Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Absolventka práv Andrea Sachsová zvaná Andy by se chtěla stát novinářkou. Jako průpravu chce vzít na rok místo ve vydavatelství Elias-Clarke. Tady vydávají i proslulý módní časopis Runway, v jehož čele stojí chladná a obávaná Miranda Priestlyová. Už v den, kdy se přijde představit, si Andy všimne, že se před ní třesou všichni zaměstnanci, zejména asistentka Emily Chaltonová, která právě povýšila a šéfka za ni hledá náhradu. Mirandě nepadne do oka Andyino oblečení a jedná s ní zvysoka: dívka se domnívá, že ji nechce přijmout, a odchází. Na poslední chvíli si to ale Miranda rozmyslí. Andy nastupuje na místo asistentky a zpočátku jí všechno připadá jako zlý sen: nikoho nezná, nic nestíhá, pokud se jí někdy něco podaří, Miranda zůstává chladná, a pokud něco zkazí, dostane vynadáno. Šéfka ale požaduje, aby jí byla kdykoli k dispozici, a Andy začíná zanedbávat své přátele včetně Nata, se kterým žije. Zato se seznamuje s ikonami světa módy a potkává i slavného novináře na volné noze Christiana Thompsona, který se jí hned začne dvořit... Nigel, nejbližší spolupracovník Mirandy, jednoho dne vybere Andy jiné oblečení, ve kterém ji nikdo nepozná. a s oblečením jako by stouplo i její sebevědomí. Miranda si jí poprvé skutečně všimne a práce jí jde hned lépe od ruky. Občas se ještě sice dopustí nějakého faux pas, ale kupodivu vyhazov nenásleduje. Miranda ji ale zkouší dál: když odjíždějí její dvojčata k babičce, přejí si ještě nevydaný díl Harryho Pottera a Andy ho má obstarat. Nakonec jí pomůže právě Thompson. Zdá se, že i sama Miranda je překvapená faktem, že její druhá asistentka úkol zvládla. Zato Andyin vztah s Natem trpí. Vše vyvrcholí v den, kdy Andy nepřijde na oslavu jeho narozenin, protože musí doprovázet Mirandu na večírek. Nata se tato událost velice dotkne a zdá se, že jejich vztah je v troskách... Pak Miranda oznámí Andy, že ji s sebou vezme na přehlídku do Paříže. Na tento každoroční vrchol sezony se ale už rok těší Emily, která kvůli tomu podstupuje všelijaké diety. Andy je zděšená představou, jak bude zklamaná, odmítnout ale nedokáže. Emily vzápětí ve spěchu spadne pod auto a má zlomené nohy, takže by stejně nemohla jet. Na Andy se ale velice zlobí. V Paříži Andy září a své šéfce pomáhá ze všech sil. Nigel jí oznamuje, že se brzy stane společníkem výrobce módních doplňků Jamese Holta. Miranda prý už o tom ví – sama ho doporučila. Andy jde na romantickou večeři s Christianem a skončí s ním v posteli. Ráno jí mladý muž oznámí, že šéf vydavatelství Irn Ravitz má v úmyslu Mirandu vyhodit a na její místo dosadit mladou Francouzku Jacqueline Folletovou... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (862)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Božský, alebo diabolský ?, Chladná M.Streep strháva na seba všetku pozornosť ako prísna šéfredaktorka ,ktorá chce mať všetko pod dohľadom a včas. Aj keď sa tento film točí okolo módy , nenechajte sa odradiť, hlavne vďaka Streepovej sa budete baviť.Napriek tomu mi chýbalo niečo navyše , čo by moje hodnotenie dvihlo .60%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak, ako niektorým babám páčia filmy o autách, tak som sa aj ja potešil z tohto. Vlastne to nie je ani dráma ako svet, ani komédia k popukaniu, základ príbehu je opäť mierne plytký, no vsadením do veľmi atraktívneho, prakticky neokukaného prostredia módy dostáva svoj šmrnc. Škoda, že film dostáva postupne od vtipného len prívlastok milý. Presladený ksichtík Anne Hathaway nenormálne odrovnala pekelná Meryl, na ktorú začínam mať v poslednom čase len kladné poznámky. 