Reklama

Reklama

Fimfárum 2

Trailer

Čtyři zbrusu nové pohádky pro chytré děti a chytré dospělé z oblíbené knihy Jana Wericha. Klasik animovaného filmu Břetislav Pojar natočil slavný příběh maličkého Palečka, plný zvratů a dobrodružství o jeho cestě do světa a zase domů. Pod vedením Aurela Klimta ožijí tři navzájem si podobní hrbatí bratři. Hrbáči z Damašku přinášejí atmosféru exotického Blízkého východu s pestrostí orientálního vypravěčstvím, ale přitom o věcech nám všech dobře známých. Vlasta Pospíšilová ve Třech sestrách a prstenu vypráví vesnický dekameronský návod o tom, jak pro sázku o prstýnek zblbnout tři milující chotě. A Jan Balej dovolí bratrům Markovi a Koubovi prožít prastarý pohádkový příběh o kouzelném mlýnku, závisti, čertech s originálním vysvětlením jednoho přírodního úkazu v pohádce Moře, strýčku, proč je slané? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé příběhy mají své kouzlo. Jsou zajisté humorné, ale objeví se zde i závist a další známé lidské nežádoucí vlastnosti, které v těchto pohádkových příbězích nevyzní vůbec špatně. Jak jsem již napsal, nechybí zde humor, který samozřejmě není k popukání, nicméně je na ,,jiné" úrovni. Tento humor je krásně český a stejně tak i tyto příběhy. ()

Marvin* 

všechny recenze uživatele

Českou animovanou školu tu já můžu, navíc každý příběh je zde jiný a to nejen výtvarně. A velké plátno mu sluší, je tu krásně vidět ta živá, hrubá materiálnost oproti stále chladné digitální dokonalosti. Pro tuzemsko je i typický shovívavý pohled na nadměrnou konzumaci alkoholu (z toho si děti příklad neberte :-) ()

Reklama

Allan 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně o stupeň horší než první film. Už zde chybí taková ta dvojsmyslnost, kdy si přišli na své jak děti tak i dospělí. Troufám si tvrdit, že tvůrci prvního Fimfára si vybrali v podstatě ty nejlepší kousky z celé knihy a je tudíž težké je překonat. Několika uživateli opěvovaný hudební doprovod mi nepřišel zrovna dvakrát skvělý. Bohužel dost nonverbálního humoru je zde založeno na tom, že v pohádce se najednou objeví letadlo, televize, hraje elektronická hudba a podobné berličky, které bohužel vyvolají jen prvoplánový humor, ale na genialitu "jedničky" prostě nemají. Jinak samozřejmě slovnímu doprovodu pana Wericha nelze nic vytknout, je na filmu tím nejpoutavějším. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Na první díl vzpomínám jako na nápaditý a mírně temný antalogy film, který si mě celkem získal, každopádně díl druhý je mizernost naprosto neschopná jakéhokoliv zajímavého vyprávění, a kvalita všech příběhů šla naprosto do kytek. Stylizační vizuál pořád na stejné úrovni, bohužel dvojka vážně nemá tu samou sílu ve scénáři, a zůstává tím nejhorším z tohoto universa. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Na loutky jsem si už zvykl, tudíž mi nepřipadaly odpudivé jako minule. První příběh je hodně vtipný a zábavný (konečně vím proč je moře slané :-)), u druhého to lehce ochabuje, ale stále všechno dobré. Pak přijdou tři bratři hrbáči a moje pozornost šla na vandr, prostě mě to přestalo bavit, nepochopil jsem ani na konci smysl toho všeho, prostě 1* záležitost. Paleček mě už nijak nenadchl a ani znovu nepřilákal můj zájem. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Fimfárum“ Jana Wericha. (Ded@M@tes)
  • Jednotlivé povídky se natáčely ve studiích Anima, Hafan film, Krátký film a studio Zvon. (Ded@M@tes)
  • V pohádce „Hrbáči z Damašku“ hodí nosič do řeky dva pytle, u sultána jsou však pytle 3. (Pepy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno