Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

šerminator 

všechny recenze uživatele

Frank J. Selke, Toe Blake, Elmerem Lachem, Jean Beliveau, Clarence Campbell, Conn Smythe, James Norris, Jack Adams .... a samozdrejme Mariuce "The Rocket" Richard. Tak slavnymi takovymi jmeny se to ve filmu jen hemží a to něterými jen tak okrajově, jako by se ani nechumelilo... Tento snímek nás vrací až do 40. a 50. minulého století, a přestože mám historii NHL mám pěkně zmapovanou, tak o Richardovi jsem věděl kromě rekordů v podstatě prd. Takže to co jsem videl mě absolutňě šokovalo. Snímek ukazuje hokej v jeho nejsyrovější podobě a jednoho chlápka do kterého bych (na dnešní poměry) ani neřekl, že je kanaďan. Celý snímek je na hooodně vysoké úrovni, jenže něco málo tomu chybí. Nevim... možná proto, že ta doba je už moc vzdálená a možná proto, že nejsem frankofonní kanaďan mě ten konec příliš nenadchnul. Jinak skvěle se na to dívalo, výprava špičková, hokejové scénky na jedničku (ani Miracle takové nenabídne). Stejně nejlepší na celém filmu je Stephen McHattie jako Dick Irvin, to je bomba - opravdu chrakterní role. Jo a píše o tom Ještěřák: tenhle film má GENIUS LOCI (PS: všichni hokejoví nadšenci si jeho komentář povinně přečtěte). ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Leckterý hokeje znalý filmový divák by od kanadského filmu s názvem podle jedné z největších ikon jejích národního sportu čekal jen bohapustou sladkobolnou maškarádu ''jak jedna hokejka ke slávě přišla'', ale ono je to spíš politické drama o nerovnoprávnosti francouzsky mluvícího obyvatelstva Kanady za života jedné hokejové legendy. Roy Dupuis v hlavní roli předvádí dechberoucí výkon a za zmínku stojí i účast některých skutečných hračů NHL (pocházejících samozřejmě z frankofonního Quebecu) v rolích Richardových spoluhráčů....po dalším shlédnutí chtě nechtě přidávám další hvězdu. Doopravdy skvělé drama. ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Výborný životopisný film o výjimečném hokejistovi (dost možná nejlepší hokejový film, co jsem kdy viděl). Spousta nezapomenutelných scén (hlavně zápas proti Rangers), skvělé záběry z hokejových zápasů, výborné nastínění situace okolo vztahu Francouzů a Kanaďanů.... Určitě povinost pro všechny skalní hokejové fanoušky- 90%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hokej navždy bude jedním z mých srdcových sportů, a proto mě mrzí, že o něm moc dobrých filmů není. O existenci Maurice Richarda, s červenými tvářemi přiznávám, jsem netušil, nicméně se mi jeho příběh moc líbil, protože to byl očividně nejen skvělý hráč, ale navíc důležitý člověk pro celý Quebec. 80% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, že v okamžiku, kdy jsem se chystal obohatit konečně tuhle databázi nějakým pořádným komentářem, skrývalo se u tohoto filmu pouze 433 hodnocení, což si zcela bez ostychu troufám považovat za málo. Navíc tento film není rozhodně marný, ba dokonce bych si troufl prohlásit, že se mi líbil. Pro fanoušky hokeje nechť je film povinností. Ostatním toho asi nemá moc co říct. Co bych filmu vytknul? Snad pouze to, že se scénky, které měly potenciál být pěknými odehrávají ,,za kamerou" pouze prostřednictvím rádia. Další výtka je k stopáži, která se rozhodně dala více prostříhat, protože mnoho momentek je stereotypních. Jinak panuje z mé strany celkem spokojenost. Rozhodně ne nadšení. 3* ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Počas bitkárskej scény v Madison Square Garden (aréna New York Rangers) sme si mohli všimnúť hráča na lavičke so slúchadlami, ktoré v tej dobe ešte neboli vynájdené. (vander19)
  • Hokejista Sean Avery si ve filmu zahrál bitkaře New Yorku Rangers Boba Dilla. V roce 2007 shodou okolností sám Avery do Rangers přestoupil. (pawleta)

Reklama

Reklama