Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, jestli je lepší, když se autoři pokusí znovu o to samé, jen s jinými herci, anebo je vhodnější, když se snaží rozpracovat nějakou mytologii. Snímek „Halloween - Prokletí Michaela Myerse“ by odkazoval spíše na první variantu, protože když se do mytologie sáhne blbě, je to otřesné. Jenže „Pátek třináctého 2“ s sebou nenese nic moc nového a vy opravdu sledujete jedničku podruhé, jen s jinými postavami. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No, s porovnáním s prvním dílem bych to viděl jako skok dopředu. Sešla se nám tu moc pěkná sestava, zvláště ta ženská část, a tak bylo na co koukat. S jejich hereckým uměním to bylo sakra horší. Ale s tím si tvůrci hlavu nelámou o to tady nejde. No, ale ten konec. On se vážně nechal zmlátit od ženský? To si říká vrahoun. Ani si nedovedete představit, jak u mě klesl. Ten konec byl dementní. Kdyby nakonec všichni chcípli, tak bych se vůbec nezlobil, ba dokonce bych byl rád. Jo a ještě mě docela naštvalo, že něco více než polovina lidí z nepochopitelných důvodů odjela do města a vyhla se tak potenciálnímu masakru, který mohl být gigantických rozměrů. Lepší než první díl, ale s hodnocením zůstanu u * *. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Halloween stvoril žáner, Friday the 13th zadefinoval jeho pravidlá. Debilní teenageri, sex, riedky dej, krvavé mordy, dychberúce tempo, niekoľko šokujúcich ľakačiek (okno!) a jedna z najlepších final girls Ginny. A k tomu neopakovateľná atmosféra letného kempu. Tak ako jednotka je definitívny whodunit, toto je definitívny slasher ako taký. PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak si představuju povedenou klasickou vyvražďovačku, druhý díl série je mnohem zdařilejší prvního. Zásluhu na tom má pestřejší a záživnější děj, sympatičtější postavy hrané sympatickými herci, osmdesátkově krásné holky (pro dámy samozřejmě i pěkní kluci), a taky odkráglování otlemené ropuchy, která nedopatřením přežila jedničku. A tady je moje největší výtka - začátek s otravnou prvodílovou ropuchou s otravnými flashbacky byl otravně zdlouhavý, pak ještě ty otravné úvodní titulky, jak bylo tehdy zvykem... no ale dá se to přeskočit, že jo. Naopak potěšila mě (jak jinak) motorovka v rukách Ginny, ale ještě víc její pěkný sek mačetou vedený šikmo shora na klíční kost, po způsobu seku kesa giri katanou. Ale samozřejmě zapomněla na to, na co se "zapomene" pokaždé - když už ten bastard ležel na zemi, měla ho důkladně a na jistotu dorazit. Ale co, aspoň můžou být další díly. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Především hudba a atmosféra společně dokázaly, že jsem si po dlouhé době užil trocha strašení. Skladatel H.Manfredini se sice narodil v USA, ale nejen jeho jméno mi připomíná, jako by skládal v duchu italské horrové školy 80.let. Smyčce samozřejmě užívá kdekdo, ale s děsivým šepotem přišel právě on v prvním díle. Jistě, žádné veledílo to není, herci standardní, efekty tak akorát - klidně mohly být více gore, Jason občas překvapí slabým místem ( kácí se po úderu mezi nohy), ale přese všechno jsem si film užil, což o řadě současných horrorů říci nemohu. A jako plus jsem hodnotil i rekapitulaci prvního dílu v úvodu, člověk přeci jen časem zapomíná... ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Z filmu bylo vystřiženo 48 vteřin, aby u Americké filmové asociace MPAA neobdržel rating X (přístupný pouze pro dospělé). (gogos)
  • Režisér Steve Miner kromě dvojky režíroval i třetí díl a stal se tak jediným režisérem, který režíroval více než jeden film ze série Pátek třináctého. (Stocki)

Reklama

Reklama