Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušné pokračovanie, respektíve oveľa presnejšie veľmi slušné x-té varenie z vody alebo čajového sáčka. McLoughlin občas prekvapí vtipnou filmovou rečou, ako asociatívnym strihom (terč) či jednoduchou metaforou so škrečkami, alebo fórikmi typu kniha No Exit od Sartra v rukách spiaceho dieťaťa. Je to teda konečne aj skutočne vtipné, zároveň je vrážd snáď ešte viac ako obvykle a našťastie nenudia. Scenár ale zlyháva v tom, akým lacným spôsobom privedie Jasona späť na scénu a iba veľmi málo rozvinutou líniou s deťmi. Tie by si "zaslúžili" byť vo väčšom ohrození životov. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Temné sily držia ochrannú ruku nad Jasonom. Po oživení bleskom sa z neho stáva v podstate zombie, ktorému ovšem zásah do hlavy neuškodí. No a kam si to Jason rovno z hrobu namieri? No predsa do Crystal Lake. Síce tam už nie je toľko teenagerov, ale tábor je plný detičiek. Cestou Jason stretáva paintbolové komando (veľmi podarené a vtipné), preruší hrátky mladých v karavane (pretlačenie hlavy cez plechovú stenu je fantastické - presne ako T-1000 formujúci sa z podlahy). Jason Lives síce stráca na atmosfére oproti predchádzajúcim častiam, no to je spôsobené zrejme humorom ktorý vychádza len tak na striedačku. No Jason nás opäť presvedčí, že aj po smrti je vo vynikajúcej forme a že mačeta to je jeho naj. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Viděla jsem dost horrorů s maskou, abych věděla, že cvok nebývá přátelský!" Svatá pravda! Nejlepší je začátek - klasický horror evokujicíc gothické snímky. Hřbitov, mlha, noc, vykopávání rakve, mrtvola plná červů. Oko uprostřed kroutící se havěti se otevře a zlo je zpátky. První oběť zemře opravdu krvavě, ale pak už se jen opakuje podobný scénář. Co taky v sérii s Jasonem čekat, že? Koneckonců, divák určitě usedá k filmu s tím, že chce vidět, kolik a jakým způsobem sprovodí ze světa Jason svých obětí tentokrát. Nečekám žádnou logiku, ale napětí a vynalézavost tvůrců. Jenže vraždy jsou tentokrát tuctová řezničina nepřinášející nic originálního. Snímek ale odsýpá, a tak 3 hvězdy si zaslouží. Škoda, že se režisér bál pustit Jasona mezi drobotinu, alespoň něčím by se tak šestý díl lišil od ostatních... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tam to zabití té dvojice v autě z kraje filmu nemělo sebemenší chybu. Poté se však začal film značně ubírat na tempu. A ubíral a ubíral až se nakonec zjistilo, že už není z čeho brát. A už by kurňa mohlo zařvat nějaké to děcko, tady jich byly plné chatky a zdechli pouze všichni ostatní. Nicméně pár killů stálo za řeč. Díl jako celek však není lepší než všechny ostatní. Tato série si u mě drží standart. Uvidíme, jak to bude dál. Zase * *. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po nepříliš působivé a hlavně dosti odlišné pětce přichází nejen další změna na režisérskému postu, ale i přístup ke dvěma nejhlavnějším postavám celé série – Jason – Tommy. Oba dva zde hrají mnohem důležitější roli, než tomu bylo právě u předchozího dílu a to se samozřejmě projevilo i na divácké přízni. Té se šestce dostalo vcelku v hojné míře, hlavně tedy v době svého vzniku. Mnozí ji v kvalitě i atmosféře přirovnávali k prvním dílům, s čímž musím souhlasit, no a někteří ji dokonce označují za nejlepší díl celé série – s tím už zas až tolik nesouhlasím. Nicméně i v tomto případě jsem se dočkal docela působivé podívané. Hnijící Jason vypadal super a byl opět ve skvělé formě. Ani po takové době nezapomněl na své zabijácké koutky a výkřiky bolesti a vůně krve z něj během několika minut udělaly opět tu mašinu na zabíjení, díky čemuž si jej tolik lidí oblíbilo. Kreativita ho neupustila ani tentokrát, no a přestože ze všeho nejraději zabijí mačetou, tak i tentokrát neopovrhl použít k mordování cokoliv, co bylo zrovna po ruce. Obětí tu bylo taky požehnaně, jen mi nešlo moc pod fousy, proč nechal bez povšimnutí tolik děcek. Mohla být ještě větší zábava. Samozřejmě nechybělo ani několik situací, které okořenil černý humor nebo prostě jen momenty, jímž se divák spíše zasmál, než aby ho nějak vystrašili. Viz scénka s dvojicí v karavanu, nebo zabití hrobníka. Samotná atmosféra ale tímto přístupem nikterak neutrpěla. V některých pasážích nechyběla špetka napětí a i některé vraždy byly docela kreativní a v té době ještě tolik okoukané. Nicméně tentokrát se jim opravdu povedl hlavně samotný závěr. Jason vs. vrtule – co víc si mohl divák přát. A tentokrát mi ani nechyběla absence nahoty. Což je možná škoda, protože Jennifer Cooke byla pěkná holka, ale tak dalo se to přežít i bez „koziček“. Šestku tak samozřejmě opět ocením lehce nadprůměrným hodnocením, protože já se u ní bavil od začátku až do konce. 70% ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Předtím, než Jason (C.J. Graham) zabije Corta (Tom Fridley), je v obytném automobile světlo, ale těsně před nárazem je v něm tma. (Stocki)
  • Ačkoliv je Crystal Lake Camp letním táborem pro děti, toto je jediný díl série, kde se skutečně v táboře objeví děti. (Stocki)

Reklama

Reklama