Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většina večírků na rozloučenou se svobodou zklame vaše očekávání. Buď se nic neděje (nuda), nebo se opijete tak, že si nic nepamatujete (nuda a kocovina). Ale tenhle film vám ukáže, jak má vypadat pravá “pánská jízda“! Nejdete v něm sex (plno nahých dívek), drogy (osel šňupající kokain) i rokenrol (a pořádně hlasitý). Nenechte si utéct ani minutu této bláznivé komedie! (Guild Home Video)

(více)

Recenze (54)

vodnarik 

všechny recenze uživatele

Bol som na túto komédiu zvedavý kvôli Tomovi Hanksovi. Musím však povedať, že pre mňa dosť veľké sklamanie. Tom nijak extra nevynikal. Jediná scéna, na ktorej som sa úprimne pobavil, bola tá v 3D kine, za ktorú dávam tú jednu hviezdu. Keď si chcem pozrieť film s mladým Tomom, pustím si radšej komédiu Veľký či Turner a Hooch. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Blbý, blbější, ještě blbější a ještě blbější etc. ... Vnímání a tudíž i hodnocení filmu se odvíjí mimo jiné i od rámce, který autoři filmu a samotná doba vytvořili a do kterého pak film zasazuje samotný divák. Například vnímání a hodnocení Pánské jízdy bude poněkud odlišné, pokud bude zasazena do rámce parodie a satiry na soudobou mládež nebo do rámce nenáročné komedie pro soudobou mládež, nebo do rámce záměrného reklamně-antisociálního působení na soudobou mládež za účelem formování konzumního, povrchního, individualistické a infantilní mentality a způsobu života. Pak hodnocení v prvním případě budou hodně slabé tři hvězdy (jednoduchost, zábavnost a lákavost podobného chování převažuje nad kritikou a satirou, proto film neplní výchovný účel), ve druhém případě plnohodnotné tři hvězdy (nenáročná komedie pro nenáročnou mládež s nenáročným poselstvím věrnosti v lásce), ve třetím případě to bude Odpad! (amorální manipulace s mladou duší). Je tu ještě čtvrtá možnost – pohled z dneška do minulosti, kdy se rodilo vnímání, uvažování, cíle i způsoby jejich dosažení Američanů narozených v 60. letech 20. století – těch, kdo dnes stojí u kormidel nebo živoří v postindustriálních městech. Otázka zní – co a jak formuje mentalitu a cíle dnešní generace nového tisíciletí? Pokud jen hollywoodské filmy ........ Vlastně existuje i dnešní obdoba Pánské jízdy – Projekt X (2012). Zdá se, že dnes je vše vědomější a cyničtější., i když věrnost a láska je pořád žádaná. V nedaleké budoucnosti lze tedy očekávat touhu po čistotě, zdrženlivosti a spravedlnosti, protože lidé vždy touží po tom, čeho je málo. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pánská jízda přesně reprezentuje odlehčenou osmdesátkovou zábavu, která nebyla šešněrována prakticky žádnou cenzurou. V životě bych nevěřil že ve filmu takového svatouška jakým je Tom Hanks budou lítat polonahé ženské a příjde parádní vtip Nick the Dick https://www.youtube.com/watch?v=jrhfSBbu1bY Střelený film ze stáje Pata Profta, který komedie dělat uměl. 60% ()

davidek 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie o "zpívání", kde je k vidění i dost dobře jetej oslík a spousta ňader. Samozřejmě nechybí zápletka s třetím v pozadí, který se to snaží všemožně překazit. Bohužel má podporu u otce budoucí nevěsty. Absolutně nenáročný film, ale dobré fóry. Hanks dobrý, ale pozdější filmy o dost lepší. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Už to tedy dost zestárlo, soudobé bláznivé (teenagerské) pařby vypadají trochu jinak. Což ale neomlouvá upachtěné, často dlouze připravované "humory", které provádí banda ukřičených kreténů (a vyloženě jednorozměrných komických figurek) na odvázané, šílené rozlučce se svobodou, plné drog a šlapek. Snad jenom příčetný halama Tom Hanks a jeho rozumná nastávající z toho vycházejí celkem snesitelně – a posílení. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • Podľa bonusu na DVD je film inšpirovaný skutočnou "pánskou jazdou", ktorú zažil producent Bob Israel. (m.a.t.o.)
  • Do hlavnej ženskej úlohy bola obsadená Kelly McGillis, no jej účasť nakoniec padla, pretože sa režisérovi nezdala byť dostatočne sexi. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama