Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sotva se otec George Banks vzpamatuje ze svatby dcery Annie, čeká ho další rána. Annie a její muž Bryan totiž rodině s nadšením oznámí, že čekají dítě. Aby si dokázal, že ještě není tak starý, zajde George do posilovny, nechá si obarvit vlasy a rozhodne se prodat dům, aby se mohl s Ninou přestěhovat na pobřeží a splnit si tak dávný společný sen. Jediný kupec, arabský podnikatel Habib, sice překvapí nabídkou dalších patnácti tisíc dolarů, pokud se vystěhují do deseti dnů, ale George ji přijme, aniž se s Ninou poradí. A to je chyba, protože se vzápětí dozví, že je nejen nastávajícím dědečkem, ale znovu také nastávajícím otcem. Přestože se mu myšlenka na nadcházející rodičovství příliš nezamlouvá, nezbývá než odkoupit dům zpátky a začít se připravovat na blížící se "radostné" události, které přijdou v nejméně vhodnou chvíli, a navíc u obou žen současně. (TV Nova)

(více)

Recenze (100)

Tominni 

všechny recenze uživatele

Je potřeba re-make, když existuje tak pěkný původní film? V tomto případě musím přiznat, že odpověď je ne. Kouzlo se z toho vytrácí (nic proti S,Martinovi a D.Keaton - oba jsoui fajn). Ale ty ne zcela dobře napsané situace - viz prodej domu nebo postava Habiba, to prostě nesedí. Takže místo pohody to je spíše křeč. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Pokračování neztrácí skoro nic z předností, který měl první díl. Vracej se všechny důležitý postavy, včetně Martina Shorta alias dokonale teplýho koordinátora, tentokrát čehokoliv. Jediný, co bych scénáři vytknul, by bylo těhotenství Niny. I když přineslo pár zajímavejch situací, zdálo se mi hodně zbytečný. Navíc bylo na Diane Keaton vidět, že už vážně neni ve věku, kdy by mohla otěhotnět, takže jí ani nešlo roli nastávající matky vůbec uvěřit. Ale výměnou za porci slušný a nenucený zábavy jsem schopnej leccos prominout, čtyři slabší hvězdy. ()

Reklama

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Father of the bride and a baby? Get out of town! Jestli se zdálo, že svatební jednička měla všechno, tak pak nedokážu popsat to, co všechno nám dává její mateřská následovnice. Každý je tak starý, na kolik se cítí, a tak George v průběhu flmu stárne a Nina mládne. Jdou si každý svoji vlastní cestou, ztrácí se v těle a mysli, až se nakonec nachází v tom okamžiku, kdy si uvědomí, že hlavní jistotou je jejich láska a souznění. Rodina Banksových se v průběhu devíti měsíců rozroste rovnou o několik členů rodiny, a nemusí jít v tomto případě pouze o životy nové a neposkrvněné. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nejlepší nápad celého filmu je prozrazen v českém názvu, což malinko prozrazuje to důležité, ale to nevadí. Film funguje jako komedie, funguje i jako rodinný film, ale je vidět, že místy ani tvůrci nevěděli, čím to pořádně naplnit, aby diváka skutečně zabavili. Herci jsou ale pořád stejní a natolik příjemní že se to dá kousnout. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Dvojka filmu Hlava rodiny je podle mého názoru na vyšší úrovni, není jen to opakování fórků z jedničky. Pokud pokračování filmu udrží a překročí kvalitu prvního dílu, je to vždycky znamení, že tvůrci neměli potřebu jen se opakovat a stavět na předešlém úspěchu, ale že se někam posunuli. Děj se oproti jedničce logicky posunul dál a z toho vyplynula i hromada nových příležitostí k novým humorným situacím, které tvůrci zvládli na sto procent. Herci v hlavních rolích byli skvělí, což není třeba rozebírat. Když jsem v jedničce trochu vyzdvihnul Martina Shorta, platí to i teď. On a jeho parťák (B.D. Wong) dali filmu šťávu, na kterou nezapomenete. Film kromě humoru obsahoval i notnou dávku dojímavých scén a ty, alespoň pro mně, dali filmu kouzlo, které budu chtít podstoupit častěji. Opravdu se to hodně povedlo. Co dělá film filmem, to je taky hudba a i tentokrát je fajn, že hudbu dělal Alan Silvestri a svým uměním podtrhnul krásu tohoto příběhu. Hodnotím tak, jako první díl, ale to jedno procento přidám určitě rád: **** - 91%... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Deska na hru Scrabble obsahuje spoustu slov, která se vztahují k těhotenství a porodu. Jeden z hráčů také složil lékařský termín epiziotomie. (HappySmile)
  • Věta "Mám jeden geniální nápad za druhým" pronesená Georgem Banksem, když mluví o prodeji jejich domu, je ta samá, kterou řekne ve filmu Past na rodiče (1998) Hallie o výměně dvojčat. Scénář k oběma filmům napsala Nancy Meyers. (HappySmile)

Reklama

Reklama