Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Myslím, že podtitul docela klame. Rozhodně nejde o novou krev, spíše o zastaralou a notně zaschlou. K jezeru prostě jen přijede nové stádo mladého masa a Jason z něj ne moc zajímavým a nijak novátorským způsobem (zde použitý křovinořez není vůbec využit) nadělá sekanou. Moc nepomůže ani, koukám, že v mnoha pokračováních různých sérií již tradiční, výpomoc postavy s nadpřirozenými schopnostmi. A tak se z Pátku třináctého již od třetího dílu stává poměrně nuda vždycky až do samotných závěrečných střetů mezi poslední/mi přeživším/i a Jasonem, které jediné stojí za to a zvedají bodové hodnocení. Takže tři hvězdičky hlavně za závěrečný battle a Jasona bez masky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Áno, nová krv tu je, čím nemyslím len ďalšiu nebohú dávku teenagerov, ale aj v sérii dosiaľ najoriginálnejší nápad. Avšak opäť platí, že keď sa v sérii s niečím príde, tak potenciál nápadu nie je využitý naplno. Naposledy to boli deti, tentokrát nadprirodzené schopnosti hlavnej hrdinky ako z novely Stephena Kinga. Záverečný duel je fajn, ale mohol byť omnoho zaujímavejší a nápaditejší, než len hádzanie nábytku alebo škrtenie pomocou mimozmyslového vnímania. No a kto by to povedal, že nás čaká aj veľký požiar. Najväčším plusom je asi zatiaľ najsympatickejšia hlavná ženská hrdinka. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Sedmička je jeden z mých nejoblíbenějších dílů, je profesionálně natočená s dobrým rozpočtem i když cenzoři kazili, co se dalo. Jason poprvé v podání Kane Hoddera má charizma totálního namakaného drtiče (vystříhané scény ten dojem ještě potvrzují) a přídavek s telekineticky nadanou hrdinkou přiživuje obvykle banální příběh. Snímek má fajn atmosféru, neotravuje s komediální nadsázkou a myslím, že řada vražd patří k nejlepším v celé sérii, Jason by měl s celou tou škálou zahradnických nástrojů používaných k mordování dementních postav natočit nějakou reklamu pro Mountfield. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pátek třináctého 7“ má příběh, což je celkem pozitivní- Řeší se zde vztahy, jsou zde nějaké smysluplné postavy a samozřejmě nechybí ani nezastavitelný vrahoun, který do toho všeho nějakou šílenou logikou zapadá. Nemusí vám to sednout, ale rozhodně je to jeden z těch dílů série, které stojí za zhlédnutí a které vás nemusejí úplně unudit. Jen musíte mít alespoň trochu rádi béčkovou produkci. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

to, že k Jasonovi Vorheesovi, strašiacom v malebnom prostredí jazera Crystal Lake, kde sa ako malý chlapec vinou vedúcich detského tábora utopil, patrí nadržaná skupina tínedžerov predbiehajúca sa v odhaľovaní pŕs a súložení, rôzne domáce náčinie (v tomto diely dotiahnuté asi najďalej), hudba Harryho Manfrediniho, hokejová maska (ktorá sa objavila prvý krát v 3 diely), zlý scenár, absencia humoru (okrem 3D trojky), je samozrejmosť, s ktorou každý znalec série filmov Piatok trinásteho počíta a zábavné na sledovaní ďalšách a ďalších filmov je práve nachádzanie rozdielov a podobností, čím je daný diel výnimočný a odlišný a čím sa zasa s ostatnými podobá; sedmička má obzvlášť zlý scenár, kde nelogickosti skáču aj tak, že si to všimne aj totálny filmový neznalec a analfabet, jason je oživený po druhý krát, do deja sa zapletie trochu kingovskej mysterióznosti (tina je taký slabý pekný highschoolmusical odvar carrie), z počtu úmrtí sa oproti predošlým dielom ubralo (Päťka bola v tomto ohľade rekordmanka), tiež sa ubralo z nahotiniek, aj keď pekných dievčat, ktoré by mali čo ukazovať, tam zopár je, no pridalo sa na Jasonovej brutalite, všetky vraždy sú rýchlejšie ako diely predtým, napätie sa až tak nestupňuje, Jason skrátka brutálne a surovo zabíja (highlitey sú záverečná kosačka alebo moja obľúbená vražda v spacáku), inak ale piatko-trinástkovský podpriemer, a to aj keď sa tu prvýkrát objavil Kane Hoder, ktorý si zahral aj v nasledujúcich troch dieloch a tým sa stal hercom, ktorý najviackrát hral Jasona; záverečná maska vyzerala dobre; ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • Režisér John Carl Buechler se podílel i na speciálních efektech a Jasonově (Kane Hodder) vzhledu. Krvavé efekty byly nakonec kvůli cenzuře vystřiženy. Ve filmu chybí např. scéna, kdy Jason vyskočí z jezera a zabije rybáře na loďce. (LION-MR.T)
  • Výroba filmu začala v říjnu 1987, samotné natáčení pak probíhalo od ledna do března roku 1988. Film byl hotový jen pár dní před květnovou premiérou. Natáčelo se v Alabamě a Kalifornii. (gogos)

Reklama

Reklama