75%. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Či už sa obliekate hocijako, zapamätajte si ,že aj vo vyťahanom svetri z výpredaja môžete dokázať omnoho viac a práve to chcel Frankel podať divákovi a poukázať mu, že peniaze a šaty nie sú všetko. A preto ak máte chuť, teplo sa oblečte a pozrite si film o móde. Keď už sa z vás nestane módny návrhár alebo modelka , aspoň sa dobre znudíte. Diabol nosí Pradu je podpriemerný film, ktorý mohol byť lepší, keby si odpustil scenáristické zjednodušenosti. Myslím, že mužská časť populácie z neho nebude príliš nadšená. Čo sa týka opačného pohlavia, dosť záleží na tom, či bude mať krámy. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film. O čem? Stačí si přečíst obsah - pokud se vám bude líbit, nezklame vás ani film. Já jsem v poslední době začal obdivovat herecký um Maryl Streep, obzvlášť její "přísné" role z posledních let, a tady se opět předvedla. Stejně tak se i líbila Anne Hathaway, něco na ní zkrátka je. Dál bych rád pochválil hudbu - Madonna, U2, ... - dobře vystihovali náladu snímku. Přes všechnu chválu tento film musím zařadit do škatulky odpoledních odpočinkových filmů, na které se jednou v televizi možná podíváte znovu, ale s vědomím, že od nich nic nečekáte. 70% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek s nezajímavým dějem. Nebýt zcela fenomenální kreace Mirandy Priestly - postavy ztvárněné roli si užívající Meryl Streepovou, tak tu není nic na co byste okamžitě po skončení snímku nezapomněli. Zcela nezávadný a neurážející snímek, který díky Streepové přeci jen získává punc "něčeho více než-li pouze tradiční romantické komedie o tom, kterak americká dívka pravé moralní hodnoty pozná". Být snímek celý o postavě Mirandy mohlo to být vynikající. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (84)

  • Anne Hathaway (Andy) po úlohe priam prahla. Príbeh a rovnomennú knihu dobre poznala a vyjadrila sa, že pôjde aj cez mŕtvoly. Zašla až tak ďaleko, že v zenovej záhrade viceprezidentky spoločnosti Twentieth Century Fox Carly Hackens odložila slušnosť bokom a priamo jej o rolu požiadala. Spôsob bol neobvyklý: slová "angažuj ma!" vyryla do zenového pieskoviska. (martin1m2)
  • Hoci všetci vedia, že vo filme sa v prípade Mirandy rozpráva o Anne Wintour, samotná Meryl Streep nečerpala inšpiráciu u Anny, ale u svojich hereckých kolegov. Tichý, mrazivo nepríjemný hlas prevzala od Clinta Eastwooda, štipľavý, ironický humor od Mikea Nicholsa, a štýl a bohémskosť od legendárnej modelky Carmen Dell'Orefice. Panovačnú chôdzu a pohyby rukami si však vymyslela sama. (martin1m2)
  • Scéna, keď Miranda (Meryl Streep) vysvetľuje Andy (Anne Hathaway) situáciu okolo módy a modrého svetra, bola pôvodne v scenári kratučká a mala slúžiť na pozdvihnutie odporného charakteru Mirandy Priestly a hlboké poníženie Andy. Meryl Streep však túto scénu zmenila, vyzdvihla a predĺžila. Chcela tak svoju postavu Mirandy urobiť práve naopak ľudskejšou, vyzdvihnúť vplyv a dopad módneho priemyslu na ľudí a taktiež veľkú moc a dosah Mirandy na módne dianie. Z toho istého dôvodu poriadne upravila aj scénku o rozvode na spadnutie v hotelovej izbe bez make-upu, aby spravila Mirandu ľudskejšou a zraniteľnejšou. (martin1m2)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama