Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Richard Tyler (M. Culkin) je malý hoch, co pro strach nemá zrovna uděláno a existuje-li byť jen nepatrná šance, že se může něco stát, snaží se jakémukoliv nebezpečí všemožně předejít. Jednoho dne jej otec požádá, aby se vydal do obchodu, ale během cesty se strhne průtrž a schová se v knihovně. Chce odsud zavolat domů, ale neznámo jak se ocitá v kouzelném světa literatury. Setkává se s Vládcem knih, který mu poví, že aby se dostal zpátky, bude muset přestát několik zkoušek. V tom mu však budou pomáhat jeho noví přátele – přesněji řečeno mluvící knihy – Dobrodružství, Fantazie a Horor. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

RKBoy 

všechny recenze uživatele

Dnes to považujem za priemer ale ako malý som tento film miloval.Teraz to na mna pôsobí aj dosť jednoducho a animácia sa mi už nezdá tak skvelá,takže nostalgia má vplyv na hodnotenie.Ale aj tak sa jedná o jednoduchý rodinný film , ktorý je milý a hlavne obrovský zážitok pre deti do 10 rokov (aspoň pre mňa bol :) ). ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Ďalší film, ktorý som videl v detstve kedysi hoooodne dávno a na ktorý som úplne zabudol. Pamätám si len pár zábleskov, a že som to pozeral za skorého rána, keď slnečné lúče len pretínali koruny stromov. Ak ma pamäť neklame, ešte som vtedy nechodil ani na ZŠ. Síce si pamätám z toho len na pár zábleskov, ale moje pocity/predstava dnes/ po rokoch sú zhruba ako moje hodnotenie. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jen 57%??? Jděte se bodnout rohlíkem, mně se tahle pohádka o jednom ustrašeném chlapci a knihách líbila. Animovaná část sice nebyla technicky nic extra, ovšem dobrodružný příběh plný fantazie mě uchvátil... Snad je to tím, že odjakživa zbožňuju knížky a jejich ztvárnění i hlášky mě jednoduše bavily. Napůl hranou a napůl animovanou formou mi to připomnělo oblíbenou pohádku mého ranného dětství "Vodní děti" a námětem zase nejoblíbenější pohádku jen o málo pozdnějšího dětství "Nekonečný příběh". Původně jsem chtěla dát 4*, ale ta nedoceněnost mě naprdla, dám 5* vám natruc:-P. 85% EDIT: A vida, pomohlo to:-D. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nič sa nevyrovná tomu jedinečnému pocitu, keď som začítaný do dobrej knihy. Úplne ponorený do deja. Je to ako sladké drogové opojenie. Prebudenie skrytej fantázie. Uvoľnenie bezhraničnej predstavivosti. Paráda. Veľmi rád čítam. Taktiež sa mi hodne páčia fantasy námety. Nemám ani nič proti kombinácii klasického hraného filmu s kvalitne spracovanými animáciami. No a Macaulay Culkina dodnes považujem za najväčšiu destskú, filmovú hviezdu. Takže predovšetkým z týchto dôvodou sa mi rodinný, z časti animovaný, fantasy snímok "Strážca kníh" celkom páčil. *** ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

An old time animák, který je určen pro hodně mladé publikum. Když píšu mladé, tak tím mám na mysli opravdu hodně mladé. Dnes si moc nedovedu představit, že by takový film někdo aktivně vyhledával pokud by k tomu neměl konkrétní důvod. Jako ukázka toho, jak se kdysi dělaly speciální efekty, to není špatné, ale celé vylíčení hlavní postavy je až přehnaně absurdní. Pagemaster je z dnešní perspektivy spíš takový muzejní kousek než film, který by měl někdo důvod si pouštět (natož dětem v dnešní době). Přestože film mnohdy hrozivě pokulhával (neříkejte, že tak primitivní chování filmové postavy nemůže způsobit u dětí demenci), tak v celém svém světle by se dal zhodnotit jako průměrný tehdejší film svého žánru. Verze v původním znění potěší tím, že uslyšíte Patricka Stewarta, Whoopi Goldberg či třeba Leonarda Nimoye. A v neposlední řadě potěší hudba Jamese Hornera, ktará tomu přidává ještě trošičku víc. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • V pôvodnom scenári mal Macaulay Culkin (Richard Tayler) hrať chlapca neznášajúceho čítanie, ktoré si časom zamiluje. (Greenpeacak)
  • Mnoho herců z filmu se podílelo také na filmech Star Trek. Patrick Stewart hrál Kapitána, Whoopi Goldberg Guinan a Leonardo Nimoy ztvárnil Spocka. (Dlee)

Reklama

Reklama