Reklama

Reklama

Motel smrti

Trailer 1

Mladý manželský pár v opuštěném motelu objeví skryté videokamery ve svém pokoji. Brzy si uvědomí, že pokud se jim nepodaří utéct, stanou se dalšími oběťmi snuff filmu. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (388)

k212 

všechny recenze uživatele

Tehle film si na nic nehraje, je to čistokrevná vyvražďovačka. Zní to divně - to jistě, v dnešní době konzument takových filmů čeká origininálně natočené, notně krvavé a supra úchylné orgie. Těch se sice ve Vacancy poskrovnu dočkáme, nicméně jsou podávány s takovou realistickou samozřejmostí, že v tom žádné vizuálně-umělecké ambice nejsou. Tím však nechci říci, že film po stránce vizuální nějak strádá. Ba naopak, režisér a kameraman přinášejí opravdu velmi zajímavé záběry a kompozice, které často staví na odrazech ve skleněných tabulích a zrcadlech. Když se k tomu přidá úžasně natočená honička v podzemních chodbách a efektivně použité záběry z amatérské šmírácké kamery, má tehle film opravdu atmosféru, která dokáže nahnat husí kůži. Ale nečekejte nějaké digitální vychytávky, toto dílko je natočeno snad až staromilsky, tradičními způsoby. Vacancy rovněž není žádné psychodrama, nýbrž hodně dynamická honička, takže 80 minut uběhne jako voda, v ději absentuje jakýkoliv oddychový čas, takže tu skvěle funguje gradace atmosféry, od pozvolného začátku až do opravdu brutálního konce. Autentičtější prožitek je vylepšen také díky civilním a lehce uvěřitelným hercům, a ač z úst vypouštějí banalitky na třetí, není to věru tak zlé, jak by mohlo. V rámci žánru 80%, v globále 60%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nelogické chovanie postáv nie je jedinou slabinou tohto filmu, na tie sme v béčkach zvyknutí. Problém vidím aj v nesplnení základnej definície thrilleru či hororu. O horore nemožno hovoriť ani v najmenšom, to už trápny seriál Duchovia (1997) bol "strašidelnejší". No a ako thriller chýba filmu niečo nové, niečo, čo sme nevideli, pretože tých hotelových snímkov sme tu už mali mnoho. Film však nemá prekvapenie, zvrat, proste žiadny wow moment. Nabehne na zaujímavú líniu, lenže nedokáže k nej nič pridať. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Manželé Foxovi rozhodně neudělali dobře, když se na noc kvůli porouchanému autu nechali ubytovat v podivném motelu, který vede ještě podivnější recepční (přesvědčivě ujetý Frank Whaley). Se svými kumpány tu totiž bestiálně vraždí hosty, natáčí si to na video, a pak to prodává. Tenhle horor funguje tak, jak má, zejména díky vynikající režii Nimroda Antala, která spolu s úvodní zlověstnou hudbou zachovává poctivě zlověstnou hororovou atmosféru, která by se s přibývajícími minutami dala krájet a je stále stísněnější. Ústřední dvojka Beckinsale/Wilson nikdy nic pokazit nemůže (Wilson byl ale lepší) a Franka Whaleyho coby zvrhlého motelového recepčního, bych opravdu potkat nechtěl a měl za tenhle výkon shrábnout Oscara. Nějaké logické chybky se asi najdou, třeba proč nelítostní zabijáci nevtrhnou rovnou do pokoje a nezmasakrují Foxovi tak, jako to udělali nesčetněkrát předtím, ale to by zase nevznikl tenhle mrazivý horor, který je výborný si ho pustit v sychravé večery, a navíc uteče jako voda. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Půlhodina totální nudy s nejrůznějšími a hlavně předvídatelnými klišé, bez jakéhokoli leknutí, s logickými kiksy a příšerně hrající Kate. Vrchol nastal při protahované scéně s boucháním na nejrůznější zdi a dveře, kdy jsem se téměř červenal nad její naprostou nefunkčností. A pak najednou stačí párkrát zablikat, v krátké době několikrát vyděsit a už koukám na všechno jinak a hlavní dvojici (spíš tedy sympaťákovi Wilsonovi) upřímně fandím. Výstavní šoky, pro změnu nějaké to popření klišé a děsivá atmosféra. Ten protiklad proti úvodu je téměř neuvěřitelný. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Žádné veledílo to nebylo. Bál jsem se jen při prvních náznacích. Stále jsem čekal, jak se hlavní duo ubrání, až na ně konečně vlítnou a ono to ani nebylo potřeba. Štvalo mě, jak je furt okatě nechávali. Atmosféra pak už také nulová. Každopádně potěší pár hezky kloktajících skoromrtvol po rozjetí autem. Nenudil jsem se a ňák mi stačilo, že vidím Lukea Wilsona hrát v hororu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Ráno po napadení manžela sléza Amy (Kate Beckinsale) dolů, načež následuje záběr na nohy Davida (Luke Wilson), které leží na koberci. V dalším záběru, kdy Amy výjde ven, leží celé tělo za prahem venku přede dveřmi. (Danny F.)
  • Film se natáčel v Santa Claritě v Kalifornii. (rafix)

Související novinky

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

24.06.2009

Jsou tady nové informace o dvou filmech z produkce Roberta Rodrigueze. Minulý týden jste v našich novinkách četli, že průvodcem mimozemských lovců na třetím safari na Zemi bude zřejmě Neil Marshall.… (více)

Reklama

Reklama