Reklama

Reklama

Trhliny

  • Velká Británie Cracks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv. (berusche)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na téma učitel-žák toho bylo natočeno a napsáno mnoho. Já doufám, že ještě mnoho bude, protože je to téma takřka nevyčerpatelné. Záleží jen na režisérovi, scénáristovi nebo třeba spisovateli jak ho uchopí a co s ním ve výsledku provede. Eva Green nebyla psychopatická a ani jiným způsobem nějak vyšinutá. Byla jen stravovaná vlastními touhami a myšlenkami, které měly za následek to, co se stalo. To z ní vlastně udělalo politování hodnou chudinku. Ale nemám ji v úmyslu co by Miss G nějak obhajovat. Souhlasím s Malarkeyem ženské dokážou být někdy opravdu hodně drsné a to je celkem slabé slovo. K čemu vlastně bylo to skákání do vody, když nikdy nesoutěžily se žádnou jinou školou a nikdy nebyly na žádných závodech. Akorát se tu ukazovalo jak byla Miss G energická, excentrická, zapálená pro věc, ve velké míře vášnivá a zdálo by se i nespoutaná konvencemi. Eva Green tu podala mimořádný herecký výkon. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Film Trhliny mě nijak zvlášť neuchvátil, možná jen tím, že jsem od něho očekávala zázraky, ale ty se nakonec nekonaly. Hlavní role velmi pěkně zahraná, ovšem téma dívčí školy skýtalo mnoho míst, kdy se prakticky nic nedělo a jen jsem čekala, kdy už se to pohne, ta místa nešla ani nějak prorozjímat čímsi hlubším. Knihu jsem nečetla a možná v ní by se dala najít náplň pro ona inkriminovaná místa a narážky, které nebyly nijak dotažené jako rozdílnost náboženství mezi nově příchozí a ostatními, čili úplně zbytečné. Ve většině případů bývá lepší nejdřív vidět film a pak přečíst knihu, v opačném pořadí bývám pravidelně zklamaná, tenhle film mě dokázal zklamat i bez předchozí četby a rozhodně podruhé už se na něj nepodívám, ke knize bych se nechala přemluvit. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Eva Green je královnou podivných filmů. Cracks - výborné drama o Miss G. a jejích chovankách, které by udělaly cokoliv, aby ji potěšily. Idylku naruší příjezd španělské dívky Fiammy, ve které Miss G. najde nebývalé potěšení, což se samozřejmě nelíbí ostatním dívkám a tak je jen otázkou času, kdy závist vyústí v tragédii..Eva Green výborná jako vždy, zato Juno Temple je docela protivná. Nejvíce se mi líbila asi atmosféra a britské prostředí, přestože se v první polovině filmu neustále jen skáče do vody za zvuků klavíru, jak tu někdo zmínil. Konečně film, u kterého jsem se-přes má nevelká očekávání- vůbec nenudila. ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Problém nebyl v tom, že by Miss G byla lesbická, problém byl v tom, že byla vyšinutá. Zdánlivě dodávala holkám sebevědomí, přitom je však k sobě poutala nezdravou vazbou a manipulovala s nimi. Eva Green byla ve své roli fascinující – chvílemi nádherná, chvílemi odporná. Nechtěla bych se ocitnout v jejím silovém poli. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý to počin. Alebo skôr potenciál. Behali mi v hlave rôzne pocity a prirovnania. Piknik bol napríklad napriek všetkému krajší film a navyše pôsobil ako keby vznikol bez väčšieho snaženia. Príbeh je tu úplne iný, ide len o vizuálnu podobnosť, alebo možno až inšpiráciu. Najvýraznejšie sú podľa mňa v Trhlinách herecké kreácie Evy Green á la Johnny Depp! A to či už vám to evokuje pozitívny význam alebo nie. Lolitka Valverde tu ale nepôsobila natoľko fatálne ako počas mojej prvej skúsenosti s ňou. A na čo film dopláca najviac, je záver, v ktorom u mňa odrazu kleslo hodnotenie o hviezdičku, kvôli predvídateľnej kope klišé. A vtedy som si spomenul na Zlo, ktoré ma z podobného dôvodu vtedy neohúrilo tiež tak ako by malo. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Hudbu k filmu složil Javier Navarrete, mimo jiné autor hudby k Faunovu labyrintu. (ČSFD)
  • V knize je Fiamma (María Valverde) italská princezna. Ve filmu je nám představena jako španělská aristokratka. (sirjohn)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama