Reklama

Reklama

Producent BRYAN SINGER (režisér X-Menů a Superman se vrací) a scenárista a režisér MICHAEL DOUGHERTY (spoluautor X2 a Superman se vrací) přicházejí se strašidelnou, temně komickou oslavou nejděsivější noci roku. Halloweenská noc dovádí princip Creepshow a Povídek z krypty do zcela nových, temných hlubin a servíruje nám čtyři vzájemně propletené příběhy, které se odehrávají o halloweenské noci: ředitel střední školy (DYLAN BARKER) melouchaří jako nemilosrdný sériový vrah; touha panenské dívky po tom pravém muži se strašlivě zvrtne; skupina teenagerů provede drsný kanadský žert s katastrofálními následky a mrzoutský starý muž (BRIAN COX) se utká se zlomyslným halloweenským démonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (354)

honajz 

všechny recenze uživatele

Pět tajemných halloweenských příběhů, volně pospojovaných skoky v čase a různými náhodnými setkáními ve městě. Dívka zhasne svíčku v dýni, což se nedělá, a doplatí na to. Dívky, co balí kluky, nejsou jen tak obyčejné Karkulky. Soused rád vyřezává nejen dýním očička. Druhý soused skrývá tajemství a nemá nikoho rád kromě svého psa. Děti chtějí haloweenskou historkou o autobusu vystrašit školního otloukánka Rhondu, ale obrátí se to proti nim samotným... V bonusech na DVD je krátký a ručně animovaný film Přáníčko, kde hlavním hrdinou je chlapeček v halloweenském kostýmku, pytlem přes hlavu a pytlem v ruce. A v komentáři režisér říká, že právě tento příběh se stal základem pozdějšího hraného filmu. A zmíněná figurka je skutečně průvodcem mezi jednotlivými příběhy, a jednou dokonce aktérem. Navzdory tomu, že jde vlastně o povídkový film a některé povídky jsou slabší, jiné silnější (jak už to bývá - osobně se mi hodně líbila skoro klasická povídka s Rhondou), pro minimum vyloženě nechutných záběrů se na film příjemně kouká a může se stát zpestřením halloweenské noční oslavy, z níž se nikomu neudělá zbytečně šoufl. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi ako to vzájomne bolo prepletené, bohužiaľ nie každý príbeh ma tak zaujímal. Hlavne teda ten "babský". Ja som úprimne ani nevedela, že vo filme sa odohrá viac príbehov, myslela som, že je to o dákom sériovom vrahovi. Takže neskôr som bola trošku zaskočená ale dalo sa to rýchlo stráviť. Najzaujímavejšie príbehy boli tie s deťmi z autobusu a s halloweenskem démonom. Síce viac k svetu bol ten démon s tým vrecom na hlave. No a napriek tomu, že som to pozerala cez deň neraz ma dosť myklo od strachu. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ja skrátka neviem. Je to parádne štylizované, prepchané citáciami a atmosféra je vynikajúca, ale zároveň mi nesadol tento druh humoru, navyše je ho málo, a režisérová práca s časovými rovinami sa mi nepáčila vôbec. Gradácia deja tu neexistuje, dej v podstate tiež nie, príbehy do seba zapadajú iba povrchne (nič dôležité ich nedrží pohromade a ich ukončenie je miestami neuspokojivé). Pár detailov geniálnych (čarodejnice, autobus), ako celok je to nedotiahnuté. Normálne mám takéto filmy rád, no klamal by som povedať, že nie som sklamaný. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pekelně hororový guláš se rozhodl navařit režisér a scénárista Michael Dougherty a spolu s producentem Bryanem Singerem nabízí o jedné halloweenské noci čtyři hrůzyplné příběhy odehrávající se kdesi v zapadákově v Ohio. Do pomyslného kotlíku hodil všechny nezbytné hororové ingredience a originálními, černohumornými, brutálními a krvavými scénami nešetřil, ale všechno se mu to nějak zpeklo dohromady a výsledkem je připálený pokrm. Ono totiž do jednoho kotle vhodit motivy se sadistickým ředitelem školy, upíry, vlkodlaky, pomstychtivými mrtvými dětičkami ze školního autobusu to už vyžaduje velké režijní zkušenosti s hororovým žánrem a ty Michael Dougherty očividně nemá vzhledem k tomu, že toho moc nenatočil. Měl však štěstí na zajímavé herce a účast Dylana Bakera, Briana Coxe i Anny Paquin stojí za to a možná i kvůli nim promineme režisérovi, že o nějakém napětí i hororové atmosféře si může nechat zdát i když jako pokus to nebylo marné. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Halloween nikdy nebol pestrejší. A to doslova. No nebudem tu rozoberať filmový kult, ktorý začal práve Michaelom Myersom v náručí Johna Carpentera (Halloween, 1978) lebo to ani nemá význam. Ťažko sa mi hodnotí tento film. Na jednej strane by sa dalo tvrdiť, že ide o klasický bezduchý film, ktorý nemá v podstate čo ponúknuť, dokonca to nie je ani také desivé (v podstate to nie je takmer vôbec desivé) ale to neznamená, že by to nebolo napínavé, temné a strhujúce. Je tu však jedno veľké ALE, ktoré ma utvrdilo v plnom hodnotení. Príbeh popisuje v podstate niekoľko popretkávaných príbehov, ktoré sú tak šikovne zakomponované do seba, že som ani na chvíľu nepomyslel na nudu. Takisto atmosféra filmu je stopercentná, vykreslenie sviatku Halloween je dokonalé a musím priznať, že v jednom príbehu na konci (nechcem spoilovať:)) mi prebehol mráz po chrbte. Poviem len, že otecko so synom si užili sviatky naozaj po svojom, deti si vyrozprávali starú hrôzostrašnú legendu, v noci povstávajú vlkolaci a upíri a možno sa zastaví aj malý Halloweensky prízrak. Trick r Treat je filmom, ktorý (ak obdivujete aspoň trochu sviatok Halloween) si jednoducho musíte aspoň raz pozrieť (na Halloween určite). Nejde o nejak extra strašidelný film ale dokonalá atmosféra a nelineárny dej dokážu diváka pohltiť. A to je na dnešnú dobu pri všetkých týchto nových hororoch viac než uspokojivé. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Väčšina halloweenskych tekvíc tu bola vyrobená z peny alebo keramiky. Na placi preto koloval vtip, že "počas výroby filmu nebolo ublížené žiadnej tekvici." (Arsenal83)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Marca Andreyko, ilustrovaného Fionou Staples. (Terva)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama