Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mahoney, mohutný Hightower, střelec Tackleberry, bláznivý Zed, imitátor Jones, dračice Callahanová, nesmělá Hooksová se tentokrát musí postavit nové výzvě, před kterou je postaví jejich velitel Lassard. Tou je program Občané na hlídce. Myšlenka celé akce je prostá: jedinou cestou, jak se lze vypořádat s pouliční zločinností, je angažovat prostého občana. Lassard se tedy rozhodl přivést vybrané dobrovolníky na policejní akademii, kde by se cvičili v technikách sebeobrany a boji proti zločinu po boku uniformovaných policistů. I tentokrát má však Lassard proti sobě a své občanské "domobraně" zarputilého nepřítele poručíka Harrise s jeho nohsledem a lichometníkem Proctorem. A tak zatímco Lassard odjíždí, aby se zúčastnil výročního mezinárodního sjezdu policejních náčelníků, převezme Harris velení nad Akademií a zcela záměrně a cílevědomě začne Lassardův projekt sabotovat. Jenže v příhodné chvíli Mahoney s kolegy a jejich civilní cvičenci ukáží, co v nich je. Předvedou Harrisovi a všem, jak dokáží využít svých nově nabytých zkušeností. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

rublik05 

všechny recenze uživatele

V Občanské patrole tvůrci již definitivně rezignovali na nějaký smysluplný příběh, film působí jako takový slepenec několika na sobě nezávislých skečů, které sice pobaví, přesto jsem se ale nemohl zbavit dojmu, že většinu z nich jsem už viděl v dílech předešlých. Týká se to drtivé většiny scén, takže čtverka opět působí jen jako zbytečná vykrádačka, která nepřináší absolutně nic nového, tedy snad kromě návratu legendárního kapitána Harrise. Jde vidět, že sérii brutálně dochází dech, už jen recykluje již několikrát viděné nápady, což mi přijde jako obrovská škoda, neboť herci na to podle mě pořád mají. 4/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jednička byla takový malý kult mezi komediemi, byla neotřelá a skutečně zábavná. Lassardova skupina má tentokrát poměrně odlišný úkol: s pouliční zločinností má pomoci prostý občan. Očekávaně jde opět o různorodou skupinu adeptů, takže instruktorům bude znovu pořádné horko. Policejní akademie skončila v roce 1994 dost bolestivým sedmým dílem, ovšem i čtyřka už hodně střádala a jen parazitovala na populární osmdesátkové značce. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Už je to opravdu nějaký ten pátek, kdy jsem se díval na tuto sérii, nicméně vím, že jsem tento díl viděl jako poslední, protože při mým prvním dětským zájmu o Police Academy tento díl kdoví proč při vysílání série přeskočili. Každopádně jsem se narozdíl od dalších dílů bavil. Je tu pořád Gutenberg jako Carey Mahoney, za což jsem byl vděčný, i když nemá zas tak významnou roli jako dřív. Jsou tu ale pořád bývalý gangster Zed s 'malým mužem' Sweetchuckem, kteří mě bavili hlavně jako stand-out duo ve třetím díle. Taktéž mě bavila ta šílená babka. Tvůrci se tu více utrhli ze řetězu, ale rozhodně bych ho neoznačil jako někteří 'nejhorším' nebo 'nejblbějším' dílem. Ale každý má právo na svůj vlastní názor, to respektuji. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Další porce lidové zábavy na pokračování z nekomplikovaných 80. let, která se spoléhá především na staré známé Mahoneyho a spol., kteří nám zas a znova neúnavně servírují ty samé provařené gagy. Takže se tu opět všemožně padá, znovu se podíváme do baru Modrá ústřice a nechybí ani záškodnicky použité vteřinové lepidlo a slzák. Ve čtyřce se vrací kapitán Harris, ale bohužel tu naposledy vidíme Mahoneyho, Nogata, Copelanda, Sweetchucka a co je nejhorší - i Zeda (který tu ale aspoň dostal slušný prostor). Film tradičně uzavírá velká policejní akce vrcholící honičkou, tentokrát v oblacích (viz. filmový plakát). Z nostalgie nemůžu jít pod tři hvězdičky. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Čtyřka tak trochu kopíruje trojku. V třetím díle se objevují nové charaktery, které studují policejní akademii. Čtvrtý díl objevuje opět nové tváře jen s drobnou změnou. Tou změnou je, že se rekrutují z řad občanů a nebudou z nich policisté. Jinak opět vidíme výcvik a najdeme další vcelku vtipné postavy. To jen značí fakt, že tvůrci ještě jednou, a nutno dodat, že naposledy, dokázali vymyslet různé charaktery, povahy a fyzicky odlišné proporce lidí, kteří by ještě mohli být vtipní. Ale je to už na hraně. Jestliže se ve trojce celá řada vtipů opakovala, ve čtyřce je to ještě patrnější. A co je patrné mnohem víc? Že tvůrcům skutečně dochází dech. Lehce je to pozorovatelné i na množství chyb, které štáb udělal. Kromě těch uvedených v zajímavostech. Například tvář pilota letadla se Zedem a Sweetchuckem, což je také uvedeno v zajímavosti, je vidět prakticky celá, což považuju za opravdu velkou chybu diletantských rozměrů. Další kupříkladu když sedí Proctor v kabince WC. Vykonává velkou, dá se předpokládat. Ovšem jakmile na stadionu vstane, ač se tvůrci docela snažili, je mu vidět okraj spodků. A pro změnu jakmile se vydá Harris na plot, na Proctora se spustí doslova liják zatímco na poručíka neprší ani trochu. Roli Sharon Stone jsem nepochopil vůbec. Ano, v každém díle se vedle Mahoneyho objevuje krásná dívka, ale podle mě zde Sharon měla působit hlavně jako propagátor a lákadlo pro diváky. Jako by konec té nejslavnější série Policejní akademie symbolizoval i konec čtvrtého dílu. Steve Guttenberg alias Mahoney odlétá v balónu, v dalších dílech se již neobjeví a nejen on. Spolu s ním i třeba legendární Modrá ústřice. Další díly jsou podle mě už relativně zbytečné. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Sharon Stone (Claire Mattson) sa rozhodla účinkovať v tomto filme potom, čo sa jej rozpadlo prvé manželstvo. V tejto neľahkej životnej situácii sa rozhodla, že najlepšou terapiou bude stráviť nejaký ten čas s bandou komediantov. (beso74)

Reklama

Reklama