Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle je ukázka toho, že předhodit divákovi dílo naivní-tak čistě, že by se z něj mohli učit i ty nejnaivnější pohádkové postavy filmového světa-nemusí být nutně recept na katastrofu........Nimoy si po své předešlé StarTrekovské režijní škytavce asi uvědomil, že sice umí udržet vážný výraz ve Spockově obličeji ale už neumí udržet dynamiku a stravitelnost čistě vážného sci-fi filmu....tak to vzal z druhého konce a nutno dodat, že velmi povedeně....Všechny ty vtípky, střeštěné situace a skoropohádkový příběh-jsou evidentně tvořeny s radostí, hravostí a odvahou...Jako divák to cítím, dokážu to ocenit a s radostí pak přehlédnu pár drobných přešlapů=80%= ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Zábavné 80's sci-fi, které je víceméně definicí toho, proč mě SG univerzum tak baví. Má to své veliké mouchy (přestřelený závěr, přílišné tlačení na eko-notu, absence de facto jakékoliv akce a záporáka), ale i tak bych za takhle příjemné a uvolněné sci-fi byl velice rád i v dnešní době. Navíc ty krásně jednorozměrné charaktery první posádky jsou neskutečně kouzelné. Pomezí 3* a 4*. 70% ()

Reklama

Nautila 

všechny recenze uživatele

Johó, Startrekovský film jako tutová komedie! Po (nebo spolu s) The Motion Picture ten z dobrých filmů staré série. Bavila jsem se a smála tak, jak u Star treku ještě ne (a to se u seriálu směji normálně), zvláště Spockova konfrontace se starou dobou se povedla. Jen výtku bych měla ke konci. Ty mimozemské verlyby by mě vážně zajímaly a on se člověk nakonec o nějaké pointě vůbec nic nedoví. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ano Ano Ano treekies film opět se vším co k němu patří. Snaha o vyjádření myšlenky v tomto případě o ochraně zvířat, která je však ve skutečnosti myšlena více globálně je skvěle provedeno. Akce a star trek jednou nejsou a být nemohou. A komediální stránka ( chtělo by to ještě nějaké lepší a více hlášek kamenné tváře Spoka ) je to opravdu skok od původních filmů, ale musím říct... skvělý nápad. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Takový Star Trek neStar Trek, který je neobyčejně vtipný a zábavný a skoro vůbec se neodehrává ve vesmíru!( což je tedy kvůli určitým vesmírným faktům, které Star Trek poněkud ignoruje, skoro dobře) Prostor, jaký byl zde dán ojedinělým charakterům, je s předchozími Star Trek filmy skoro neporovnatelný, tedy, tady je samozřejmě větší a to je určitě dobře, protože v prvních třech filmech mi mimojiné trochu vadila i jistá odměřenost, a to tady nehrozí. Zaměření na přírodu je sympatické, stejně jako spousta detailů z nichž bych vypíchnul především sympatický a lidsky neegoistický (jak poznamenal pan Spock) předpoklad (autorů) o velrybí inteligenci a hlavně cestování v čase, jehož případné paradoxy jsou vyřešeny za pomoci "osudu", jak to naznačil v jedné scéně ve starém Enterprise tuším Scotty nebo Sulu. Hudba Leonarda Rosenmana je do tohoto typu filmu silně netradiční ( určitě mě zaujaly až barokní postupy), ale rozhodně zdařilá. Kirkova posádka mi, vyjma Spocka, nikdy nepřirostla tolik k srdci ( ačkoliv jsem ze starého seriálu docela dost epizod zkoukl), ale je klidně možné, že se to po zhlédnutí jejich čtvrtého filmu, změní...Dodatek: a můžu říct, že změnilo natolik, že s odsupem času mám Kirkovu posádku mnohem raději než tu Picardovu....tomu říkám obrat :-) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Leonard Nimoy byl osobně s výsledkem své režisérské práce velmi spokojen. V rozhovorech řekl, že režii tohoto dílu považuje za svůj největší dosavadní úspěch. Poté, co se i třetí pokračování stalo hitem (režiroval jej rovněž Nimoy), se i čtvrtý díl stal kasovním trhákem a Leonard Nimoy v Hollywoodu stvrdil svou pověst dobrého režiséra. (WolfR)
  • Můstek Saratogy byl vybaven zbylými dekoracemi z můstku Enterprise. (WolfR)
  • Natáčelo se od 24. února do 5. května 1986 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)

Reklama

Reklama