Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh učitelky angličtiny a její studentky se odehrává na střední soukromé katolické škole. Annabelle, rebelantská dcera senátorky, si hned po nástupu proti sobě postaví celé vedení. A je to právě Simonne, která má čas s ní mluvit a pomáhá jí najít cestu. Zpočátku se zdá, že obě postavy jsou natolik povahově rozdílné, že je téměř nemožné aby k sobě našly cestu. Dravá a přímočará Annabelle má jasno ve své orientaci, přesně ví co chce a také si za tím jde. A citlivá a přemýšlivá Simonne, která si až příliš jasně a zodpovědně uvědomuje případné důsledky, včetně všech nepřijatelných okolností (pomineme-li stejnost pohlaví a naprosté tabu vztahu učitel-student, pak je tu ještě nezletilost Annabelle). A tak dělá vše proto, aby tento vztah udržela ve společensky přijatelné rovině. (RUDEBOY84)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Gimp odpad!

všechny recenze uživatele

Totálně plochá story - žačka a učitelka s megaklišé citací z knihy básní. Všechny ty oranžový filtry a frustrace ze spaní s chlapem, jdi do prdele milá paní učitelko, nikdo se tě o to předstírat heterosexualitu neprosil a nemluv mi o socializačních útlacích, tohle je narozdíl od tvé orientace záležitostí rozhodnutí, které jediné bys měla být schopna učinit. A ty, malý flirtující spratku, který se zoveš Anabelle, jsi strašně cool když kouříš a tvůj coming out je naprosto směšný. Herečka hrající Anabelle nezvádá vůbec hrát a tak proto je asi raději ve scéně příchodu Sestry mimo hloubku ostrosti. Je to fakt totální tragikomix, jediný plus je, že to trvá 72 minut. P.S. Ať mě nikdo neobviňuje z homofobie, protože jsem se na to koukal s mou lesbickou kamarádkou a ta říkala, že je to kýčovitá mrdka :) P.P.S. Kvůli lesbické scéně nemá opravdu cenu na tento film koukat - stojí za hovno stejně jako zbytek filmu ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Loving Annabelle má sympatické hlavní hrdinky a především, co se týče výkonů, úžasné holky v rolích ostatních studentek. Snímek je hezky natočen, je příjemný, ale měla jsem pocit, že vztah mezi Simone a Annabelle je zpracován spíše z povrchu, že nejde vůbec do hloubky. Chyběly mi tam nějaké silnější emoce, větší ponoření do charakterů postav, do vztahu mezi nimi. Jakoby mezi nimi byl odstup. Jestli to byl režisérčin záměr a postavy tak měly působit, nebo se film zkrátka jen nepropracoval více pod povrch, nevím. Je na každém, jak na něj snímek zapůsobí. Mně se líbil, ale když srovnám s lesbickými filmy, které jsem zhlédla, tento na mě nezapůsobil ani zdaleka tolik, jako většina z nich. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Obyčejná neškodná romantika, které ubližuje přílišná přímočarost a nedotaženost děje a plochost postav. Například fakt, že Annabelle je dcerka senátorky je pro děj filmu úplně k ničemu. Když už nic jiného, tak je to slušná, i když nepřímá, kritika církve, potažmo trapácky upjatých amerických internátních škol. ()

Kuzzie 

všechny recenze uživatele

"Watching this is better than living my own life" Aspoň na plátně se tajný sen nejedné z " nás" splnil. A bylo nutné, aby Simone dojemně přečítala romantické básně, aby celá katolická škola vypadala tak kýčovitě, aby Annabelle byla stylizovaná šestnáctiletá rebelka, která má piercing, budhistický ružence, hrála na kytaru a kouřila. Tohle drama prostě muselo naplňovat veškeré vžité představy o tom, jak se lidé v určitém postavení, či životní situaci chovají. A tak děj plyne a plyne a když už je čekání natolik nesnesitelné, že o chvíli později by bylo definitivně pozdě, tak city opravdu propuknou a nastane taková omamná katarze, kterou jsem hltala plnými doušky v šestnácti letech i teď a zpětně jsem na měkko z toho, jak jsem byla na měkko..."Do I make you nervous?" ()

Suzana 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru značně přeceněný film. Loving Anabelle je jednoduše řečeno o „zakázané lásce“, osudovém setkání svobodomyslné a drzé studentky, nešťastné a až nepochopitelně pasivní učitelky, ve špatný čas a na špatném místě. Obyčejný příběh s poselstvím, líbivě, ale nevtíravě zpracován, s něžnou atmosférou začátku léta, s hořkým pocitem na konci. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Erin Kelly si režisérka Katherine Brooks vybrala náhodně v obecenstvu na divadelním představení a spolu začali pracovat na scénáři, což jim zabralo tři roky. Diane Gaidry byla do role dosazena tři dny před začátekm natáčení. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy si jde Annabelle pro kytaru, aby na plese zazpívala píseň, můžeme v jejím pokoji zahlédnout plakát se skupinou, která tuto píseň ve skutečnosti složila. (HellFire)

Reklama

Reklama