Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Zajímavosti (32)

  • Shane Black původně plánoval, že natočí romantickou komedii o dvou mladých lidech z Los Angeles. Svůj scénář dokonce poslal Jamesi L. Brooksovi, který nebyl úplně nadšený. Jisté části se mu ale líbily a Blackovi doporučil, aby se jich nezbavoval, jen k nim přistoupil tak, jako kdyby točil Čínskou čtvrť (1974) s Jackem Nicholsonem, jehož postavu by však hrál Jack Nicholson z Lepší už to nebude (1997). [Zdroj: moviezone.cz] (CrypzzXD)
  • Shane Black měl problémy udat rok a půl psaný scénář k filmu. Zachránil ho až legendární producent Joel Silver. [Zdroj: moviezone.cz] (CrypzzXD)
  • Film je natočen na motivy románu Bretta Halliday „Bodies Are Where You Find Them“. (NGP)
  • Kiss Kiss Bang Bang je poslední film, který Susan Levin produkovala pod svým rodným jménem. Pod dalšími projekty už je vždy uváděna jako Susan Downey. (Endiiska)
  • Na začátku filmu se v roli 9letého kouzelníka Harryho objevuje Indio Falconer Downey, syn představitele dospělého Harryho Lockharta (Robert Downey Jr.). Indio byl v době natáčení o něco málo starší než jeho filmová postava. (KarKulA)
  • Ve filmu se podíváme do klubu reprezentujícího „živé umění,“ čímž se jednu dobu živil Robert Downey Jr. (HellFire)
  • Na festivalu v Cannes poctilo obecenstvo film potleskem ve stoje. (HellFire)
  • Vyzvánění Perryho telefonu je píseň „I will survive.“ (HellFire)
  • Název filmu odkazuje na známou filmovou kritičku Pauline Kael, která napsala: „Slova Kiss Kiss Bang Bang, které jsem viděla na italském plakátu v jednomu snímku, jsou asi nejkratším vyjádřením základních požadavků na filmy.“ (imro)
  • Robert Downey Jr. se v době natáčení snímku léčil ze závislosti na drogách a alkoholu, proto se Val Kilmer po dobu produkce zřekl alkoholu na důkaz solidarity. (imro)
  • Ve studiu Warner Bros původně uvažovali o větším rozpočtu filmu, který zahrnoval honorář pro Harrisona Forda. Ten si to ale později rozmyslel a roli detektiva po něm zdědil Val Kilmer. (imro)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama