Reklama

Reklama

Pod kůží

Trailer

Mladý pár se vydává do divočiny, kde chce strávit romantický víkend – výlet se ovšem rychle mění v noční můru, protože jejich auta se zmocní uprchlý trestanec a jeho přítelkyně. Nikdo z nesourodé čtveřice, kterou svedla dohromady náhoda, si ale nedokáže představit strašlivou hrůzu, která na ně čeká u zapadlé a opuštěné benzínové stanice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je dobrý horror. Navíc už to po vlně "násilných exploiťáků" chtělo trochu obměnu v podobě nějakých těch příšerek ... a tohle se fakt povedlo. Co dělá film tak dobrým, i když se odehrává skoro jen na jednom místě jednu noc je zejména nápad. "Zlo", nebo příšera, baktérie nebo rostlina či co je také neuvěřitelně krutá k napadeným hostitelům, ale taky je naprosto nedefinovatelná a nepopsatelná ... Takže to cosi, co ohrožuje partičku lidí na benzínové pumpě vám fakt popisovat nebudu, to se prostě popsat nedá ... docela bizzard ... Jinak ten nápad s "útočníkem" a obranou na bnzince, herci a scény jsou úplně výborné, hodně napínavé, perfektně zahrané a celkově dost originální. Výborně jsem se bavil, některý nápady byly fakt gut. Pro "průměrného" nadšence do horrorů rozhodně zajímavá věc ... doporučuju ... ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Malý hororový triler, na ktorom sa žiaľ nízky rozpočet prejavuje najmä uhýbajúcou a roztrasenou kamerou a videovizuálom. Pritom neoriginálny biologicko-invazívny námet je spracovaný viac než uspokojivo, herecké výkony v rámci žánru tiež ujdú a vývoj deja nudí minimálne. Chcelo by to ale rimejk. S poriadnym rozpočtom a poriadnym filmovým vizuálom. Za tri ostne. (28.12.2023) ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Horor o zabíjáckých parazitech, co dělají z lidi živé ježky? Proč ne, ono to totiž až překvapivě dobře funguje. Dva páry - jeden tak trochu kriminálnický a druhý zcela normální - svedené špatnou náhodou dohromady se ocitají na osamělé benzínce, kde záhy zůstanou uvěznění, protože na ně venku číhá parazit ovládající tělo (i jednotlivé jeho části) svého hostitele. Napětí tu je, vcelku dobří herci taky, pár dobře promyšlených drastických scén jakbysmet... vše nasvědčovalo tomu, že bych tomu klidně mohla dát plný počet hvězdiček. Megalomanský a trochu kýčovitý závěr to trochu pokazil a proto jsem nakonec na hodnocení musela trochu ubrat. Ale i tak se jedná o poměrně originální počin, který si pozornost jistě zaslouží. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pod kůží“ je malý film, který dokáže zaujmout tím, že jsou zde sice klišé, která jsou pro americký horor typická, ale zároveň jsou zde momenty, kdy jsou tato klišé postavena na hlavu. Jsem si jistý, že každý jiný film by zde ještě řešil vztah mezi rukojmími a zločinci, ale „Pod kůží“ se na tohle nezaměřuje a řeší situace dobře a vlastně i celkem inovativně. Je jednodušší se spojit s nepřítelem proti společnému nepříteli než bojovat každý sám za sebe. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

No mně osobně to monstrum moc povedený nepřišlo. Bodlinky a jejich projevy byly docela příjemný na sledování, ale jako samotný to nebylo moc děsivý a hlavně ani moc ukázaný. Bohužel mi to stvoření přišlo lehce impotentní, vzhledem k tomu, co se mu povedlo za celou tu dobu udělat v porovnání s tím, co jsme viděli, že umí. Půlku filmu jsou v bezpečí díky dveřím a výloze, kterou se ani nesnaží nějak barikádovat a dveře (jak je několikrát ukázaný) zamykají jen podle nálady nejspíš a bohužel jim to proti tomuto nepříteli stačí. Nebudu už moc víc konkretizovat, abych zbytečně neprozrazoval . . . Velký plus byli herci, kteří mi sedli všichni. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Oklahoma City. (Terva)
  • Na Sceramfestu získal snímek šest cen. Toby Wilkins za nejlepší režii, David Michael Maurer za nejlepší střih, Ozzy Alvarez za nejlepší make-up, Elia Cmíral za nejlepší hudbu, Ted Kroeber a Kai Barry za nejlepší kameru a tým specialistů za nejlepší speciální efekty. (Terva)
  • Fangoria Chainsaw udělila Justinu Raleighovi a Ozzymu Alverazovi cenu Motorová pila za nejlepší make-up. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno