Reklama

Reklama

Kukuřičné děti

  • USA Children of the Corn (více)
Trailer

Mladí milenci se na své cestě napříč Amerikou zastaví v malém městečku v Nebrasce a dozví se šokující věc. Jednoho dne před třemi lety zde děti, na příkaz démona zvaného ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, zabili všechny dospělé... V mysteriózním hororu natočeném na motivy povídky Stephena Kinga.
Dvanáctiletý kazatel přijíždí do malého městečka obklopeného nekonečnými lány kukuřičných polí. Ovládne místní děti a přikáže jim zabít všechny dospělé, aby jejich krev přiživila úrodu. Dětem je zakázáno tančit, hrát nebo zpívat a když je jim osmnáct, musí se obětovat kukuřičným polím. Některé z nich se pokusí utéct, ale krvelačný Malachai je uloví. Pár mladých milenců na cestě napříč zemí uvidí na cestě mrtvého mladíka, přivezou ho do zdánlivě pustého městečka a potkají tam jeho vyděšenou sestru. Dívka se jim snaží vysvětlit co se zde děje a varovat je před ďábelskou nadvládou teroru, ale dvojice jej brzy pocítí na vlastní kůži. Živí dospělí nejsou v Gatlinu vítáni, takže musí udělat vše, aby unikli z posedlého městečka živí... Literární předlohou dnes již kultovního snímku byla povídka mistra hororu Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

curunir 

všechny recenze uživatele

Od tunajšieho hodnotenia z ktorého si už viem urobiť celkom slušný názor som očakával niečo horšie, vo výsledku som bol však viac-menej prekvapený. On ten film má vlastne celkom aj hlavu a pätu, samozrejme zaužívané hororové napätie sa tu nijak nemení a odklon od poviedky i keď v mnohom značný a nie natoľko atmosférický v konečnom dôsledku natoľko nevadí, takže Deti kukurice možno radiť medzi slušný priemer. Film akosi presahuje Kingovi poviedku, ,,ten kto kráča medzi riadkami" tu naberá omnoho ucelenejšiu podobu, výsledok v knihe je úplne iný a ani hlavným hrdinom by sa mohlo o takomto konci iba snívať. Z hercov najviac vynikajú diabolskí haranti, John Franklin v úlohe Izáka je neuveriteľne démonický a odporný, oproti tomu je veľmi sympatické súrodenecké duo. Výraznejším kladom je potom ešte hudba, ktorá vďaka detským chorálom (trocha pripomínajú The Omen) dopomáha celkovej atmosfére filmu. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

První díl téhle dlouhé serie, není nijak výjmečný a ani zvlášt povedený. Celé se to odehrává, když pár jede kamsi krajinou všude samé kukuřičné pole. Do toho v nedalekém městečku se objeví kluk Izák co začne kázat nesmysly o bohu a podobný bludy a zmagoří všechny lidi až na dvě děti ty se nedají. Mladý pár po cestě srazí kluka a při cestě pro pomoc dojedou až do onoho města, kde zrovna cizince nemusí a chtějí obětovat. Naštěstí jak jinak se seznámí s těma dvěma dětma co jsou normální a pokusí se onen kult rozbourat. Atmosféra je tu docela solidní, ale někdy se děj až příliš vleče. ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Atmosféra mesta "duchov" skĺbená s atmosférou všadeprítomných fanatikov bola skvelá. Keď sa k tomu pridá Izák, jeho poskok Malakai - vrah ktorí vyzerá ako zlé alterego Rona Weaslyho a kopa kukurice, film je to naozaj nadpriemerný. Trošku ho zrážajú nezvládnuté špeciálne efekty v závere, ale inak som spokojný. 70 % ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Vesnickým skautíkům chybí, už jen krůček k dosažení jejich nejcenějšího bobříka "přežití bez rodičů" v rozsáhlých kukuřičných lánech v čele s Isaacem[prozatimní] a Malachaiem[čekatel]..(dva kohouti v jednom popcornu) a se starostlivým strýčkem(Ten, který kráčí mezi řádky), sledující vše přísným okem vedoucího. Tuto bohulibou činnost, se jim však snaží překazit dva dospěláci "kdoví odkud", jenže parta dětí, se sebou nenechá vorat. :)) Tak jen směle do toho, mládežnící.. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Slušná šokující otvírací scéna a výborní představitelé Izáka (proboha ten kluk je snad na dopingu, takovej výkon) a Malachaie (nepromarněný portrét buranského maloměšťáka poslušného kterémukoliv náboženství, co je zrovna v kurzu). Slabina filmu je snaha tvůrců diváky neděsit konstantně a zmírňovat napětí výstupy přeslazeného ústředního páru, dvěma roztomilými dětičkami a změna konce oproti výborné Kingově povídce je vysloveně debakl, ze kterého se svíjí trapností i podřezaná mrtvola chlapce zapomenutého v kufru auta. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 100. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)
  • Na palubnej doske v aute Burta (Peter Horton) a Vicky (Linda Hamilton) je možné zahliadnuť zbierku poviedok "Nočná zmena" (Night Shift) od Stephena Kinga, v ktorej sa nachádza aj poviedka "Kukuričné deti". (beso74)
  • Důvodem, proč vznikla další pokračování, spočívá ve smlouvě. Producent totiž od Stephena Kinga kromě práv na příběh získal i práva na název. (Petrus1)

Reklama

Reklama