Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z vôd podpriemeru vyťahuje Piatok trinásteho časť dva záverečná solídna polhodinka a kvalitná hudba. Jason síce vraždí ostošesť, ale kým príde na teenagerov, trvá to doslova vyše päťdesiat minút a ťažko povedať, prečo je scenár napísaný takýmto netradičným spôsobom. I keď sa to nakoniec veľmi slušne rozbehne, tak sa toto retro nedá brať dnes vážne aj kvôli takým dokonalým scénam, ako dievča so zapnutou motorovou pílou v ruke proti neozbrojenému vrahovi, ktoré ho ani s touto "menšou pomôckou" nedokáže zabiť. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Po příšerné jedničce, která z pro mě nepochopitelných důvodů zkultovněla, přichází Steve Miner a spolu s ním Jason a pytel (pyčo). Oba dva se teprve rozjíždějí, ale už teď to stojí za to. O rok později dostane Jason masku, která ho proslaví a Miner dotáhne vraždy téměř k dokonalosti. Dvojka má svoje chyby, ale nostalgie je nostalgie. Navíc kvalita je od jedničky na míle vzdálená. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nástup Jasona na scénu. Skvělý nástup, evidentně se pomamil :-))). Více mládeže = více mrtvých (oproti jedničce často odpravených vynalézavějšími způsoby a různým náčiním). Co se omladiny týče, často platí to, co u jedničky – normální chování, ne až tak stupidní dialogy. Jason s pytlem přes hlavu je mnohem působivější než později v hokejové masce. Měli mu ten pytel nechat. Film má pouze dvě negativa – na počátku až příliš dlouhý flashback z jedničky a absenci atmosféry – vražd je sice více než v jedničce a jsou propracovanější, ale tak nějak mají nádech tovární sériové výroby, Jason vraždí jak na běžícím pásu a v tý rychlosti se nějak vytrácí ta houstoucí atmosféra z jedničky. No a závěr mi připadá trošku nepovedenej, nedotaženej a tak nějak vychází doztracena. Až moc okatě otvírá dveře dalšímu dílu. Dávám 3,5 a zaokrouhluju nahoru. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Na scéně se poprvé objevuje nejslavnější filmový brankář a zabiják všech dob Jason. Druhý díl Pátku třináctého (mimochodem ve filmu nebyla ani zmínka o tom, že by se film odehrával v tento den) zachycuje Jasona v době, kdy ještě nezačal chytat za Detroit Red Wings a kultovní brankářskou masku proto nahrazoval již méně kultovním pytlem od brambor s jednou dírou pro oko. Povedená, svižná, nenudící vyvražďovačka, u které mi ale krev v žilách netuhla tolik jako u prvního dílu. Asi je to proto, že jsem si film ze strachu, že se zase budu bát pustil radši ve dne :-))) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak mám dopredu vedieť kedy, kto, koho a ako zabije, tak sa potom nemôžete čudovať, že hodnotím film tak nízko. Začal som s tým, že si dolpním Jasonovu sériu, ale po tomto ma prešla chuť. Snáď sa niekedy napraví. Kde je to umenie klasických horrorov? Byť autorom klasiky, tak zakážem točiť také žumpovné pokračovania. 45%. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Natáčelo se během října a listopadu roku 1980. (Stocki)
  • Jedna z hlavních představitelek Ginny Field (Amy Steel) byla pojmenována podle scénografky Virginie Field, která se podílela na prvním i druhém dílu. (Stocki)

Reklama

Reklama