Reklama

Reklama

Pod kůží

Trailer

Mladý pár se vydává do divočiny, kde chce strávit romantický víkend – výlet se ovšem rychle mění v noční můru, protože jejich auta se zmocní uprchlý trestanec a jeho přítelkyně. Nikdo z nesourodé čtveřice, kterou svedla dohromady náhoda, si ale nedokáže představit strašlivou hrůzu, která na ně čeká u zapadlé a opuštěné benzínové stanice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hned začátek napoví, že tenhle nízkorozpočťák si bude pomáhat chaotickým střihem. No a když jsem viděl ústřední pár, tak jsem věděl, že je zle. Dvě vemena, kteří si nejsou schopni rozdělat stan si vyrazí do přírody. Kvůli své nulové manuální zručnosti jsou nuceni k odjezdu do motelu. Jenže po cestě narazí na druhý ( záporný ) pár. A z kladného páru jsou najednou rukojmí. Jenže to pravý zlo na oba páry teprve čeká. Film sice obsahuje trochu té chaotické ( díky střihu ) akce, krve a napětí, ale taky otřesný herecký výkony. Navíc vše kazí naprosto dementní kamera. Místy mi navíc film připadal jako hodně špatná komedie. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemné prekvapenie. Začiatok bol síce pomalší, ale našťastie to netrvalo dlho, odkedy prídu nešťastníci na tú benzínku, snímok výrazne naberie na napätí a atmosfére. Prekvapili aj slušné gore scénky a mordovačky. To najlepšie však čo ma v horore po dlhej dobe potešilo je zhmotnená predstava niečoho neurčitého, desivého zla, proti čomu sa účinná zbraň hľadá len ťažko. Film mi v tomto smere pripomenul Vec, len tu "nákaza" zaúradovala prakticky okamžite, nekompromisne a riadne nepríjemne. Na druhú stranu výrazne otravovala zlá kamera, hlavne v kritických chvíľach, roztrasené a chaotické zábery často degradovali tie najlepšie scénky. Ale aj napriek zmieneným nedostatkom, snímok by nemal uniknúť pozornosti žiadneho hororového fanúšika, za pozretie stojí. 60/100 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pod kůží“ je malý film, který dokáže zaujmout tím, že jsou zde sice klišé, která jsou pro americký horor typická, ale zároveň jsou zde momenty, kdy jsou tato klišé postavena na hlavu. Jsem si jistý, že každý jiný film by zde ještě řešil vztah mezi rukojmími a zločinci, ale „Pod kůží“ se na tohle nezaměřuje a řeší situace dobře a vlastně i celkem inovativně. Je jednodušší se spojit s nepřítelem proti společnému nepříteli než bojovat každý sám za sebe. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Béčko jak má být - nekomplikovaný přímočarý děj, skvělá zápletka s bodlinatým parazitickým mutantem neznámého původu kombinovaná s únosem dvou měšťáků dvěma nevypočitatelnými white trash magory, vcelku schopné a uvěřitelné herecké osazenstvo, tedy potenciální minimálně čtyřhvězda, ale... Ale kamera a střih. Musím to snad nějak podrobněji vysvětlovat? Prostě další režisérský nýmand, který z nedostatku ne snad financí jako spíš fantazie a tvůrčí invence vyrábí trikové scény hystericky skákající kamerou a frenetickým střihem. K zblití. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

V úvodu filmu se setkáváme s dvěma páry lidí, jejichž činy nechávají diváka přemýšlet nad tím, kdo z nich je větší smolař. Jestli ňouma Seth a jeho kočka Polly, kteří sice nedokáží postavit stan, zato ale dokáže jeden z nich základní část pro jeho stavbu zlomit; nebo uprchlý zločinec Dennis a jeho zfetovaná holka Lacey, která jednu chvíli pořád mele něco o nějaké Ginger. Ti zase měli ten pech, že jim fáro vypovědělo službu, když to nejmíň potřebovali. Během své pěší chůze po krajnici narazí na právě projíždějícího Setha a Polly, kteří nakonec musí romantické chvíle strávit v zablešeném motelu u cesty, místo pod hvězdami. Přepadnou je. Nikdo z těch čtyř však nemohl ještě ani tušit, jakým hrůzám budou muset čelit a jak se jejich cesty nakonec protnou. V rámci žánru nabízí Splinter poctivou, avšak pořád průměrnou podívanou, která ničím nepřekvapí. Výrazné plus má ona odpudivá "Věc", která je vskutku mimořádně dobře vytvořena a osoby, jí "postižené" mi připadaly jako z The Last Exorcism. Schopnost lámat části končetin proti jejich přirozenému fungování nemá jen tak někdo:) Film rychle utekl a jeho závěr je jen předpokládaným klišé. "Lacey byla stejná." - "Já nejsem jako ta tvoje bílá zfetovaná čůza!" ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Oklahoma City. (Terva)
  • Na Sceramfestu získal snímek šest cen. Toby Wilkins za nejlepší režii, David Michael Maurer za nejlepší střih, Ozzy Alvarez za nejlepší make-up, Elia Cmíral za nejlepší hudbu, Ted Kroeber a Kai Barry za nejlepší kameru a tým specialistů za nejlepší speciální efekty. (Terva)
  • Fangoria Chainsaw udělila Justinu Raleighovi a Ozzymu Alverazovi cenu Motorová pila za nejlepší make-up. (Terva)

Reklama

Reklama