se vydal na další lov nebohých obětí u Křišťálového jezera. Scénář je stejný jako vždycky a nemá cenu se jím příliš zabývat, Jason chodí a všichni kolem něj ztrácejí hlavu a další údy, potud vše jak má být. Za příjemné se dají považovat i občasné komediální etudy na černo, ta s paintballem byla asi nejlepší a v bodycountu si tu s ostatními díly taky nezadáme. Je tu však několik otravností, jenž mi další rande s mým hororovým oblíbencem number one docela pokazily. Nesympatická kladná ústřední dvojice, z Tommyho Jarvise se tu už definitivně stává afektovaná troska a zdatně mu sekunduje děsně cool blonďatá slepice. Do tábora tentokrát přijedou i skutečné děti, SPOILER, strach však o ně mít nemusíte. A asi tím nejhorším, co mě nakonec dovádí až k téměř vratkým třem hvězdám, je finále, sic vlastně velmi pohledné a krásně ohnivé, zároveň však zatím nejhloupější a nejkřečovitější z celé série. Přesto už se těším na příště… Edit komentáře a hodnocení v rámci vzpomínkové párty s Jasonem po 13 letech (původní komentář spálen, původní hodnocení o jednu hvězdu sníženo) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dokonalý stroj na zabíjení a pro mnohé nejoblíbenější hokejista na světě Jason Voorhees to zase nějak zmáknul, žije a znovu dostal chuť na mladé maso. Ubylo nahoty (respektive úplně chybí), přibylo naivity. Jedničku, která stála naprostý pakatel, ale vydělala nehorázný balík, jsem si před časem zopakoval. I po šesté zůstává mnohé tak nějak při starém: scénář je dál mizerný, postavy pronášejí úsměvné dialogy a dělají vesměs jen samá špatná rozhodnutí, děvčata se neobtěžují nošením podprsenek a o technické stránce filmu moc mluvit nelze. Jeden z nejvýraznějších kosičů mladého masa se dostává do letního tábora uprostřed lesů, vraždí, odolává všemožným kulkám i řezným ranám, jsme zbytečně korektní (zmiňovaná nahota i uhýbající kamera), naopak místy netradičně pomrkávající (smrt do kmenu, agent 007, tvář vylisovaná do karavanu). Nutno závěrem připomenout, že kdybych měl srovnávat, víc než tuhle sérii budu mít vždy raději texaské řádění motorovou pilou nebo halloweenského Michaela Myerse. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jason je více než živý a je připraven i v tomto šestém pokračování každému teenagerovi v dosahu jeho mačety dokázat, jak moc. Potěšily mě narážky na různé filmy (bondovky, Frankenstein) nepotěšila mě korektnost (z vražd nemáme tolik, jako v předchozích dílech, žádné nahé scény). Nicméně i tento šestý díl má co nabídnout a já už pošesté dávám prakticky to samé hodnocení - čtyři hvězdy. Tahle série má něco do sebe… ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Po trochu odvážnější pětce zase hezky zpátky - blíže ke kořenům. Z hrobu vstalý a červy prožraný zombí Voorhees se jde ukojit domů do lesů poblíž kempu Crystal Lake (i když celá oblast už je přejmenovaná na Forest Green), který už je teď zase plný dětí. Vrací se také z předchozích dvou dílů známý Tommy (od posledně se zdá se zázračně sebral do duševního normálu), aby varoval, ale šerif mu prostě nevěří. Uvěří.... Potvrzuji větší osobitost, to samé více humorných chvil. Jason už je definitivně mimo reál, nezničitelně si chodí od jedné oběti ke druhé. A vraždy jsou celkem uspokojivě brutální. Něco mě ale trochu štve. [malý SPOILER] Vytuhne téměř každá postava, ale těch 10+ harantů skončí samozřejmě netknutých... ne že bych toužil vidět dětskou sekanou, ale trochu mě holt štve jak je to zkurveně korektní. No nic. [/SPOILER] Nejsem nijak ohromený, ale díl je to vydařený. 7,5/10. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jason is back! To je zcela určitě plus, protože kromě toho že má neskutečný apetit v zabíjení, tak ten chlápek má i charisma. Narozdíl tedy od ostatních postav. Jeho nový osobák je 17. Uctyhodné číslo, které jistě bude brzy překonáno. 6. díl je velice korektní ať už jde o zobrazované násilí (kamera často uhýbá bokem) nebo i o nahaté scény (neexistují). Tentokráte Jason prakticky netrestá nezodpovědnou mládež. Poměrně slušně například zamíchal s paintballovými nadšenci. Tady prostě bez debat neměl soupeře. 60% ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Jedná se o druhý film série, který se odehrává v táboře Crystal Lake stejně jako první díl. Druhý díl se odehrává o kus dál v táboře Packanack (ačkoliv se dvě postavy v původním táboře na chvíli objeví). Třetí díl se odehrává v Higgins Haven. Ve čtvrtém pokračování se mluví o okresu Wessex (jedna postav se ptá po jezeře Point, byť v dabingu z Novy z roku 1997 se hovoří o původním Crystal Lake). Pátý díl se odehrává v Pinehurst Halfway House. Až v tomto díle se vracíme na půdu původního tábora. Kvůli jeho minulosti bylo jeho jméno změněno na Forest Green, ale v následujících dílech bude opět změněno na Crystal Lake. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama