Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Imunolog Steven Seagal se snaží najít protilátku proti nebezpečnému viru, který do vzduchu úmyslně vypustila militantní skupina v čele s Patriotem. Musí to být co nejrychleji, neboť v důsledku biologické katastrofy umírají stovky lidí… (TV Prima)

Recenze (248)

Zagros odpad!

všechny recenze uživatele

Filmy se Segalem vcelku ujdou, některé z nich jsou dokonce fajn akční podívaná, ale tohle se zkrátka nedalo. Slabý příběh a ještě slabší obsazení dělají z Patriota jeden z nejrychleji zapomenutých filmů vůbec. Již na druhý den jsem nevěděl, o čem to bylo... I když teď (po mnoha letech) si vzpomínám - o ničem! Jeden z dalších zasloužených odpadů. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí jsem tomu z milosti střelil jednu * a odhodil to jako nejslabší Seagalův film. Jenže včera jsem si to pustil znovu a zase tak otřesné a slabé jako poprvé mi to nepřipadlo. Hlavně mě překvapilo, že je to natočené podle nějakého románu. Napodruhé jsem do filmu pronikl trochu více, už mě nešokovalo to, že tady Steven zmlátí jen pár lidí (cca 5-6 vteřinová záležitost), že ten film není o Seagalovi, ale o ději, který sice není nijak převratný ani originální, ale není ani nějak extra nudný či hloupý. Je to takový moderní akčnější western. Myslím, že 19% si tady ten film v žádném případě nezaslouží, takž normálně bych po druhém shlédnutí zvedl své hodnocení o jednu *, ale abych trošku zvedl celkové procentuální hodnocení, tak ještě jednu navíc (o níž jsem stejně přemýšlel tak jako tak) přidám. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Od malička jsem se rád motal mezi zkumavkami, jehlami a mrtvolami, takže když jsem se pak v patnácti rozhodoval co dál, doktořina byla pro mě jasná volba, jakoby říkala tvář Wesleyho McClarena. Cha chá, vtip roku. Já nevím, proč se proboha Seagal upíše takovýmu blábolu! On je tu od toho, aby mlátil, kopal a řezal uječený a drzý smrady a né se šťoural v baňkách! Jedna hvězdička za to, že i v té největší pitomosti má Steven pěkný ohoz (sluší mu prakticky cokoliv) a za jeho typické pohyby (chůze, uchopování předmětů), které jsou pro něj charakteristické...toť vše! ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi nevadí téma, které se kromě závěrečné pasáže (vojáci sbírající květiny byli dobrou recesí, následné shazování kvítí z helikoptér je však už moc) drží relativně při zemi, ale vadil mi opravdový nedostatek akce ze strany S.S. (rozuměj Steven Seagal). Protože v jeho filmech by akce být měla, i když se idea drží někde v zelených hladinách. V Aljašce to také šlo. ()

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Jako oslava ekologie, doktorství, imunologie, přátelství, venkovského a indiánského života, proč ne? Ale jako akční film se Stevenem Seagalem? To si z nás snad autoři vystřelili? Seagal si zahrál doktora venkovské díry, kterou zamoří smrtelný toxin a začne zabíjet obyvatele. Seagal najde protilék, jediným problémem tak zůstává militantní skupina vedená totálním magorem ideologicky bojujícím proti FBI a CIA. Nezbývá než je zlikvidovat a podat protilék všem obyvatelům městečka. Nejen že je příběh zcela špatně napsaný, ale debilní dialogy, nelogičnost (vůbec není vysvětleno, proč se nenakazil virem sám Seagal, že by byl odolný nejen vůči kulkám?), vůbec žádná akce (dvě přestřelky a pár Seagalových úderů nepočítám) a totální nuda nedává jinou možnost, než uvrhnout tento film na absolutní dno Seagalovy filmografie. Sice zde nevypadá tak špatně jako v pozdějších filmech, ale oproti tomuto je i „Cizinec“ pořádné vzrůšo. Nejlepší tak na celém snímku zůstává hudba (akčnější než řada nových Seagalových filmů) a záběry panenské přírody. To je možná hodně pro jejího milovníka Seagala, ale postrach pro jeho příznivce a věrné diváky. Hudba: Steve Edwards ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • První film Stevena Seagala (Dr. Wesley McClaren) vydaný přímo na video, nicméně v některých zemích byl i přesto uveden v kinech. (DJMaroko)
  • Vo filme má Dr. Wesley McClaren (Steven Seagal) svoju asistentku. V skutočnosti je to Seagalova dcéra Ayako Fujitani. (Seag)
  • Film se natáčel v Ennisu v Momtaně. (rafix)

Reklama

Reklama